Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Podwyższony pozim androstendionu
Autor Wiadomość
oleńka233 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 2 Czerwiec 2009, 18:24   Podwyższony pozim androstendionu

Moje kochane mam problem, a mianowicie robiłam badania hormonalne: FSH, LH, E2 Prolaktyna i Androstendion. Stosunek LH:FSH na poziomie 1,8, czyli tak jak przy pcos. Moim zmartwieniem jest jednak podwyższony poziom androstendionu wynik:5,90ng/ml przy normie: 0,40-3,40. Już chyba za dużo naczytałam się na necie o tym co to może oznaczać, ze szczerze powiedziawszy nie wiem czy już się mam martwić czy nie.
Przeczytałam, że podwyższony androstendion występuje zarówno w pcos jak i w dysfunkcji nadnerczy z tym, że w drugim przypadku jego stężenie jest przeważnie znacznie bardziej podwyższone niż w pierwszym. Tylko czy moje 5,90 to już bardzo podwyższone czy tylko minimalnie. Sama nie wiem, jestem załamana, staramy się z mężem o dziecko i nic tylko jedna wielka porażka i morze wylanych łez. Jeżeli wiecie coś o tym hormonie to proszę odpiszcie.

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 3 Czerwiec 2009, 11:57   

wiesz co weź wynik i leć do gina, bo na forum mozemy pocieszac a nie stawiac diagnozy :)

Odpowiedz do tematu