Moje kochane mam problem, a mianowicie robiłam badania hormonalne: FSH, LH, E2 Prolaktyna i Androstendion. Stosunek LH:FSH na poziomie 1,8, czyli tak jak przy pcos. Moim zmartwieniem jest jednak podwyższony poziom androstendionu wynik:5,90ng/ml przy normie: 0,40-3,40. Już chyba za dużo naczytałam się na necie o tym co to może oznaczać, ze szczerze powiedziawszy nie wiem czy już się mam martwić czy nie.
Przeczytałam, że podwyższony androstendion występuje zarówno w pcos jak i w dysfunkcji nadnerczy z tym, że w drugim przypadku jego stężenie jest przeważnie znacznie bardziej podwyższone niż w pierwszym. Tylko czy moje 5,90 to już bardzo podwyższone czy tylko minimalnie. Sama nie wiem, jestem załamana, staramy się z mężem o dziecko i nic tylko jedna wielka porażka i morze wylanych łez. Jeżeli wiecie coś o tym hormonie to proszę odpiszcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum