Wysłany: 8 Kwiecień 2005, 19:39 Wielka prośba! OGŁOSZENIE
Mam prośbę już do wszystkich użytkowników.
Jest nas coraz więcej Bardzo nas to cieszy.
Ilość postów tez jest zaskakująca, produkujecie az sie patrzy
Ale mam prośbę. Przeczytajcie poniższy tekst regulaminu, bo zdarza sie sporo postów takich które mało wnoszą do tematów i potem jak chce sie poczytac ten temat część poprostu jest zbędna.
Nie twierdzę, że zaśmiecacie forum, ale troche porządku potrzeba
Cytat:
III Wpisy na forum.
Używanie treści powszechnie uznawanych za wulgarne lub obraźliwe w postach, podpisach i avatarach jest bezwzględnie zakazane.
Jeśli nie masz nic do powiedzenia, nie ubieraj tego faktu w słowa -zanim wkleisz post zastanów się, czy jest on zgodny z tematem i czy rzeczywiście wnosi coś do dyskusji.
Jeśli chcesz dodać nowy temat:
sprawdź wcześniej za pomocą funkcji "Szukaj", czy nie był on już poruszany na forum
jego nazwa powinna jasno określać o czym dany temat traktuje
powinien być on umieszczony w odpowiednim dziale
Zanim zadasz pytanie na forum, użyj Google. Jeżeli nie uzyskasz tam jasnej odpowiedzi, sprawdź, czy odpowiedź na Twoje pytanie nie została już udzielona na forum.
Jeśli chcesz się przywitać z innymi forumowiczami nie zakładaj w tym celu nowego tematu ani nie witaj się w przypadkowym temacie. Do powitań służy temat w dziale Hyde Park o nazwie Powitanie.
Wszelkie prywatne rozmowy prowadź za pomocą Prywatnych Wiadomości.
Jeśli po opublikowaniu posta chcesz dodać coś do swojej wypowiedzi, nie pisz nowego posta, ale skorzystaj z funkcji "zmień".
Wygląd postów:
językiem forum jest język polski. Ma on nie tylko określone brzmienie, ale także postać graficzną -ortografię, interpunkcję. Staraj się o nich pamiętać. Jeżeli masz poważne problemy z poprawną pisownią, przed wysłaniem posta przerzuć go przez Worda.
staraj się w miarę możliwości pisać z polskimi znakami ("ś", "ć", "ó" itp)
nie pisz postów składających się wyłącznie z wielkich liter lub z kombinacji małych i wielkich liter (chodzi o cOś TaKiEgO :] )
unikaj literówek
emotikonki i wszelkie ozdoby czcionek mają być miłym dodatkiem a nie głównym składnikiem postów. Staraj się unikać pstrokatych postów rodem z jarmarku.
Pamiętaj, że rangi użytkowników to tylko zabawa a nie wyścig zbrojeń. To jakość Twoich postów podlega ocenie. Nie produkuj ich masowo, żeby dostać kolejną gwiazdkę.
Jak by ktoś się poczuł urażony, jest tzw księga skarg i wniosków
Ostatnio zmieniony przez *renika* 10 Sierpień 2006, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
nie no, tam jest napisane "staraj się w miarę możliwości pisać z polskimi znakami ("ś", "ć", "ó" itp)"
przecież rozumiemy, że niektórzy piszą np z holandii (hello kikker) i tam na kompach nie ma polskich czcionek zainstalowanych - inni nie mogą bo coś innego, nie ma co się stresować
jak nie możesz to trudno nie przejmuj się
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Reniko
A jak ja mam pisac jezeli ja niemam worda z polska czcianka?a niemam mozliwosci wstawienia polskich znakow
pozdrawiam
Jeżeli używasz XP wejdź Systemsteuerung Regions- und Sprachoptionen. Kliknij w zakładkę Sprachen i na niej w przycisk Details. W okienku, które się otworzy kliknij na Hinzufugen i wybierz z listy Polnisch i Polnisch (Programmierer). Teraz możesz zmieniać języki skrótem klawiaturowym albo klikając na pasku na ikonę DE (PL). Wtedy, gdy ikonka ta będzie wskazywać PL możesz podczas pisania używać polskich znaków (np. ą klikając na a+alt)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum