Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 19 Lis 2006 Posty: 533 Skąd: z tamtąd
Wysłany: 4 Lipiec 2008, 14:47
No raczej nie poczeliśmy maluszka w noc poślubną, gdyż nasz ślub był 17.11.2007 a ja ostatnią miesiączkę miałam 17.12.2007, wydaje mi się że to było w sylwestra ale jak to tam było naprawdę to tego chyba nikt nie wie
DiBi,
Jeśli chodzi o wózek, to na poczatku tez zamierzałam sobie kupić jakiś najtańszy model ale później przekonałam się że o wiele praktyczniejszy jest wózek ze skrętnymi kołami. Ja kupiłam wózek na allegro : http://www.allegro.pl/ite...folia_w_wa.html
dość lekki i przede wszystkim wygodnie się go prowadzi i chyba nie jest taki drogi jak inne wózki ze skrętnymi kołami.
ja własnie chce taki model,nawet w komisie widzielismy z mezem taki model (ale firma inna)
za 600 zł ale niezniszczony, nowka-maz chciał kupic ale był "zarezerwowany"to spis nasze nr.i pow ze jak do połowy lipca bedzie taki to zadzwoni, a jesli nie tzn ze nie dostała
A dzis tez tam bylismy, był podobny model, ale kołka miał wieksze
moj chciał kupic inny, z takich ciezkich, ktore ja miałam przy 1.dzicku wiec niechce takiego jak moj.
No i powadzilismy sie
Ja mam swoj wypatrzony model, od pocz jak zob na ulicy taki, tylko myslałam ze to tylko gondolka ale dowiedziałam sie ze spacerowka do tego i dodatk.nosidło
Kurcze teraz mysle, ze ten co dzis widziałam bardzo podobny do tego "mojego" moglismy kupic-tyle ze nie byłoby dzis jak go do auta włozyc
Ale popatrze jeszcze u mnie w Tychach (tamte w Mikołowie) i w połowie lipca trzeba kupic.
Mama tez mowi, zeby wozka i lozeczka nie kupowac, bynajmniej nie trzymac w domu przed urodz.dziecka-ale ja wole miec przygot. łozeczko wczesniej i wozek lepiej zeby był, z maluszkiem do (góra)2 tyg w lecie nie wych sie z dzieckiem na spacer, ale ja nie chce potem na szybko latac i szukac wozka
Wysłany: 5 Lipiec 2008, 23:03
Dokładnie, kiedyś były jakieś głupie przesądy ale chyba lepiej jest kupić sobie wszystko wczesniej niż biegac później w ostatniej chwili po sklepach. Ja oglądałam na początku wózek x lander ale on jest drogi wiec na allegro znalazłam sobie ten, 2 razy tańszy niż x lander. Ten ma duze koła tzn chodzi mi o te przednie, że nie sa takie malutkie, bo są podobne wózki z takimi małymi skretnymi kołami z przodu ( te małe muszą chyba strasznie podskakiwac podczas prowadzenia wózka np po kostce brukowej )
na zime mowi sie, ze najl jest miec wozek z duzymi kołami, zeby dobrze sie prowadził, ale te zas takich najmniejszych nie mają
To takie typowo malutkie maja spacerowki-parasolki ale juz dla wiekszego dziecka
ja bede miała dwie, zawsze gdybym zachorowała, albo musiała wyjśc i zostawic mleko będzie na zapas... na herbatki sie przydadzą - ale i tak na początku potrzebna będzie Tobie piers
Dwie na wszelki wypadek - jedna brudna druga w pogotowiu, i tak pozniej sie przydadzą...
dlatego ja będe miała laktator Avent Isis (dwie butelki w komplecie) zeby juz nie dokupowac
Wysłany: 7 Lipiec 2008, 21:24
No własnie, oglądałam te laktatory ale są strasznie drogie może poproszę teściowa to zobaczy po ile te aventy sprzedają w Białymstoku bo w Wawce ceny maja z kosmosua i na allegro nie maja niskich cen.
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 6061
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 14:56
Dibi mi ten graco sie podoba, oglądałam taki na żywca jest spoko, tylko kolor bym wybrała inny
_________________ Nic nie może przecież wiecznie trwać
Co zesłał los trzeba będzie stracić
Nic nie może przecież wiecznie trwać
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum