Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowości hormonalnych metodach antykoncepcji!
Autor Wiadomość
bonnie_blue 
Moderator
Wróżka Jeżynka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 20 Czerwiec 2005, 06:02   

JA TO CHCE
Gdzie to mozna kupic?? itd, itp.
Sama bym sprawdzial ale mam obronę za niedlugo do tego jestem w trakcie Systemu Eliminacji Studentów :cry:

klarnet
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 20 Czerwiec 2005, 08:47   

cena jest sugerowana,pewnie bedzie kosztowal tyle co plastry.ale nie mozna go jeszcze kupic w polsce i firma organon nie wie,kiedy bedzie dostepny.pisalam do nich w tej sprawie...

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 20 Czerwiec 2005, 09:26   

na razie jeszcze nie można kupić, daty wejścia na rynek nie znam, ale coś mi się zdaje że gdzieś słyszałam o wakacjach.... :?: czy to prawda to nie wiem :roll:

klarnet
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 20 Czerwiec 2005, 10:31   

pisalam w tej sprawie od organonu,wkleje wam:
>
> dziendobry,
> slyszalam,ze zarejestrowano w Polsce krazek
> antykoncepcyjny
> nuvaring.jestem bardzo zainteresowana ta metoda
> antykoncepcji.czy
> wiadomo,kiedy srodek ten trafi do aptek?

Mysle ze potrwa to jeszcze jakis czas. Z moich
informacji nie wynika by lek ten byl dopuszczony do
obrotu w naszym kraju ale jest dostpeny w klilku
krajach EU.

Pozdrawiam

margotka
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 23 Czerwiec 2005, 11:08   

jakoś nie mogłabym zaufać plastrom czy krążkowi. metoda ta jest jeszcze niesprawdzona, a poza tym połykając pigułkę mam pewność, że jest połknięta i działa.

moja przyjaciółka przeszła na plastry, teraz co chwilkę sprawdza czy się nie odkleja, czy nie pociągnęła za rogi, ciągle robią jej się jakieś pęcherzyki. miało być mniej problemu niż z pigułką a tu takie numery, nerwy i stracona kasa.

lilah
Pierwszy Raz

Wysłany: 24 Czerwiec 2005, 21:28   

Ten krążek to ciekawe... mógłby tylko stanieć, no i pojawić się w naszej Polsze kochanej... Swoją droga to czemu ta Polska taka zacofana??? Za dużo księży, czy jak? :?

Co do plastrów, to ja jestem ich zwolenniczką i jeśli ich cena spadnie do 40 to natychmiast do nich wracam. Stosowałam plasterki przez 8 czy 9 miesięcy i bylo swietnie (latem też). Na początku rzeczywiscie miałam duży stress, bo balam się, że plaster moze się odkleić, albo nie działać. Nic takiego się nie stało. Jednie raz miałam problem, ale to dlatego, ze przykleiłam plasterek na posladku i tam bylo jednak jak dla neigo zbyt ruchomo i troche się odklejał. W innych miejscach tj. na ramionach, pleckach i na dole brzuszka plastry nosiło się cudnie. Gdyby nie cena pewnie stosowałabnym je nadal. :)

Młodziutka
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 8 Sierpień 2005, 10:30   

Tez za jakis czas chcialabym sprobowac plasterkow :)
ale to moze za jakies pol roku bo dopiero co zaczelam przyjmowac pigulki :) :wink:

Asaliah
Pierwszy Raz

Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 14:44   

A moze gdybysmy tak wszystkie napisaly do Organonu w sprawie Implantona to moze zastanowiliby sie glebiej i rozwazyli dystrybucje tego srodka w Polsce?

Gość

Wysłany: 10 Styczeń 2006, 20:22   

Witajcie :D

Mieszkam w Niemczech od jakiegos czasu i tu wlasnie wszelkie nowosci sa dopuszczone, poczawszy od implantow po pierscienie. Dzis bylam u ginekologa i przepisal mi takowy pierscien, duzo o nim czytalam i uwazam, iz jest o niebo lepszy od pigulek.
A dlaczego?
-Bowiem zawiera mniejsza dawke hormonow, z prostej przyczyny-jest wprowadzany bezposrednio do pochwy i tam uwalniaja sie chormony, nie potrzeba ich wiec tak duzo, jak w przypadku tabletek. Chroniony jest ukl pokarmowy.
-Skutki uboczne sa duzo mniejsze.
-Nie czuje sie jego obecnosci na codzien, a jesli przeszkadza w stosunku, mozna go do 3h wyjac i nic sie nie dzieje :wink:
-Nie ma przymusu pamietania o lykaniu codziennie o tej samej godz, raz na 3tyg. sie wklada i gotowe :wink:

Mam nadzieje, ze dobrze bede go tolerowac, to moja pierwsza ingerencja hormonalna..i troche sie boje :roll:

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 10 Styczeń 2006, 20:27   

to czekam na doswiadczenia bo sama chce ring :!:

Odpowiedz do tematu