Chcisałabym wiedzieć czy i ile lat brałyście tabletki zanim postarałyście się o dzidzię? I ile te starania trwały?
Zaczynam się tym martwić... Dziś byłam u ginekologa to jak jej powiedziałam jak długo biore tabsy to ledwo się powstrzymała przed wykrzyknięciem JEZUS MARIA!!
Dała mi do zrozumienia że łatwo nie bedzie ... ( jeśli chodzi o dzidzie)
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 6061
Wysłany: 16 Luty 2010, 16:09
Na to nie ma reguły raczej, przed Paulą brałam tabsy coś koło 5-6 lat i zaszłam od razu, potem po Pauli kolejne 4 i zaszłam po ok 6-8 miesięcy.
_________________ Nic nie może przecież wiecznie trwać
Co zesłał los trzeba będzie stracić
Nic nie może przecież wiecznie trwać
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić
Moja koleżanka z pracy brała prawie 10 lat i zaszła szybko w ciążę.
Są dziewczyny, które nigdy nic nie brały i nie mogą zajść - nie ma reguły pinix.
A czasami jak u kogoś przewiduje się problemy to są lekarze, którzy usypiają jajniki na jakiś czas tabletkami, a później każą się starać od razu po odstawieniu.
Wszytko jest kwestią indywidualną.
Poza tym co to znaczy długo?
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 07 Sty 2006 Posty: 9321 Skąd: z głębi duszy...
Wysłany: 16 Luty 2010, 17:40
mała mi napisał/a:
A czasami jak u kogoś przewiduje się problemy to są lekarze, którzy usypiają jajniki na jakiś czas tabletkami, a później każą się starać od razu po odstawieniu.
czyli u mnie.
pinix, nie ma co się martwić na zapas.
a planujecie w najbliższym czasie planować dzidzię?
może nawet warto po prostu odpocząć dać organizmowi.
Ja odstawiałam średnio po roku na jakieś 2 -3 miesiące.
_________________ „Trzeba Umieć Walczyć O Swoje Marzenia,
Ale Trzeba Też Wiedzieć, Które Drogi
Są Nie Do Przebycia
I Zachować Siły Na Przejście Innymi Ścieżkami"
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 7551 Skąd: Windmill paradise
Wysłany: 16 Luty 2010, 20:58
mysle ze nie masz sie czym przejmowac Pinix. W Nl np kobiety biora po 15 lat i dluzej zanim zaczynaja starania i nie ma z tym wiekszego problemu. czasami ogranicza sie do wywolania pierwszej miesiaczki, ktora czasem u niektorych kobiet sie blokuje ( mowie o sobie np, kiedy odstawilam tabsy ja np normalnie nie mam sama z siebie okresu ). Jesli po odstawieniu przez 3-4 miesiace nie dostaniesz okresu sama z siebie to trzeba 1szy wywolac a potem organizm sobie przypomina.
Normalnie czyli u wiekszosci kobiet jest tak ze okres po odstawniu pojawia sie w pierwszych 1,5 mies od odstawienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum