Pomogła: 2 razy Dołączyła: 27 Lut 2005 Posty: 2958
Wysłany: 5 Kwiecień 2005, 21:51
kiedy mnie sie cos takiego przytrafia, to biore 1-2 tabletki /apap, ibuprom/ klade sie do lozka i masuje troszke brzuszek okreznymi ruchami :) zawsze pomaga :) dla masochistek polecam (!)też(!) spacery - takze pomagaja, ale trzeba sie na poczatku nacierpiec :}
polecam ciepłe okłady, duzo odpoczynku w te dni
czasami lekarze przepisuja pigułki bo one sa niezłe na uregulowanie cyklu ale i tez dobre na okresy, bo wtedy występuje krwawienie z odstawienia wiec sama @ jest mniej bolesna
zgadzam sie z dziewczynami, alezałoby odwiedzić ginekologa
ja za czasow moich bolesnych miesiaczek(jak narazie mam z nimi spokoj od roku )kilka dni przed poczatkiem okresu wieczorem i rano wykonywalam cwiczenia relaksacyjne(znalazlam w jakiejs ksiazce...jak ja znajde to napisze tytul;])i potem miesiaczka nie byla juz az tak bardzo bolesna=]a jezeli byla no to dawka ibupromu;]teraz mam ogolnie spokoj a to dlatego ze zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne, wlasnie czesto sie mowi ze pomagaja w tych dolegliwosciach, chociaz nie wszystkim
No wlasnie mnie tabletki raczej nie pomogly. Ale w sumie z bolesnoscia mialam roznie, czasem bardzo, czasem prawie w ogole. Jak cos to voltaren acti jak najszybciej, jak dla mnie skuteczniejszy niz ibuprom czy nospa
Na ostre bóle miesiączkowe raczej nie pomagają No spa i inne tablety bez recepty.Polecam czopki rozkurczowe i przeciwbólowe Diclofenac A przy tym termofor lub poduszka elektryczna na brzuszek albo na krzyż bo tam też niemiłosiernie mnie boli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum