Wysłany: 22 Czerwiec 2009, 20:56 co w prezencie dla maluszka
Tak żeby było miło kupiłam mojej przyjaciólce malutkie, słodkie skarpeteczki dla maleństwa, które jeszcze nosi w łonie, ale nie wiem czy tak wypada. Jest szereg przesądów i sama nie wiem czy przed porodem mozna obdarowywać w końcu rodziców takimi gadzetami.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Lis 2008 Posty: 4693
Wysłany: 22 Czerwiec 2009, 21:02
u nas zaczal sie dopiero 7 tydzien, a juz dostalismy w prezencie praktycznie cale wyposazenie pokoiku dzieciecego, kilka zabawek + mase ubranek w rozm. 56 i 62.
Przyszly Wujek naszej dzidzi wyznaje zasade, ze dzieckiem trzeba sie cieszyc od chwili poczecia, nie wolno niczego odkladac, tak, by dziecko wiedzialo, ze jest bardzo oczekiwane od samego poczatku.
swoja droga ja tez nie wierze w przesady, o ktorych wspomnialas..
Pomogła: 5 razy Wiek: 24 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 13479 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 23 Czerwiec 2009, 04:40
nie wiem, zalezy od rodziców my też mamy wielką ochotę już kupować, ale jeszcze odkładamy. Sis zresztą też kusi, ale nie kupuje, w dużym stopniu dlatego, że nie wie, jaka płeć Ale na pewno będzie wszystko kupować i urządzać przed urodzeniem Berbecia, bo musi przyzwyczajać swoje koty-zazdrośniki do zmian Teraz szuka fotela do karmienia, bo nie ma nic takiego do wygodnego siedzenia w domu. I już się rozgląda za wózkami, wanienką na stojaku i komódką :]
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 23 Lut 2005 Posty: 5605
Wysłany: 27 Czerwiec 2009, 15:42
atlantis napisał/a:
u nas zaczal sie dopiero 7 tydzien, a juz dostalismy w prezencie praktycznie cale wyposazenie pokoiku dzieciecego
jak szybko!
My to właściwie w siódmym miesiącu zaczęliśmy wszystko kupować. Nie ze względu na przesądy, ale po prostu nie mieliśmy gdzie magazynować tych rzeczy- żyliśmy na torbach
a takie skarpeteczki czy jakieś ubranko kupione dużo wcześniej to bardzo miły gest
_________________ "Patrzysz na mnie z taką wiarą, z jaką nigdy nikt nie odważył spojrzeć się..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum