Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwsze (i nie tylko) objawy ciąży - cz. 2
Autor Wiadomość
bonnie_blue 
Tu już tylko odwyk może pomóc
Wróżka Jeżynka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 10 Marzec 2006, 11:35   Pierwsze (i nie tylko) objawy ciąży - cz. 2

:)

Młodziutka
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 11 Marzec 2006, 21:14   

Kurcze brzuszek mi urusł troszke czuje sie od wewnatrz pełna taka tabletki biorre regularnie od 9 miesiecy a kochamy sie bez gumek od jakiś trzech. czy na 100%? nie jestem w ciązy ? jem duzo i roznych rzeczy ;/ oraz mam plamienie albo coś w podobie

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 12 Marzec 2006, 10:40   

tabletki powoduja zatrzymanie wody moze stąd takie objawy
skoro bierzesz pigułki regularnie - nie ma obawy

spaghetti 
Kataryna

Wysłany: 28 Czerwiec 2006, 21:14   

No cóż - w końcu coś tu mogę napisać :D :D :D :D

Co do objawów - nie miałam prawie żadnych.. I dalej nie mam :)

Po owulacji (której miało nie być ;) ) zamiast śluzu płodnego miałam chyba infekcję grzybiczą - albo nie - ciężko stwierdzić, bo samo przeszło.. Śluz był wtedy taki suchy, zbity w grudki. Potem susza, a niedługo przed okresem - śluzik raz mleczny, raz przezroczysty.

Do tego ucisk w podbrzuszu - cały czas od owulacji (której nie czułam) czułam napięcie w podbrzuszu ucisk, napór - ciężko sprecyzować..

Do tego rankiem lekkie mdłości - no i niechęć do kawy, słodyczy, jogurtów, którymi się wcześniej obżerałam :wink: A nabrałam ochoty na wędlinki, kiełbaski (których wcześniej nie tykałam) :lol:

A przed samym terminem okresu, ze dwa dni - powiększenie piersi i wrażliwość (nie ból) brodawek - ale tylko przy dotyku, biustonosz mi nie przeszkadza :wink:

No i mam cały czas bóle małpowe - zażywam No-spę w niewielkich ilościach :) Pomaga :)

Ines 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 28 Czerwiec 2006, 21:51   

nie wiem czy tak ma być,czy źle to rozumię,ale mojej siostrze lekarz się co chwilę wypytywał czy nadal bolą ją piersi czy nie przestały,jak by właśnie miały boleć w ciąży...?

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 3 razy

Wysłany: 28 Czerwiec 2006, 22:27   

A mnie wogóle nie bolały piersi. Przez 3 pierwsze misiące były bardziej wrażliwe, a później chyba w miare normalnie było. Ale kazda kobitka ma inne dolegliwości ciążowe.
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 4 Lipiec 2006, 09:27   

spaghetti a Ty chyba miałas za jakis czas sie starac :) zdaje się ze od razy prawie Wam się udało :) :)wszystkoprzed Tobą, objawy i te niefajne i te naprawde wyciskające łzy - pierwsze kopniaki, ruchy :)

czarna róża 
Gaduła

Wysłany: 3 Sierpień 2006, 16:50   

moja siostra powiedziala ,ze za jakis czas sie beda starac o dzidziusia :D beda ciocia :D ale teraz sie pozmienia :wink:

słoneczna księżniczka
Użytkownik wciąga się

Wysłany: 9 Sierpień 2006, 08:42   

gratulacje dzidzi w rodzinie:D
u mnie już za 3 miesiace przywitam bardzooo wyczekiwana coreczke mojego wujka,brata moego taty,onnalezy do typu wolnego strzelca i ma już prawie 40 lat i wszyscy myslelismy ze sie dzidzi od niego nie doczekamy:P az tu nagle,po rocznym zwiazku z duzo młodsza od siebie dziewczyna,dzidzia:D dziewczynka,wszyscy nie moga sie nadziwic i doczekać:D ja juz zadeklarowałam ze sobie bede ta dzidzie pozyczać na spacerki:P ach,jak ja bym swojego bobska chciała,zazdroszcze im ze maja tak dobre warunki i moga miec dzidzie i o nic sie nie martwic,ja niestety może bedetak miała za kilka lat:/ no nic,narazie jak juz mówiłam bede ich dzidzie pożyczać:P

pinix 
Ten stan trzeba juz leczyć

Wysłany: 21 Sierpień 2006, 21:29   

mam pytanie jestem troche zaniepokojona bo odczuwam bole w podbrzuszu takie jak przy @. Ale biore tabletki i nie wiem o co tak naprawde chodzi :roll: teraz jest 10 dzien mojego cyklu wiec nawet owulacja to nie jest bo mam cykle 28 dniowe ...

Odpowiedz do tematu