trzeba temu pomóc trochę, żeby wyszło... ale ogólnie nie jest to fajny lek i jak się potem dowiedziałam na własnej skórze - złuszcza Ci wszystko jak leci łącznie z pałeczkami kwasu mlekowego i po nim jest się bardzo podatnym na infekcję. u mnie się objawiło to szybkim złapaniem grzybka, więc teraz radzę jak ktoś go ma stosować, to żeby dokupił probiotyk byleby dla kobiet (typu lacibios femina) na odbudowywanie flory
_________________ moim najlepszym czworonoznym przyjacielem jest łóżko
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6255 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 15:54
to że lek dziala zluszczająco od razu nie przekreśla go że jest zly
ale faktem jest że należy po kuracji zrobić kurację probiotykami np.lactovaginal
ja zużylam polowę opakowania i po nocy tak jak ginekolog uprzedzala wydzielina ma kolor papieru toaletowego szarego,w ciągu dnia już nic ze mnie nie leci i nie wiem co mialabym wyciągać bo nie czuję abym tam coś miala
to że lek dziala zluszczająco od razu nie przekreśla go że jest zly
ale faktem jest że należy po kuracji zrobić kurację probiotykami np.lactovaginal
nie no, nie mówię, że jest zły, ale bardzo nieprzyjemny i dla mnie niefajny
a co do lactovaginalu, to właśnie to nie jest probiotyk dlatego dałam przykład lacibios femina
imbir napisał/a:
ale to tam jest
zabrzmiało groźnie
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6255 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 15:25
zalatana napisał/a:
a co do lactovaginalu, to właśnie to nie jest probiotyk dlatego dałam przykład lacibios femina
nie zgodzę się z tym co napisałaś
to jest właśnie probiotyk
Cytat:
Lactovaginal to unikalny probiotyk w postaci kapsułek, który stosowany jeden raz dziennie dopochwowo przywraca właściwą równowagę w skomplikowanym mikroświecie pochwy.
Stosuj go zawsze:
* zaraz po zakończonej kuracji antybiotykiem
* profilaktycznie, gdy stwierdzasz (patrz wyżej), że jesteś zagrożona
Zalecany: W upławach, nadżerkach pochwowych, w przypadku stwierdzenia nieprawidłowej flory bakteryjnej pochwy, po leczeniu grzybic, zakażeń bakteryjnych i rzęsistkiem pochwowym.
Działanie: Gałka dopochwowa Lactovaginalu zawiera około 10 miliardów pałeczek Lactobacillus rhamnosus bakterii typowych dla naturalnej flory pochwy. Lactovaginal przywraca naturalną florę bakteryjną pochwy.
Dawkowanie: Dopochwowo, 1-2 gałki dziennie przez tydzień; w razie potrzeby kurację można powtórzyć.
Czesc:) dzisiaj moj ginekolog przepisal mi wlasnie albothyl kazal mi stosowac go co noc (6 globulek) ale z wiekszosci formu/stron wyczytalam ze najlepiej barac co 2/3 noce i teraz sama nie wiem co mam robic? poza tym czy ten lek dodatkowy ktory bierzecie po albothylu jest bez recepty - lekarz nic mi o nim nie mowil. ..:/ no i najwazniejsze pytanie - chodzi mi po stosowanie albothylu z pigulkami antykoncepcyjnymi (w moim wypadku sa to jasminelle) Lekasz kazal mi zaczac brac albothyl zaraz po krawaieniu- jutro biore ostatnia tabletke antykoncepcyjna wiec za 3/4 dni bede miala krawienie. Ale teraz nie wiem czy normalnie odczekac tydzien i zacza nowe opakowanie tabletek a po krawaieniu zaczac przyjmowac albothyl ? czy po krawieniu wziac albothyl ale nie zaczynac nowego blistra? Pomozcie prosze bo przyznaje po tym co przeczytalam jestem troche spanikowana... Jeszcze nie wykupilam albothylu wiec nie wiem co pisze w ulotce... Bardzo prosze o odpowiedz pozdrawiam
Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 20:21
zapytaj gina,może u Ciebie trzeba stosować codziennie
myślę że tabl anty nic nie przeszkadzają tzn bierz tak jak masz brać
ja biore albothyl,jak skoncze opakowanie będzie niedlugo miesiączka i wtedy zaczynam 1 opakowanie yasmin
To zależy jak się definiuje probiotyk, zasadniczo probiotyk powinien miec w składzie oznaczone szczepy (nazwa 3 członowa) i tak jest np w lacibos femina , a lactoaginal tak nie ma, więc nie wiadomo dokładnie jakie szczepy sie w nim znajdują, inna kwestia jest to, że istnieje coś takiego jak szczepozależność, czyli dany szczepy ma swoje funkcje i wtedy wiadomo jest czego możemy się po nim spodziewać. i tak np szczepy z lacibos fem, z tego co czytam na necie maja zdolność kolonizowania nabłonka pochwy, a to bardzo ważna opcja.
Emilcia, no właśnie. to tak jak z tymi pseudoprobiotycznymi jogurtami, gdzie jest napisane: zawiera dodatek bakterii probiotycznych z rodzaju Bifidobacterium. i co? i kupa, nic więcej i to wtedy nie jest jogurt z probiotykiem. i to nie dość, że powinny być szczepy oznaczone, to jeszcze powinny być dokładne badania in vivo i in vitro na tych szczepach zrobione, żeby dany szczep bakteryjny (czyli rodzaj - gatunek - szczep) był uznany jako posiadający własciwości probiotyczne. w lactovaginalu są bakterie kwasu mlekowego ale czy probiotyczne? nie wiadomo, bo nie wszystkie lactobacillusy mają takie właściwości
alex, jak ginekolog kazał Ci tak brać, to chyba powinnaś się jego posłuchać. chyba wie co robi, w końcu to lekarz. a co do anty i albothylu, to lepiej kuracje pociagnąć i nie robić przerwy na krwawienie z odstawienia, więc wg mnie albo zaczniesz po skończeniu krwawienia albo nie zrobisz przerwy i zaczniesz stosować albothyl od razu (tylko i tak nie wiadomo, czy jakieś plamienie nie wystąpi, bo to różnie bywa)
Ja mam wrażenie, że ginekolodzy przepisują czasem pewne środki z przyzwyczajenia, a juz ci starsi to w ogóle, jakby medycyna i farmacja się w ogóle dla nich nie rozwijała, ja o lacibos femina to się sama dowiedziałam i przedyskutowałam sprawę z moim lekarzem, bo on o nim się dowiedział ode mnie;) Pocieszna opcja, ale stwierdził, że jest za.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum