Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
ALBOTHYL
Autor Wiadomość
zalatana 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 12:03   

trzeba temu pomóc trochę, żeby wyszło... ale ogólnie nie jest to fajny lek i jak się potem dowiedziałam na własnej skórze - złuszcza Ci wszystko jak leci łącznie z pałeczkami kwasu mlekowego i po nim jest się bardzo podatnym na infekcję. u mnie się objawiło to szybkim złapaniem grzybka, więc teraz radzę jak ktoś go ma stosować, to żeby dokupił probiotyk byleby dla kobiet (typu lacibios femina) na odbudowywanie flory

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 15:54   

to że lek dziala zluszczająco od razu nie przekreśla go że jest zly :)
ale faktem jest że należy po kuracji zrobić kurację probiotykami np.lactovaginal

ja zużylam polowę opakowania i po nocy tak jak ginekolog uprzedzala wydzielina ma kolor papieru toaletowego szarego,w ciągu dnia już nic ze mnie nie leci i nie wiem co mialabym wyciągać bo nie czuję abym tam coś miala :roll:

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 17:35   

no tego sie nie czuje, to chyba normalne ;) ale to tam jest

People, what's with all the evil misery?

zalatana 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 13:46   

Emilcia napisał/a:
to że lek dziala zluszczająco od razu nie przekreśla go że jest zly :)
ale faktem jest że należy po kuracji zrobić kurację probiotykami np.lactovaginal

nie no, nie mówię, że jest zły, ale bardzo nieprzyjemny i dla mnie niefajny ;)
a co do lactovaginalu, to właśnie to nie jest probiotyk dlatego dałam przykład lacibios femina

imbir napisał/a:
ale to tam jest

zabrzmiało groźnie :D

Emilcia 
Główny Moderator

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 15:25   

zalatana napisał/a:
a co do lactovaginalu, to właśnie to nie jest probiotyk dlatego dałam przykład lacibios femina

nie zgodzę się z tym co napisałaś

to jest właśnie probiotyk
Cytat:
Lactovaginal to unikalny probiotyk w postaci kapsułek, który stosowany jeden raz dziennie dopochwowo przywraca właściwą równowagę w skomplikowanym mikroświecie pochwy.

Stosuj go zawsze:

* zaraz po zakończonej kuracji antybiotykiem
* profilaktycznie, gdy stwierdzasz (patrz wyżej), że jesteś zagrożona

Zalecany: W upławach, nadżerkach pochwowych, w przypadku stwierdzenia nieprawidłowej flory bakteryjnej pochwy, po leczeniu grzybic, zakażeń bakteryjnych i rzęsistkiem pochwowym.

Działanie: Gałka dopochwowa Lactovaginalu zawiera około 10 miliardów pałeczek Lactobacillus rhamnosus bakterii typowych dla naturalnej flory pochwy. Lactovaginal przywraca naturalną florę bakteryjną pochwy.

Dawkowanie: Dopochwowo, 1-2 gałki dziennie przez tydzień; w razie potrzeby kurację można powtórzyć.

alex 
Pierwszy Raz

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 19:50   

Czesc:) dzisiaj moj ginekolog przepisal mi wlasnie albothyl kazal mi stosowac go co noc (6 globulek) ale z wiekszosci formu/stron wyczytalam ze najlepiej barac co 2/3 noce i teraz sama nie wiem co mam robic? poza tym czy ten lek dodatkowy ktory bierzecie po albothylu jest bez recepty - lekarz nic mi o nim nie mowil. ..:/ no i najwazniejsze pytanie - chodzi mi po stosowanie albothylu z pigulkami antykoncepcyjnymi (w moim wypadku sa to jasminelle) Lekasz kazal mi zaczac brac albothyl zaraz po krawaieniu- jutro biore ostatnia tabletke antykoncepcyjna wiec za 3/4 dni bede miala krawienie. Ale teraz nie wiem czy normalnie odczekac tydzien i zacza nowe opakowanie tabletek a po krawaieniu zaczac przyjmowac albothyl ? czy po krawieniu wziac albothyl ale nie zaczynac nowego blistra? Pomozcie prosze bo przyznaje po tym co przeczytalam jestem troche spanikowana... Jeszcze nie wykupilam albothylu wiec nie wiem co pisze w ulotce... Bardzo prosze o odpowiedz pozdrawiam

Emilcia 
Główny Moderator

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 20:21   

zapytaj gina,może u Ciebie trzeba stosować codziennie
myślę że tabl anty nic nie przeszkadzają tzn bierz tak jak masz brać
ja biore albothyl,jak skoncze opakowanie będzie niedlugo miesiączka i wtedy zaczynam 1 opakowanie yasmin

lactovaginal i inne są bez recepty

stalette 
Pierwszy Raz

Wysłany: 13 Czerwiec 2008, 14:11   

To zależy jak się definiuje probiotyk, zasadniczo probiotyk powinien miec w składzie oznaczone szczepy (nazwa 3 członowa) i tak jest np w lacibos femina , a lactoaginal tak nie ma, więc nie wiadomo dokładnie jakie szczepy sie w nim znajdują, inna kwestia jest to, że istnieje coś takiego jak szczepozależność, czyli dany szczepy ma swoje funkcje i wtedy wiadomo jest czego możemy się po nim spodziewać. i tak np szczepy z lacibos fem, z tego co czytam na necie maja zdolność kolonizowania nabłonka pochwy, a to bardzo ważna opcja.

zalatana 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 13 Czerwiec 2008, 20:05   

Emilcia, no właśnie. to tak jak z tymi pseudoprobiotycznymi jogurtami, gdzie jest napisane: zawiera dodatek bakterii probiotycznych z rodzaju Bifidobacterium. i co? i kupa, nic więcej i to wtedy nie jest jogurt z probiotykiem. i to nie dość, że powinny być szczepy oznaczone, to jeszcze powinny być dokładne badania in vivo i in vitro na tych szczepach zrobione, żeby dany szczep bakteryjny (czyli rodzaj - gatunek - szczep) był uznany jako posiadający własciwości probiotyczne. w lactovaginalu są bakterie kwasu mlekowego ale czy probiotyczne? nie wiadomo, bo nie wszystkie lactobacillusy mają takie właściwości ;)

alex, jak ginekolog kazał Ci tak brać, to chyba powinnaś się jego posłuchać. chyba wie co robi, w końcu to lekarz. a co do anty i albothylu, to lepiej kuracje pociagnąć i nie robić przerwy na krwawienie z odstawienia, więc wg mnie albo zaczniesz po skończeniu krwawienia albo nie zrobisz przerwy i zaczniesz stosować albothyl od razu (tylko i tak nie wiadomo, czy jakieś plamienie nie wystąpi, bo to różnie bywa)

stalette 
Pierwszy Raz

Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 21:11   

Ja mam wrażenie, że ginekolodzy przepisują czasem pewne środki z przyzwyczajenia, a juz ci starsi to w ogóle, jakby medycyna i farmacja się w ogóle dla nich nie rozwijała, ja o lacibos femina to się sama dowiedziałam i przedyskutowałam sprawę z moim lekarzem, bo on o nim się dowiedział ode mnie;) Pocieszna opcja, ale stwierdził, że jest za.

Odpowiedz do tematu