Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
ALBOTHYL
Autor Wiadomość
alex 
Pierwszy Raz

Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 08:58   

Ale nie nie nie zle mnie zrozumialyscie albo ja zle wytlumaczylam. Ogolnie biore tabletki antykoncepcyjne- yasminelle wlasnie mam przerwe na krawienie, po krawieniu lekarz kazal mi zastosowac albothyl. I tu zaczynaja sie schody. Bo normalnie po tygodniowej przerwie powinnam zaczan nowy blister yasminelle i tak sie zastanawiam czy wogole jest sens ich przymjmowania? Stosujac albothyl nie powinno sie wspolzyc i jakis czas po zakonczeniu kuracji tez... wiec po co brac tabletki szczerze mowiac nie widze wiekszego sensu i sie zastnawiam czy nie zrobic sobie przerwy w braniu tabletek na czas stosowania albothylu.... I druga stpawa lekarz przepisal mi 2 opakowania albothylu ( po 6 globulek) - wogole on mi o tym nie powiedzial dowiedzialam sie dopiero w aptece wiec nawet nie mialam go jak o to zapytac - kazal mi stosowac po jednej na noc... ale hmmm nic nie powiedzial o drugim opakowaniu i teraz sama juz zglupialam, logiczne bylo by chyba zrobic przerwe miedzy jednym a drugim opakowaniem albothylu ale z drugiej strony nie jestem lekarzem i sama nie wiem moze powinnam brac je w jednym ciagu zreszta co za lekarz nic mi nie powiedzial na ten temat:/ sama nie wiem co mam robic...

ulenka 
Oficjalny "Psycho Somek"
~insatiable

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 09:07   

skoro Ci przepisal 2 opakowania to bym wziela wszystko. inaczej po co mialby przepisywac?
Po tygodniu bierz dalej yasminelle, bo rozreguluje Ci sie gospodarka hormonalna, niezdrowo tak na 1 cykl bez potrzeby przerywac.
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there

alex 
Pierwszy Raz

Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 10:46   

w koncu dozwonilam sie do mojego super nieosiagalnego ginekologa:) i sie wyjasnilo pisze to tutaj bo moze ktos bedzie mial podobna systuacje :) albothyl bieze sie z 1, 2 lub 3 dawkowych kuracjach tzn po opakowaniu. wyglada to tak ze po miesiaczce bierzemy opakowanie albothylu pozniej czekamy do nastepnej miesiaczk i po krawaieniu nastepne opakowanie no:) . W moim przypadku sa to 2 opakowania wiec w sumie nie cale 2 miesiace calej kuracji z przerwa i trzeba wliczyc w to okres gojania sie... po konsultacji z ginekologiem zdecydowalam sie przerwac branie jasminelle bo w sumie nie widze wiekszego sensu i tak w moim wypadku dla swojego i partnera bezpieczenstwa i konfortu zdecydowalizmy na ten czas nie wspolzyc wiec stosowanie pogulek byloby bez sensu gin powiedzial ze skoro tak to bezsensu faszerowac sie tabletkami i wydawac na nie pieniadze organizm wroci do swojego cyklu a za 2 miesiace po kuracji albothylem znowu moge wrocic do tabletek...takze no moja sytuacja sie wyjasnila ale dziekuje za odpowidzi:)

Emilcia 
Główny Moderator

Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 14:39   

hmm,że nie mozna współżyć w trakcie stosowania preparatu to wiedzialam,ale że po to nie :roll:
i nawet przy rozmowie o tabl i albothylu gin nic nie wspomniala

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 14:50   

No ta blona tam moze byc troche podrazniona, ale czy ja wiem - ja skonczylam brac albothyl i pamietam bardzo goracy seks dwa dni pozniej :twisted:

poczekalam tylko tyle zeby na pewno mi cala ta chustka wyszla ;)

People, what's with all the evil misery?

ulenka 
Oficjalny "Psycho Somek"
~insatiable

Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 14:52   

to dobrze ze napisalas i wyjasnilas :)
moge wiedziec na co dokladnie mialyscie przepisany ten lek ? czytalam w necie ze on jest na "stany zapalne" czy cos, ale kurcze, sa mniej upierdliwe leki na takie rzeczy :roll:
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there

Emilcia 
Główny Moderator

Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 15:45   

ja na nadżerkę
no chustka wyszła :) niezbyt to było przyjemne,jak musiałam to wyciągnąć;)
teraz będzie @ wiec tydzien jeszcze się zregeneruje :)

alex 
Pierwszy Raz

Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 16:52   

wspolzycz nie wspolzyc wiecie w trakcie brania albothylu to chyba oczywiste ze nie... ale czy potem z tego co ja wiem co mowil gin i co wyczytalam na forum te tkanki po kuracji albothylem po prostu musza sie zregenerowac i lepiej dac im odpoczac, poza tym czytalam gdzies ze one jakis czas dzialaja i zeby lepiej ograniczyc sie ze wspolzyciem... wiecie to tak naprawde wybor kazdej z nas... ja mam kuracje podwojna i tak jak napisalam wyzej tydzen brania globulek tydzien lactovaginalu troche przerwy i w sumie juz ci sie miesiac zaczyna a ja i tak bede musiala brac 2 opakowanie wiec dla mnie to nie mialo wiekszego sensu.. reguly tu chyba nie ma.. ja za dzien/dwa zaczynam brac albothyl wiec pozniej napisze wrazenia "po chusteczkowe":)

Odpowiedz do tematu