Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy to może być objaw ciąży? - cz.2
Autor Wiadomość
Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 30 Listopad 2005, 16:03   

spaghetti napisał/a:
Dzięki serdeczne :) Jeśli nie teraz (bo może - i to najbardziej prawdopodobne - nie jestem w ciąży) to kiedyś mi się to może przydać :) Dobrze jest wiedzieć ;)

Przejrzałam wszystkie dostępne mi przepisy i niestety umowa na zastępstwo rozwiązuje sie po jej zakończeniu nawet jesli kobieta jest w ciąży i w tym temacie niestety nic sie nie poradzi.
Jedyne wyjscie, w sumie nie mozna tego nazwac wyjsciem, ale jesli juz taka sytuacja zaistnieje, możesz iść na zwolnienie lekarskie (w ciąży 100 % wynagrodzenia, a teraz ginekolodzy chetnie dają zwolnienia dla ciężarnych) i pociągnąć zwolnienie az do porodu, umowa sie rozwiązuje z upływem jej terminu, ale zasiłek chorobowy jest kontynuowany az do porodu, i płaci je zus po rozwiązaniu umowy. (Nie wiem czy pozniej nalezy sie zasiłek macierzyński, ale sprawdze i dam znac)
Nie wiem czy to jest jakiś wyjście, ale zawsze te pare złotych więcej niż na zasiłku.
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić

spaghetti 
Kataryna

Wysłany: 30 Listopad 2005, 17:51   

To byłoby super rozwiązanie.. Jak możesz się dowiedzieć więcej, to bardzo proszę :)

I dziękuję [smilie=bukiet_na.gif]

-------------------------------------------------------
Czw 01 Grudzień 2005 10:22

Schizuję już ;) Chciałabym wiedzieć, co i jak :roll: Chyba nikt nie lubi takiego czekania, niepewności.. Zwłaszcza, jeśli nie wiadomo, czego się chce bardziej ;)

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 1 Grudzień 2005, 11:31   

Spaghetti jesli chodzi o ten zasiłek macierzyński, o którym pisałam wyżej to niestety w twoim przypadku nie nalezy się :cry: . Przynajmniej tak twierdzi Pani w ZUS, z którą rozmawiałam telefonicznie.
Ale ten zasiłek chorobowy to 100% płatne do dnia porodu przez ZUS.
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić

spaghetti 
Kataryna

Wysłany: 1 Grudzień 2005, 19:28   

Czyli w sumie najlepiej by było znaleźć jakąś pracę, nawet na kilka miesięcy, nie na zastępstwo, tylko zwykła umowa na czas określony, pójść na chorobowe, brać 100 % zasiłku do porodu i potem pewnie macierzyńskie by mi się należało :roll:

Widzicie - zaprzątam sobie głowę zasiłkami, macierzyńskimi, a nawet nie wiem, czy jestem w ciąży :wink:

Jeśli @ nie przyjdzie wcześniej, zatestuję może w Mikołajki :roll: Zobaczę..

GabiRaf 
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 2 Grudzień 2005, 11:36   

spaghetti, to ile jeszcze będziesz czekać na @, to znaczy kiedy powinna przyjść (zakładając, że przyjdzie ;) )

[/url]

spaghetti 
Kataryna

Wysłany: 2 Grudzień 2005, 11:47   

W Mikołajki będzie 27 dc :roll: Najkrótszy cykl trwał 28 dni. Jeśli do 6 grudnia nie będę mieć żadnych objawów nadchodzącej @, typowych dla mnie, zatestuję 6 grudnia :roll: Nie wiem, jak ja wytrzymam te cztery dni :roll:

GabiRaf 
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 2 Grudzień 2005, 12:36   

bądź dzielna spaghetti, wiem co się czuje jak się czeka na @ a podejrzewa sie, że może się nie pojawić... też to przerabiałam...
co ma być, to będzie... "tylko spokój może nas uratować" ;) tym bardziej, że wiemy przecież jak stres może przesunąć (ewentualną) @

[/url]

spaghetti 
Kataryna

Wysłany: 2 Grudzień 2005, 13:53   

Wiem, GabiRaf.. Dzięki za wsparcie :smt058 Jak dobrze, że można się "wygadać" ;)

-------------------------------------------------------------
Sob 03 Grudzień 2005 06:27

Nie wytrzymałam - zrobiłam dziś test - jedna krecha, ciąży brak :roll:
Z tego wynika, że wszystkie objawy to działanie mojej podświadomości - nawet to plamienie dokładnie 7 dni po owulacji :roll:

Czyli jeszcze do tego tematu wrócimy :wink: :lol:

Lilu 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 3 Grudzień 2005, 06:50   

troche szkoda bo sledzac Twoje perypetie ciazowe miałam nadzieje ze bedziemy miec forumowego bobaska :D

spaghetti 
Kataryna

Wysłany: 3 Grudzień 2005, 06:54   

d(Rr)r napisał/a:
troche szkoda bo sledzac Twoje perypetie ciazowe miałam nadzieje ze bedziemy miec forumowego bobaska :D

Szkoda, też miałam nadzieję :roll: Ale jak już powiedziałam - kiedyś pewnie wrócimy do tematu - i może wtedy... ;)

Odpowiedz do tematu