Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Poród - czy musi być koszmarem ??
Autor Wiadomość
greenmiau 
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 8 Czerwiec 2009, 18:00   

:)

O, to moje pierwsze i jedyne rodziłam - w Krakowie (Ujastek). Nie wiem czy coś się tam zmieniło od tego czasu...
a z Krakowa wyprowadziłam się, bo ogólnie wydawało mi się, że w Anglii żyje się lepiej, poza tym mój prawie-mąż (ślub we wrześniu, ech to burzliwy związek był...) to prawnik i ma tu świetne możliwości rozwoju. A i ja mam więcej laboratoriów gdzie się mogę zaczepić. W PL pracowałam jako grafik komputerowy (nie powiem, świetna sprawa), chociaż jestem biotechnologiem :)

Nawet jeśli wróciłabym do Polski to i tak np. malutka będzie już mówiła troszkę po angielsku, więc w sumie same plusy, jakby nie było.

Brakuje tylko przyjaciół, czasami bardzo, ale przylatuję przynajmniej raz na 3 m-ce i wtedy dopiero imprezuję 8) Anglicy też są fajni, ale 12-letnie przyjaźnie to jednak zupełnie co innego.

alizz 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 8 Czerwiec 2009, 19:44   

super, że się odezwałaś - fajnie poczytać stare "twarze" :)

SunFlower 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 8 Czerwiec 2009, 22:56   

fajnie,że nie zrywasz kontaktu z Polską. niektórzy jak wyjadą to tak się zachłystują ta Anglią,że każde odwiedziny w Pl traktują jak karę :roll: .

"Albo go kocha albo się uparła.
Na dobre, na niedobre i na litość boską."

opuncja 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 9 Czerwiec 2009, 11:58   

SunFlower napisał/a:
fajnie,że nie zrywasz kontaktu z Polską. niektórzy jak wyjadą to tak się zachłystują ta Anglią,że każde odwiedziny w Pl traktują jak karę :roll: .

albo wychwalają pod niebiosy jak to tam jest cudownie.
życie w każdym miejscu ma swoje plusy i minusy. to wszystko zależy.

super, że Wam się układa greenmiau, pamiętam Cię jak przez mglę, jak byłaś jeszcze w ciąży zdaje się :)

greenmiau 
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 9 Czerwiec 2009, 12:35   

opuncja napisał/a:
SunFlower napisał/a:

super, że Wam się układa greenmiau, pamiętam Cię jak przez mglę, jak byłaś jeszcze w ciąży zdaje się :)

O, nie mogłabym zerwać kontaktu z Polską - całe dzieciństwo + nastoletnie lata, tyle wspomnień, przyjaciele, rodzina. Poza tym klimat lepszy :) No i do Krakowa straszliwie mnie ciągnie czasami - miejsca, ludzie, puby :) i kawiarnie, Ogród Botaniczny... sporo przeżyłam w Krakowie, wyszalałam się i tego samego życzę teraz mojej 14-letniej siostrze :)

W Anglii jest też sporo Polaków, którzy ciągle narzekają i są tu tylko po to, żeby zarobić na dom/ślub/samochód (w Polsce) itd. Są tacy co siedzą w Anglii 5 lat i nie nauczyli się wiele poza "how are you?", tak dla zasady, bo Anglicy "źli" i trzeba ze swoimi trzymać tylko...

Faktycznie, często bywałam tutaj (na forum) podczas ciąży, to już 4 lata temu... :)

opuncja 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 9 Czerwiec 2009, 12:38   

greenmiau napisał/a:
to już 4 lata temu... :)

ło jeny, jak to zleciało :yyy: :yyy: :yyy:

kasik25 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 11 Czerwiec 2009, 23:25   

greenmiau napisał/a:
opuncja napisał/a:
SunFlower napisał/a:

O, nie mogłabym zerwać kontaktu z Polską - całe dzieciństwo + nastoletnie lata, tyle wspomnień, przyjaciele, rodzina. Poza tym klimat lepszy :) No i do Krakowa straszliwie mnie ciągnie czasami - miejsca, ludzie, puby :) i kawiarnie, Ogród Botaniczny... sporo przeżyłam w Krakowie, wyszalałam się i tego samego życzę teraz mojej 14-letniej siostrze :)

W Anglii jest też sporo Polaków, którzy ciągle narzekają i są tu tylko po to, żeby zarobić na dom/ślub/samochód (w Polsce) itd. Są tacy co siedzą w Anglii 5 lat i nie nauczyli się wiele poza "how are you?", tak dla zasady, bo Anglicy "źli" i trzeba ze swoimi trzymać tylko...

Faktycznie, często bywałam tutaj (na forum) podczas ciąży, to już 4 lata temu... :)

coz moge dodac ;) :lol:

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 14 Czerwiec 2009, 10:36   

dziewczyny super super ale z tematu zeszłyscie :)

witaj greenmiau :)

ulenka 
Moderator
~insatiable

Pomogła: 5 razy

Wysłany: 7 Listopad 2009, 13:02   

Sis pojechala rano do szpitala. Nie spala z bolu cala noc i juz nie mogla wytrzymac. Pojechala na Karowa, tam gdzie jest jej lekarz prowadzacy. Na miejscu niemile pielegniarki i polozne. Zrobili jej ktg, teraz siedzi sama w poczekalni bo za 2h robia kolejne :ysz: Przy okazji jakas mloda lekarka zakwestionowala koniecznosc cesarskiego ciecia (!) - wskazanie wada wzroku -8 i odklejajaca sie siatkowka, zawsze wszyscy lekarze jej mowili ze bedzie cc a teraz oczywiscie jest problem... :ysz: P. dzwonila do swojego lekarza caly poranek i nic. Teraz ktos odebral jego telefon i oznajmil, ze jest na urlopie na 2 tygodnie :yyy: Ona miala z nim kontakt cala ciaze, codziennie ostatnio bo codziennie czula sie zle, i nic jej nie powiedzial ze go nie bedzie... :ysz:
Nerwy, nerwy :kwasny:

alizz 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 7 Listopad 2009, 13:21   

ja pierd.. czy w Polsce zawsze muszą być jakieś problemy?? a to zakwestionują cesarkę, a to musisz przepraszać pielęgniarki niemalże, bo one są niezadowolone ze swojej pracy. no krew mnie zalewa jak coś takiego czytam.

Odpowiedz do tematu