kiedys moj mąż trafił do szpitala (miał 22 lata) czyli 10 lat temu
widział na prawe oko za mgłą.. i w koncu stracił wzrok...no dostawał leki przeciwzapalne (odkryli ogniska zapalne, jakies wysieki...) i nie pologło
jak podali leki p. toksoplazmatyczne - przeszło.
opisali w opisie:
dodatni odczyt w klasie IgG nasuwa przypuszczenie tokspolazmatycznego podłoza schoreznia oka prawego
lezał ponad miesiąc, wzrok odzyskał, lekko gorzej na to oko widzi...
troche głupie pytanie pewnie ale...
czy to badanie robi się poprzez pobranie krwii?
mi lekarz powiedział że nie musze robic byłam zdziwiona
a tej choroby boje sie bardzo(całej ciąży raczej też) bo tesciowa ma koty ja ich nawet nie głaszcze ale siersc wszedzie zostawiaja i czasami w nocy gdzies nasiusiaja (sprzata teściowa)
pragne dziecka ale ciązy się boje!!!! i czasami panikuje szczegolnie jak poczytam o chorobach i o tym na co może byc narazone dzidzi bo to chodzi o jego zdrowie nie o mnie.
_________________ "Kochać i być kochanym to tak, jakby z obu stron grzało nas słońce"
w takim razie zapisuje sie do lekarza i robie jak najszybciej.
ostatno robiłam sporo badan kontrolnych i krew chyba z 6 raz w ciagu 2 miesiecy miałam pobierana -dlatego pytałam w jaki sposób sie robi te badania.
Dzięki
_________________ "Kochać i być kochanym to tak, jakby z obu stron grzało nas słońce"
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 12 Kwi 2006 Posty: 2373 Skąd: miasto moje
Wysłany: 18 Kwiecień 2006, 19:50
mam w domu kuwetę, kota i kobietę w ciąży i wyniki badań na to, że ona nie ma w sobie toksoplazmozy, tyle tylko, że nie wiem czy tej złej - groźnej dla dziecka, czy tej dobrej, chroniącej je... muszę się dowiedzieć.
_________________ byle się tylko znależć w pozaziemskiej sferze..w snach dotykać gwiazd.
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5027 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 19 Kwiecień 2006, 21:53
brawo Oleczko :-]
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 12 Kwi 2006 Posty: 2373 Skąd: miasto moje
Wysłany: 20 Kwiecień 2006, 07:45
dzięki diewczyny :* że stajecie w obronie mojej tożsamości!
tak, w ciąży rzeczywiście jest moja step-mother, a z toksoplazmozą to sama nie wiem. ona nigdy nie dotykała sie do kuwety, ale kocio często np. sypia na poduszkach rodziców, w ich łóżku, więc podejrzewam że chcąc nie chcąc musieli się zetknąć z tym paskudztwem. mam nadzieję, że tak właśnie było. bo następstwa wrodzonej toksoplazmozy budzą we mnie co najmniej niepokój. :/
_________________ byle się tylko znależć w pozaziemskiej sferze..w snach dotykać gwiazd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum