Chodzi o to, ze przy rozstrzyganiu sporów to decyzja admina czy moderatora jest najwazniejsza oczywiści po konsultacji... i dlatego ma racje
Czy aż tak doczułyście "na sobie" ten regulamin,ze az taka dyskusja sie z tego wywiazała??
Dopiero po przeczytaniu kazdy reaguje jak by dostał młotem po głowie...a wczesniej nawet nie odczuł jego skutków....
Wysłany: 10 Kwiecień 2005, 12:14
i ciekawość wzięła górę... bardzo chciałam przeczytać Waszą odpowiedz *renika* co do pkt o racji administratorów itp. może warto przemyśleć ten zapis bo brzmi naprawdę zabawnie...dzięki za wyjaśnienie o co chodzi konkretnie w tym punkcie ale może warto zamieścić to wyjaśnienie w regulaminie, bo przeczytanie na początku regulaminu takiego zapisu naprawdę nasuwa skojarzenia z kaffe gdzie adm/mod maja wszystko w **** bo oni maja zawsze racje poza tym taki początek może zniechęcić wielu do przeczytaniu go do końca naprawdę nie miałam na celu czepiać się Was ale troszkę przesadziłyście z regulaminem i stosowaniem go... rozumiem że powinny się tam znaleźć zapisy o cenzurze itp. ale bez przesady jak znajdę jakąś literówkę która może utrudniać rozszyfrowanie posta to oczywiście autor powinien ją zmienić ale skoro nie przeszkadza ona w niczym tylko razi w oczy adm/mod to lekka przesada....szczerze powiedziawszy regulamin jest kiepsko napisany... wiem że to nie łatwa sprawa napisać porządny regulamin, ale czasem warto poświęcić mu troszkę uwagi dobre forum powinno mieć dobry regulamin…
P.S ciekawość to pierwszy stopień do piekła...ale mimo to będę śledzić wasz rozwój
PP.S. mam nadzieję że krytykę uznacie za konstruktywną...
PPP.S do Emilci-> Emilciu ale gafa czyżbyś nie przeczytała regulaminu
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6369 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 10 Kwiecień 2005, 12:21
regulamin o ile dobrze pamiętam nie wyjaśnił do końca na czym ta 'wyższość" amin/moder ma polegać
ja zrozumiałam to inaczej,co oni nie napiszą zawsze będzie dobrze[odnośnie postów]
Jedno co powiem. Do tej pory nie poczuliście "regulaminu na sobie"
Nikt nie złozył skargi o wywalanie, czy usuwanie, czy modyfikacjie jesli takie wogóle miały miejsce.
Teraz dopiero jak czytacie Regulamin uważacie że jest zły.
Lepszy ten niż zaden.
Wolna wola... Nie chcecie pisac ja Was nie zmuszę.
Cytat:
Wygląd postów:
językiem forum jest język polski. Ma on nie tylko określone brzmienie, ale także postać graficzną -ortografię, interpunkcję. Staraj się o nich pamiętać. Jeżeli masz poważne problemy z poprawną pisownią, przed wysłaniem posta przerzuć go przez Worda.
staraj się w miarę możliwości pisać z polskimi znakami ("ś", "ć", "ó" itp)
nie pisz postów składających się wyłącznie z wielkich liter lub z kombinacji małych i wielkich liter (chodzi o cOś TaKiEgO :] )
unikaj literówek
emotikonki i wszelkie ozdoby czcionek mają być miłym dodatkiem a nie głównym składnikiem postów. Staraj się unikać pstrokatych postów rodem z jarmarku.
Czy to jest rozkaz?? To prośba o przestrzeganie.
Jedna literówka nie zmieni tersci posta... ale znam takich którzy pisza tak szybko i haotycznie, że trudno ich zrozumiec.
Wysłany: 10 Kwiecień 2005, 12:36
i ciekawość wzięła górę... bardzo chciałam przeczytać Waszą odpowiedz *renika* co do pkt o racji administratorów itp. może warto przemyśleć ten zapis bo brzmi naprawdę zabawnie...dzięki za wyjaśnienie o co chodzi konkretnie w tym punkcie ale może warto zamieścić to wyjaśnienie w regulaminie, bo przeczytanie na początku regulaminu takiego zapisu naprawdę nasuwa skojarzenia z kaffe gdzie adm/mod maja wszystko w **** bo oni maja zawsze racje poza tym taki początek może zniechęcić wielu do przeczytaniu go do końca naprawdę nie miałam na celu czepiać się Was ale troszkę przesadziłyście z regulaminem i stosowaniem go... rozumiem że powinny się tam znaleźć zapisy o cenzurze itp. ale bez przesady jak znajdę jakąś literówkę która może utrudniać rozszyfrowanie posta to oczywiście autor powinien ją zmienić ale skoro nie przeszkadza ona w niczym tylko razi w oczy adm/mod to lekka przesada....szczerze powiedziawszy regulamin jest kiepsko napisany... wiem że to nie łatwa sprawa napisać porządny regulamin, ale czasem warto poświęcić mu troszkę uwagi dobre forum powinno mieć dobry regulamin…*reniko*- przeczytałam ten topic w całości, widziałam że atmosfera była napięta, wiem że każde forum musi mieć regulamin... wszystkie zawarte w nim pkt dot. pisowni etc etc są oczywiste i jasne aczkolwiek. Tylko na początku padło pytanie o to czy aby za dużych wymagań nie stawiacie?? To forum ma być komercyjne czy elitarne?? Bo jeżeli komercyjne to zadaniem adm/mod powinno być pilnowanie porządku…a nie ciągłe upominanie… i pamiętajcie że większość ludzi (w sieci) robi tak jak im wygodnie nawet jeżeli jest to sprzeczne z regulaminem… *reniko* do twojego powyższego postu wiem że to nie jest rozkaz lecz prośba... ale wybacz po przeczytaniu całego regulaminu trudno to tak potraktować... poza tym skoro to tylko prośba to trzeba upominać za każdym razem?? nie podoba Wam się kasujcie posty i tyle...poza tym to tylko forum więc Dziewczyny (Panie) nię przesadzajcie z tym przestrzeganiem regulaminu bo sztywno się zacznie robić
Sama piszę chaotycznie jek mi się spieszy więc wiem o czym mówisz ale jak się zna polski to chyba nie jest to problem
Cytuję regulamin "jeżeli nie masz pewności przeżuć posta przez worda" no właśnie *reniko* sama widzisz że najłatwiej krytykować a trudno aż tak bardzo się pilnować..
P.S ciekawość to pierwszy stopień do piekła...ale mimo to będę śledzić wasz rozwój
PP.S. mam nadzieję że krytykę uznacie za konstruktywną...
PPP.S do Emilci-> Emilciu ale gafa czyżbyś nie przeczytała regulaminu
Ostatnio zmieniony przez Gość 10 Kwiecień 2005, 12:50, w całości zmieniany 3 razy
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6369 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 10 Kwiecień 2005, 12:51
Mimo to jest tu miło więc będziemy..przynajmniej Ja
Wysłany: 10 Kwiecień 2005, 12:58
owszem miło tylko po pw *reniki* i przeczytaniu regulaminu pozostaje jednak wrażenie że adm/mod za bardzo się (przepraszam za określenie) wczuwają będę zaglądać choć pierwszę miłe wrażenie lekko się popsuło
Wszystkie uwagi włacznie z uwagą karoli przjęłam do wiadomości.
Nie zauważyłam aby na forum ktoś za bardzo "się wczuł w rolę"!
A jesli tak to proszę na pw.
Ci którzy uzyskali ode mnie prośby w sprawie forum, zgadzali sie i nikt nie czuł sie urażony. Karola tez. Teraz nagle jest kłopot ... ale dostałam wiadomosc, znam jej zdanie i juz wiecej dyzkutowac nie będę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum