Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Ginekolodzy - ci dobrzy i ci, którzy nie powinni nimi zostać
Autor Wiadomość
bonnie_blue 
Moderator
Wróżka Jeżynka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 6 Maj 2005, 20:26   

Ja byłam badana ostatnio 2 lata temu. Jak ide do mojego endokrynologa-ginekologa, to sciemniam, ze mialam badanie niedawno. Mogę tak robić, bo babka przyjmuje 2x w tygodniu w gabinecie bez fotela (jako endokrynolog-internista), a 2x w tygodniu w gabinecie z fotelem.
A mi "przez przypadek" zawsze pasuje isc do niej jako do endo.
Wiem, ze jestem nieodpowiedzialna. Wlasnie tak sobie mysle, zeby pojsc w czerwcu, ale o ile znam siebie to nie pojde [smilie=kwasny.gif]

Merenwen Alcari
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 6 Maj 2005, 20:32   

bonnie > a bierzesz tabletki? wiesz, ze przy tym powinno sie co pol roku robic kontrole, a co rok cytologie?
oj...niedobrze...

bonnie_blue 
Moderator
Wróżka Jeżynka

Wysłany: 6 Maj 2005, 20:41   

Wiem, wiem.
Byłam nawet raz u innego gina z checia badania, ale spenialam w ostatniej chwili.
Nie wiem co tak. Pojde chyba jeszcze w maju, bo mama mi truje, ze mam isc. ale tak jakos nie mam ochoty.

Najdzieniejsze jest to, ze kiedy bylam mlodsza to nie mialam czegos takiego. Jak zwykle na starosc mi odbija :oops:

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 19 Maj 2005, 04:24   

Ja właściwie to chodzę do poradni zdrowia matki i dziecka. Zwyklę chodzę do jednej z nich, której w żadnym wypadku nie nazwałabym dobrym lekarzem, no, ale nie ma u niej problemu z receptami ;) Tabletki, postinor - wszystkie koleżanki po to chodzą właśnie do niej. Poza tym jest po prostu miła. Raz jednak zdarzyło mi się zajrzeć do tej drugiej. Kobieta nie dość, że traktowała mnie jak wroga nr 1, to jeszcze na moje pytanie czy recepta jest na 1 czy 2 opakowania tabletek (wcześniej dostałam od tamtej na 2, no i z tego, co mówiły moje koleżanki, one zawsze wystawiają na co najmniej 2) spojrzała się na mnie złowrogo i z oburzeniem powiedziała: JEDNO! Jedyna pozytywna rzecz, z którą się u niej spotkałam to badanie piersi - zajrzała w karte, stwierdziła, że nikt mi ich jeszcze nie badał i od razu przystąpiła do dzieła :lol: No miłe to nie było, ale przynajmniej wiem, że wszystko jest OK.
A tak w ogóle to na www.lekka.pl jest taka akcja: przyjazny gabinet. No i z tego co widziałam ta właśnie druga (niemiła) lekarka w niej uczestniczy. :roll: :roll: Tylko oczywiście jako to, gdzie przyjmuje, ma zaznaczony prywatny gabinet. :roll: :roll:

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 21 Maj 2005, 11:52   

Strasznie długa ta lista . mam nadzieję że nie ma tam nikogo z Olsztyna
Ostatnio zmieniony przez DiBi 28 Czerwiec 2007, 11:06, w całości zmieniany 3 razy  

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 21 Maj 2005, 12:21   

jasne że jest ;)

tylko z tą lista trzeba uważać, bo dziewczyny czasami piszą dużo złego o lekarzu, a w podanym przykładzie "niekompetencji" czasami tej niekompetencji nie ma, za to jest rozrzalenie dziewczyn, że przypadek sprawił tak jak sprawil, poza tym często się nie znaja i wychodza z tego niezłe kwiatki

najbardziej wydaje mi się można polegać na opinii typy "badanie bolało" lub "jest chamski" - co do spraw medycznych to nie jest takie proste

moja lekarka dostała złą opinie bo poleciła pani w ciąży od czasu do czasu wypić małą ilość piwa, bo miała kamienie nerkowe - nic innego się nie da zrobić w ciąży z kamieniami a odrobinka alkoholu od czasu do czasu nie jest teratogenem (nie uszkadza płodu ani nic) a kamieni nie dało się inaczej leczyć - jakby doszło do zejścia kamieni do moczowodu to by dopiero był klops :( piwo powszechnie jest znane z rozpuszczania kamieni ;)
Ale dziewczyna nie przemyślała sprawy i ją zjechała... ano trudno...

bonnie_blue 
Moderator
Wróżka Jeżynka

Wysłany: 21 Maj 2005, 15:51   

Moja dostała złą opinię, bo jest doświadczonym ginekologiem-endokrynologiem.
Powiedziala jednej dziewczynie jaka chorobe u niej podejrzewa (na podstawie wywiadu) i dopiero wtedy dala skierowanie na badanie hormonow (zeby potwierdzic diagnoze).
Nie wiem o co chodzilo tej dziewczynie (ze wpisala ta ginekolożke na czarna liste), bo diagnoza byla trafna (badania hormonalne ja potwierdzily) :?

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 11:06   

dopiero odkopałam ten topic!
a co do tej listy ZLYCH- przejczytałam dokładniej kiedyś i znalazłam doktora Opackiego z przychodni studenckiej.
dziewczyny nie idzcie do niego. dziewczyny które nie miały kontaktów seksualnych (i słebe psycicznie) mają przerąbane. chamski, obleśny typ.

milusza 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 15:34   

Ja się w moim podkochuje z wzajemnością :mrgreen: wróciłam od niego przed chwilą

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 22:45   

no wiesz? :chytry: i zna cie juz od TEJ strony :) stary??? :chytry:

Odpowiedz do tematu