Vivien, mówisz, że moderatorzy nie działają..
W sumie wydawało mi się, że praca moderatora polega utrzymywaniu porządku na forum, przed wszystkim na przenoszeniu postów do odpowiednich działów, a my, jako moderatorki tylko i wyłącznie 1 działu nie mamy takich uprawnień. Przyznam, że jak do tej pory w moim dziale zdarzyło mi się tylko rozpocząć jakiś nowy temat i usunąć wysłane przez pomyłkę dwukrotnie posty. I co ja więcej mogę? Nie mogę nawet sobie tematów zamykać, bo mój dział aż tak wielką popularnością się nie cieszy, choć obie z Reniką starałyśmy się go rozwinąć
Uff, dziewczyny, widzę, że zaczyna się u nas niepotrzebna kłótnia...
Vivien - wyluzuj troche, sknerek - nie bierz wszystkiego do siebie
I już
Spokojnie, troche się zmieniło, ale tak naprawdę to wszystko będzie działało raczej po staremu
Co do przenoszenia postów - radzimy sobie jakoś Nie widziałam ostatnio żadnych tematów do przenoszenia Jakby co zawsze jedna z nas 3 to załatwi
I już Nie ma o co drzeć kotów
Sknerek - czy ja dobrze wyczuwam, że masz ochotę na bawienie się w moderatora inncych for? Jeśli tak to tylko powiedz a będziemy działać
Naprawdę dziewczyny, wyluzujcie bo nam się atmosfera popsuje
Wysłałam sknerkowi PW, mam nadzieję, że nieporozumienie zostało wyjaśnione. Wyjątkowo informuję na forum, żeby nie było, że nie odpowiadam na zarzuty ;)
_________________ Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie
Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie
Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie...
Oj, ciężko będzie.... Jak tak dalej pójdzie i każda zacznie unosić się honorem to to forum umrze śmiercią tragiczną. Dziewczyny dajcie sobie na wstrzymanie. Wiem że Renika, Mimiru i Vivien włożyły sporo pracy w forum i nikt im tego nie ma zamiaru ujmować. A jesli chodzi o opłatę to może nie piwa i maseczki sobie odmówię ale kupię o jedną paczkę mleka mniej moim dzieciom i wpłacę te pieniądze. Ale nie po to żeby coś komuś udowodnić tylko dlatego że chcę żeby to forum istniało. Vivien na twoim miejscu zmieniłabym troche ton twoich postów. Wieje od nich chłodem a to napewno nie zacheci nowych forumowiczów do zostania z nami, nawet mimo tego że wykładasz własną kasę na hosting.
Dotykaj całowaniem i oddechem tak jak lubisz
Dotykaj smugą włosów niby muślin bólowi zadaj ból.
Mój post był utrzymany w takim nie innym tonie, ze względu na treść posta, na który odpowiadał. Z powodu regulaminu, którego funkcje tłumaczyłam wcześniej, który został wprowadzony, ale żadnych konsekwencji nikt na razie z powodu jego obowiązywania nie poniósł, został podniesiony krzyk, że to TAKA cenzura, TAKIE ograniczenia i w ogóle straszne z nas terrorystki. Nie ma to kompletnie żadnego oparcia w rzeczywistości, o czym pisałam w poprzednich postach.
Do tego demonstracje w postaci zrzekania się funkcji, z której nigdy się nie skorzystało i tłumaczenie swojej słabej aktywności tym potwornym regulaminem, który istnieje od przedwczoraj. Do tego stwierdzenie "Mam nadzieje, ze nie skasujecie mojego postu..", zupełnie z sufitu. Nie wiem, może to jakaś uraza za skasowanie jednego posta w topicu o peelingach, który powtarzal to samo, co dziewczyny pisały w kilku poprzednich postach ("tak, uważajcie z tą kawą i cynamonem"). Tylko że Olivka, której więcej postów zostało skasowanych nie robi z tego powodu żadnych demonstracji.
I jeszcze nagły atak na do renikę o posta w sprawie Regulonu (chciałam przypomnieć, że pisała tam o "oddaniu" nie o "sprzedaży"). Jakoś wcześniej nie było uwag na ten temat -nagle się pojawiają.
Wybaczcie, ale uważam, że taka postawa jest zwyczajnie nie w porządku i zdania nie zmienię. I bynajmniej nie chodzi tu o mój honor -bo wszelkie zasługi jeśli chodzi o forum należą do Mimiru i reniki, ja żadnych nie mam i sobie ich nie przypisuję.
Co do kasy na forum -ja mogę sobie na to pozwolić, więc ją daję. Nie oczekuję za to ani pochwał, ani specjalnych względów. Moja odpowiedź w tym temacie byłaby identyczna, gdybym nie miała funkcji moderatora i nie wpłacała żadnych pieniędzy. Natomiast moje rozgoryczenie co do braku reakcji na apel o pomoc z zapłacie za hosting było spowodowane faktem, że po kilku dniach odpowiedzi było zero, a nie wierzę, że wśród 60 użytkowników forum nie ma ani jednej osoby, która mogłaby sobie na to pozwolić. Tekst co do rezygnacji z maseczki czy dwóch piw był skierowany właśnie do takich osób, które mogą pochwalić się nowym kosmetykiem, ale w momencie, kiedy można wykazać się gestem chowają głowę w piasek.
Przepraszam Cię, majko, jeśli te słowa sprawiły Ci przykrość, były one skierowane do pewnej grupy osób, do której Ty nie należysz.
Jeszcze raz zaznaczam, że uwagi odnośnie mojego rozczarowania użytkownikami, jak i braku aktywności moderatorów nie były skierowane do wszystkich. Ci, których to dotyczy, wiedzą to lepiej ode mnie.
Jeśli ktoś nie należący do tej grupy odebrał to jako zarzut skierowany również w swoim kierunku -szczerze przepraszam, bo nie było to moją intencją. Natomiast co do reszty zdania nie zmienię.
Pozdrawiam
*Jeśli chodzi o pisownię nicków -zachowuję wielkość liter jak w oryginale. Jeśli ktoś, kogo napisałam z tego względu małą literą wolałby być pisany wielką -proszę o uwagi ;)
Wyjaśniłyśmy wszystko i już dość kobitki bo mi się serce kraje jak widzę, że nie możemy z tym dojść do ładu
I tylko jeszcze jedna uwaga - nie rzucajmy się tak o tę opłatę. Przecież po pierwsze - nie każdy musi chcieć płacić za odiwedzanie forum, po drugie - nie każdy musi nam na tyle ufać żeby wysyłać praktycznie w ciemno pieniądze do jakiejś kobiety, co to mówi, że to niby "na forum"
Spokojnie, jak nie pomożecie nam finansowo to i tak sobie jakoś poradzimy, to nie aż taka wielka tragedia!
Szczerze mówiąc wole zachować miłą atmosferę kosztem tego, że będę się musiała wyrzec większej ilości rzeczy i przesłać więcej pieniędzy.
To tyle ode mnie
Ostatnio zmieniony przez Mimiru 16 Marzec 2005, 09:12, w całości zmieniany 1 raz
Powinnam sie załamać i iść w kąt płakać... No dziewczyny!
Kiedys dawno temu pisałam na kaffeterii... znudziła mi sie załozyłam, jeszcze wtedy sama forum... zaprosiłam Mimiru, dołączyła majka74... Kiepsko nam szło.. a koniec konców okazało sie że musimy natychmiast przerzucac posty na inny skrypt... Mimiru i Streku bardzo mi pomogli...
Jak widac forum sie rozrosło... Vivien sama zaproponowała pomoc... Powstał regulamin. Jak na każdym liczącym sie forum... A nasze juz mozna znaleźć poprzez Onet
Chcemy uniknąć bałaganu jak użytkowników przybędzie! Musi byc podstawa "prawna" jeśli ktoś będzie pisał nie tak ja należy... Po to ten regulamin!
Moderator forum wie że ma utrzymac pożądek, ale i też dbac o nowe tematy jesli nic od jakiegoś czasu sie nie dzieje w danym dziale
Jesli są chętne dziewczyny do jakiegoś tematu bardzo chętnie damy takie uprawnienia! Ja i tak z panelu admina mam dostep do wszystch wiec moderatorem nie musze być
Ja może tylko jeszcze dodam że nie mam zastrzeżeń do sprawy regulaminu i jego postanowień. Jak go przeczytałam to nie odniosłam wrażenia że ktoś mi coś w jakiejś materii karze czy narzuca-co to, to nie. Poruszył mnie poprostu ton tej całej dyskusji, ot co.
Sprawę uważam dla mnie za zamkniętą [smilie=stop.gif]
Dotykaj całowaniem i oddechem tak jak lubisz
Dotykaj smugą włosów niby muślin bólowi zadaj ból.
Ja też już chyba wszystko wyjaśniłam. Zaznaczam raz jeszcze, że dyskusja została przeprowadzona w takim tonie, jaki został na rzucony przez jej inicjatorkę. Rozumiem poruszenie, jakie wywołała, ale niezależnie od okoliczności, moja reakcja byłaby taka sama.
Osoby, które miały ze mną bardziej bezpośredni "kontakt" w topicach, na gadu, czy na PW wiedzą że nie mam metrowych kłów i nie jestem zimną, podłą i wyrachowaną suką ;). Nawet kontakty z osobami, które upominam jako moderator przebiegają, jak dotąd, w miłej atmosferze. Moje reakcje zależą od zachowania i kultury rozmówcy.
I tym miłym akcentem kończę mój wątek ;)
Agus niezalogowana Gość
Wysłany: 16 Marzec 2005, 14:50
Widze Vivien,ze nie za bardzo rozumiesz o co mi chodzilo,bo nie o sam regulamin .. ale widze,ze tlumaczysz sobie to jak chcesz.Nawet nie zauwazylam,ze skasowalas moj post,bo praktycznie nie zagladalam na forum.A skoro Ci przeszkadzal to ok.Najlepiej wypatruj czy nie powtarza sie w jakims poscie to samo zdanie..widze,ze chyba za bardzo sie poczuwasz do swojej roli...Rzeczywiscie,"ton" twoich wypowiedzi i sposob przedstawiania swojego zdania sprawia,ze tak cie wlasnie widze-taka wyniosla i zarozumiala,ktora sie wywyzsza bo jest moderatorka.
A to,ze napisalam o tym,ze Renika chce sprzedac regulon to reakcja na to co przeczytalam w regulaminie - bo wydaje mi sie,ze powinnyscie z przestrzeganiem go zaczac od siebie.A to,ze jest tak napisane "oddam" i to w cudzyslowiu niczego nie zmienia bo kazdy glupi domysla sie o co chodzi..
Wiesz,mnie zniecheca raczej cos takiego:
"W sprawach porządkowych: prosimy, żeby wszelkie prywatne rozmowy, umawianie się, informowanie o napisanych mailach itp były prowadzone za pomocą Prywatnych Wiadomości.
Ta uwaga została dodana do regulaminu forum (punkt III.6)".
Czuje sie na jakims forum prawniczym raczej;)Moim zdaniem kazdy sie stosuje do regulaminu,nie robi wam tu balaganu,a takie tematy typu "ortografia,zwracajcie uwage na to,na tamto,piszcie tu,piszcie tam" to jak zwrot do osob ograniczonych(coniektore) a takze doprowadza do tego ze nie jest zbyt milo i sympatycznie.
Wiesz Vivien,nie mozna w nieskonczonosc rozmawiac o tym samym...tematy ci sie kiedys wypala i wtedy tez bedziesz kasowac powtarzajace sie posty?Albo post kiedy ktos napisze np."o super,znasz sie na tym,zajrze do ciebie,do twojego sklepu...." i wtedy tez bedziesz zwracac uwage na to,ze to powinno sie pisac w pw?A jest w temacie ciaza nie bedzie w poscie zdania o dziecku,plodzie,ciazy to tez bedziesz kasowac...??To dlatego wole forum,ktore tak bardzo mnie nie ogranicza swoimi "prosbami".Wole czuc sie swobodniej..
Wlasciwie to do Was to kieruje Drogie Administratorki-Od poczatku moja intencja bylo to,zeby wam cos zasugerowac,a nie obrazac..Vivien mnie niejako zmusila do tego,aby napisac jeszcze raz,bo insynuuje tu jakis dziwne rzeczy-ze sie obrazilam za post itd..
Nie oczekuje odpowiedzi.. Ze wzgledu na Renike i Mimiru(z ktora mialam przyjemnosc wymienic sie paroma pw i ja "polubilam:) ) mam nadzieje,ze nie zniechecicie czyms takim wiekszej ilosci osob i forum sie rozwinie...Ciekawe czy innych to nie razi?Moze warto sie dowiedziec zeby wiecej osob nie odeszlo...Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum