Wyobraźcie sobie idealny sklep internetowy...
A teraz napiszcie, co na takiej stronie powinno być Czego szuka klient, jak trafia do takiego sklepu, co mu się podoba, a co nie, co go skłania do zakupu, a co odstrasza?
Bardzo liczę na wasze opinie!
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5000 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 13 Lipiec 2008, 21:47
in plus: szczegolowe zdjecia towarow. latwa procedura zamowienia i zaplaty. odnosniki, tzn ogladam jakas rzecz i jest pod spodem napis w stylu "moze rowniez spodobać ci się.." i zdjecie, link do rzeczy podobnej do tej pierwszej.
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 30 Maj 2005 Posty: 2244 Skąd: Radom
Wysłany: 30 Lipiec 2008, 10:03
Przedewszystkim, dokladny opis, dokladny znaczy się rzeczowy a nie piekna spodnica, zachwycajacy materiał... bo to to sobie sama ocenie tylko spodnica typu "mini" wykonana z jedwabiu....itp sprawnie działająca opcja "dodaj do koszyka" zdjecia sporych rozmiarow, nie jakas bzdzina do ktorej trzeba lupe brac jasno napisane odnosniki do działów, mapka serwisu ot takie pierdoły
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
Rosemary, ale to zależy bardzo od tego, co dany sklep ma sprzedawać
Ja osobiście lubię jak jest wyraźny opis, wymiary, podane w cm lub m, zdjęcia z boku, z przodu itd. no i dobrą opcją jest niekonieczność rejestrowania się w takim sklepie
_________________ moim najlepszym czworonoznym przyjacielem jest łóżko
Brak rejestracji wbrew pozorom nie jest dobrą opcją u mnie w sklepie nieraz u klientek wkradał się jakiś błąd a to do adresu, a to do maila... I bądź tu mądry, jak potem wysyłasz wiadomość w kosmos, a jeszcze gorzej, jak paczka idzie nie tam gdzie trzeba
w sumie fakt, mogą być z tym kłopoty. ale zauważyłam u siebie, że jak chcę coś kupić, to nie chce mi się rejestrować i szukam sklepu, gdzie nie trzeba tego robić
_________________ moim najlepszym czworonoznym przyjacielem jest łóżko
a moim ulubionym sklepem internetowym jest ostatnio... aptekaslonik.pl - kupiłam u nich mojemu mężowi tabletki na łysienie Inneov. poza tym kupuje tam jakieś preparaty witaminowe itp - mają dużo niższe ceny niż w tradycyjnych aptekach.
ja też mam swój sklep internetowyc ale sprzedajemy w nim na tyle specjalistyczny sprzęt (bhp), że klienci z reguły muszą najpierw zadzwonić, dopytać zanim złożą zamówienie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum