Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
co kupić dla Maluszka?
Autor Wiadomość
DEMOLKA 
Zadomowiony użytkownik
u-ciążliwa

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 4 Lipiec 2008, 14:47   

No raczej nie poczeliśmy maluszka w noc poślubną, gdyż nasz ślub był 17.11.2007 a ja ostatnią miesiączkę miałam 17.12.2007, wydaje mi się że to było w sylwestra ale jak to tam było naprawdę to tego chyba nikt nie wie :lol:

married_1982m 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 5 Lipiec 2008, 22:42   

DEMOLKA napisał/a:
DiBi,
Jeśli chodzi o wózek, to na poczatku tez zamierzałam sobie kupić jakiś najtańszy model ale później przekonałam się że o wiele praktyczniejszy jest wózek ze skrętnymi kołami. Ja kupiłam wózek na allegro : http://www.allegro.pl/ite...folia_w_wa.html
dość lekki i przede wszystkim wygodnie się go prowadzi i chyba nie jest taki drogi jak inne wózki ze skrętnymi kołami.

ja własnie chce taki model,nawet w komisie widzielismy z mezem taki model (ale firma inna)
za 600 zł ale niezniszczony, nowka-maz chciał kupic ale był "zarezerwowany"to spis nasze nr.i pow ze jak do połowy lipca bedzie taki to zadzwoni, a jesli nie tzn ze nie dostała
A dzis tez tam bylismy, był podobny model, ale kołka miał wieksze
moj chciał kupic inny, z takich ciezkich, ktore ja miałam przy 1.dzicku wiec niechce takiego jak moj.
No i powadzilismy sie :klotnia:
Ja mam swoj wypatrzony model, od pocz jak zob na ulicy taki, tylko myslałam ze to tylko gondolka ale dowiedziałam sie ze spacerowka do tego i dodatk.nosidło
Kurcze teraz mysle, ze ten co dzis widziałam bardzo podobny do tego "mojego" moglismy kupic-tyle ze nie byłoby dzis jak go do auta włozyc
Ale popatrze jeszcze u mnie w Tychach (tamte w Mikołowie) i w połowie lipca trzeba kupic.
Mama tez mowi, zeby wozka i lozeczka nie kupowac, bynajmniej nie trzymac w domu przed urodz.dziecka-ale ja wole miec przygot. łozeczko wczesniej i wozek lepiej zeby był, z maluszkiem do (góra)2 tyg w lecie nie wych sie z dzieckiem na spacer, ale ja nie chce potem na szybko latac i szukac wozka

DEMOLKA 
Zadomowiony użytkownik
u-ciążliwa

Wysłany: 5 Lipiec 2008, 23:03   

Dokładnie, kiedyś były jakieś głupie przesądy ale chyba lepiej jest kupić sobie wszystko wczesniej niż biegac później w ostatniej chwili po sklepach. Ja oglądałam na początku wózek x lander ale on jest drogi wiec na allegro znalazłam sobie ten, 2 razy tańszy niż x lander. Ten ma duze koła tzn chodzi mi o te przednie, że nie sa takie malutkie, bo są podobne wózki z takimi małymi skretnymi kołami z przodu ( te małe muszą chyba strasznie podskakiwac podczas prowadzenia wózka np po kostce brukowej :kwasny: )

married_1982m 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 7 Lipiec 2008, 13:41   

na zime mowi sie, ze najl jest miec wozek z duzymi kołami, zeby dobrze sie prowadził, ale te zas takich najmniejszych nie mają
To takie typowo malutkie maja spacerowki-parasolki ale juz dla wiekszego dziecka

DEMOLKA 
Zadomowiony użytkownik
u-ciążliwa

Wysłany: 7 Lipiec 2008, 20:57   

Ile butelek kupić na poczatek? Kupiłam jedną , ale zastanawiam się czy nie dokupić drugiej na jakieś herbatki :chytry:

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 7 Lipiec 2008, 21:08   

ja bede miała dwie, zawsze gdybym zachorowała, albo musiała wyjśc i zostawic mleko będzie na zapas... na herbatki sie przydadzą - ale i tak na początku potrzebna będzie Tobie piers ;)

Dwie na wszelki wypadek - jedna brudna druga w pogotowiu, i tak pozniej sie przydadzą...
dlatego ja będe miała laktator Avent Isis (dwie butelki w komplecie) zeby juz nie dokupowac

DEMOLKA 
Zadomowiony użytkownik
u-ciążliwa

Wysłany: 7 Lipiec 2008, 21:24   

No własnie, oglądałam te laktatory ale są strasznie drogie :kwasny: może poproszę teściowa to zobaczy po ile te aventy sprzedają w Białymstoku bo w Wawce ceny maja z kosmosua i na allegro nie maja niskich cen.

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 12:46   

a co myślicie o takim wózku?
http://www.allegro.pl/ite...m_wyposaz_.html

married_1982m 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 8 Lipiec 2008, 13:48   

ja mam 2 butelki duze, a 1 mała ktora jest z laktatora

Dibi-co do wozka tak dokł. go nie widac, jako głeboki, moze dlatego ze kratka taka i sie wydaje taki "smutny"

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 14:56   

Dibi mi ten graco sie podoba, oglądałam taki na żywca jest spoko, tylko kolor bym wybrała inny ;)
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić

Odpowiedz do tematu