przeczytałam już tyle na temat ciaży, że wolę uporządkować wiedzę, zanim będę się martwić.
jestem dziewicą (tylko fizycznie, bo kontakt z chłopakiem - w prawdzie bez stosunku - był, nie oszukujmy się ) petting, podczas którego doszło do wytrysku. zdarzyło się to już kilka razy w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. normuje mi się cykl po zaburzeniach hormonalnych (następstwo bulimii), już dwa kolejne były w miarę regularne (30-31 dni)
biorę duphaston (progesteron) od 16-25 dnia cyklu według zalecenia lekarza i nie przyjmuję środków antykoncepcyjnych.
miałam miesiączkę w poprzednim cyklu, normalną i obfitą.
teraz mam 21 dzień cyklu, od poniedziałku biorę wspomniany już progesteron, czekam na krwawienie (powinno wystąpić w nadchodzącym tygodniu).
mam kilka pytań, których na tym forum były już dziesiątki
- czy możliwe jest, aby plemniki znalazły się w pochwie poprzez palce chłopaka, który wczesniej mógł dotknąć penisa kilka minut po wytrysku, gdy był już suchy?
- czy gdybym dotknęła dłoni chłopaka, mając wcześniej spermę na swoich dłoniach, po czym on dotykałby moich narządów, coś mogłoby się dostać? (przy suchych dłoniach, jedyna wilgoć - mój śluz wynikający z podniecenia)
- czy normalną rzeczą jest białawy śluz, dość gęsty, ale o jednolitej konsystencji, na kilka dni (5-7) przed planowym wystąpieniem krwawienia? kilka dni wcześniej miałam śluz płodny - przejrzysty, obfity, rozciągający się między palcami w takie 'nitki'.
- czy wyjazd w góry w najbliższych dniach (planowego krwawienia) może zaburzyć jego nadejście? nie chcę się martwić, a taki wyjazd mnie czeka.
- czy to prawda, że plemniki umierają, gdy wyschnie ich środowisko (śluz, sperma) ?
Pomogła: 5 razy Wiek: 24 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 13112 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 7 Marzec 2009, 17:22
emily-strange napisał/a:
- czy normalną rzeczą jest białawy śluz, dość gęsty, ale o jednolitej konsystencji, na kilka dni (5-7) przed planowym wystąpieniem krwawienia? kilka dni wcześniej miałam śluz płodny - przejrzysty, obfity, rozciągający się między palcami w takie 'nitki'.
- czy wyjazd w góry w najbliższych dniach (planowego krwawienia) może zaburzyć jego nadejście? nie chcę się martwić, a taki wyjazd mnie czeka.
ja wiem na pewno tylko to: powyższe dwa pytania - odpowiedzi twierdzące.
Taki śluz jest jak najbardziej normalny wręcz zdrowy
i wyjazd może opóźnić krwawienie.
zaczynam schizy
rozstalismy sie dokładnie 1,5 miesiaca temu, ostatni seks był jakoś w okolicach dni płodnych albo zaraz po, wszystko było z gumka, na początku kwietnia dostałam okres, no i do dziś nic to juz 41 dc. ku*wa
czuje się jak bułka, w czasie kiedy powinnam miec miesiaczke miałam lekkie krwawienie, kurcze no! mam nadzieje ze to tylko stres
_________________ "Piękną jestem ja a rycerzem ty z tobą długo chcę i szczęśliwie żyć..."
jutro zrobie test, ja też myśle ze to stres, bo wypiłam litry kawy i alkoholu, a poza tym aż takiego pecha mieć nie moge, chociaż... "nieszcześćia chodzą parami"
_________________ "Piękną jestem ja a rycerzem ty z tobą długo chcę i szczęśliwie żyć..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum