Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Swędzenie pod pachami
Autor Wiadomość
lulunia
Użytkownik wciąga się

Wysłany: 12 Styczeń 2006, 21:10   

też mnie swedziały pachy i długo nie wiedziała co to !! az przypadkiem kupiłam lady speed stick i swedzienie ustało to jedyny antyperspirant od którego mnie nie uczula serio!! spróbuj!!

Agnesja 
Pierwszy Raz

Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 23:14   

Wydaje mi się, że po prostu antyperspirant NIVEA (Fresh- w moim przypadku) ma działania podrażniające. Nigdy dotąd nie miałam takiego problemu, dopóki nie użyłam TEGO antypers. Swędzenie i pieczenie pojawiło się po ok. 2-3 tyg. używania. Na forum - jak widzę-jednak nie jestem odosobniona z tą marką jako główną przyczyną moich dolegliwości...

megan114 
Pierwszy Raz

Wysłany: 6 Wrzesień 2008, 22:42   i po swędzeniu

też miałam ten problem, zaczerwienienie i swędzenie pod pachami, myślałam , że to po goleniu jakieś podrażnienie więc zrezygnowałam z golenia. Nic to nie dało więc zmieniłam antyperspirant ( używałam Lady Speed Stick w żelu) na taki w sprayu. Nic nie pomogło. Odstawiłam wszystkie kosmetyki poza szamponem i mydłem dla dzieci dalej nic. W końcu kupiłam w aptece Hyrdokortizon krem 0,5%- ulga już po pierwszym zastosowaniu. teraz jest praktycznie po problemie, jeśli ktoś ma fajnego lekarza i dostanie receptę na hydrokortizon maść jeszcze lepiej bo ma większe stężenie i szybciej działa.

[ Dodano: 6 Wrzesień 2008, 23:44 ]
lulunia napisał/a:
też mnie swedziały pachy i długo nie wiedziała co to !! az przypadkiem kupiłam lady speed stick i swedzienie ustało to jedyny antyperspirant od którego mnie nie uczula serio!! spróbuj!!

a mnie właśnie ten Lady Speed Stick żel uczulił i częściowo zablokował gruczoły potowe

Odpowiedz do tematu