Pomogła: 2 razy Wiek: 23 Dołączyła: 12 Kwi 2006 Posty: 3247 Skąd: miasto moje
Wysłany: 19 Luty 2008, 18:05 chorowanie w ciąży
jak to jest z chorobami?
ja aktualnie mam przeziębienie pt. zatkany nos, bolące zatoki i migdałki. i nie wiem czy to jest wirus czy coś innego, bo się na tym nie znam.
jakie leki są w ogóle dopuszczalne dla ciężarnej? związane z przeziębieniem?
i czy nawet z gupim katarem należy iść do lekarza? no bo w sumie to nie wiem
_________________ byle się tylko znależć w pozaziemskiej sferze..w snach dotykać gwiazd.
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 6238
Wysłany: 19 Luty 2008, 18:13
Hmmm ja tylko raz chorowałam w ciąży - właśnie migdały mi dokuczały - dostałam wtedy antybiotyk działający miejscowo bioprox jeśli sie nie mylę.
Ogólnie to nic nie robiłam na "własną rękę" - dzwoniłam do dr z byle pierdołą ale co tam po to oni są.
Ja bym sprobowała domowe sposoby jakieś a jak nie to lekarz - bo ja panikara raczej jestem
No ale chyba krople na katar to można
_________________ Nic nie może przecież wiecznie trwać
Co zesłał los trzeba będzie stracić
Nic nie może przecież wiecznie trwać
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić
Pomogła: 2 razy Wiek: 23 Dołączyła: 12 Kwi 2006 Posty: 3247 Skąd: miasto moje
Wysłany: 19 Luty 2008, 18:37
nie no, psiknęłam do nosa otrivin, ale to nic nie daje. pojde moze po prostu do apteki... bo najbliższy termin do lekarza to mam na za 2 tygodnie. grrr
_________________ byle się tylko znależć w pozaziemskiej sferze..w snach dotykać gwiazd.
Pomogła: 1 raz Wiek: 27 Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 7743 Skąd: Windmill paradise
Wysłany: 19 Luty 2008, 19:20
Orchid normalnie to na to wsyztsko co opisujesz poleciłabym Ci Amol ale własnie w necie wyczytałam ze z uwagi na srodki bezpieczenstwa nie zaleca sie kobietom w ciazy do uzytku wewnetrznego natomiast chyba zewnetrznie moglabys uzyc.. tzn smaruje sie pod nosem tym preparatem i odtyka nos i ułatwia oddychanie, mozna tez nasmarowac skronie.
a tak to herbatka z imbirem i miodem lub herbatka z sokiem malinowym
mało doświadczona jestem w tych sprawach ale żadnych chemicznych środków bym nie brała, najlepiej iść do lekarza, tak jak Nofret napisała oni po co sa a jak nie masz takiej możliwości to zapytaj w aptece no i plus herbata z dobrym sokiem malinowym, własnej roboty, jak nie masz to Ci wyśle
_________________ "Piękną jestem ja a rycerzem ty z tobą długo chcę i szczęśliwie żyć..."
Pomogła: 1 raz Wiek: 27 Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 7743 Skąd: Windmill paradise
Wysłany: 19 Luty 2008, 22:10
Nofret napisał/a:
Hmmm ja tylko raz chorowałam w ciąży - właśnie migdały mi dokuczały - dostałam wtedy antybiotyk działający miejscowo bioprox jeśli sie nie mylę.
Ogólnie to nic nie robiłam na "własną rękę" - dzwoniłam do dr z byle pierdołą ale co tam po to oni są
bioparox jest jednym z lepszych miejscowo działajacych srodków tego typu szczegolnie rpzy stanach zapalnych gardła czy powazniejszych nieżytach
miałam go przy powaznym zapaleniu krtani jako wspomagacz..jakis czas temu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum