Nuvaring kosztuje cos kolo 50-60zl -przynajmniej w Szczecinie.W jednej aptece 57 a w drugiej 54zl..i nie w kazdej jest dostepny.Jesli chodzi o to ,ze wypada to rzadko sie zdarza-poza tym jesli wypadnie trzeba go oplukac w letniej wodzie i wlozyc jeszcze raz.Jesli to by popsulo zabawe to mozna go odstawic na max 3h.Nic mu nie bedzie.Mysle ,ze co do odczuwalnosci dla partnera to trzeba sie po prostu przekonac ,bo jesli Twoj partner ma wielkiego:D to moze byc problem bo Nuvaring nie jest rozciagliwy:)
Na ulotce jest napisane ,ze mozna go wyjac na 3h w ciagu jednej doby - no raczej chodzi o stosunek.Jesli chodzi o wrazenia mojego partnera to mowil,ze wcale go nie czuje tylko tyle ,ze nie moze wejsc glebiej;) ale i tak jest mu bardzo przyjemnie-nie wiem jak na innych forach ktos moze pisac ,ze to rani faceta-przeciez to nie jest krazek z metalu tylko z silikonu. Moja lekarka mi poradzila,zebym nie wyrzucala opakowania,mozna wtedy go tam prezchowywac,przed wlozeniem go do srodka trzeba oplukac LETNIA(tu moja gin tez dala nacisk ,ze nie moze to byc inna woda tylko letnia) woda i wlozyc spowrotem:)
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 942 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 4 Maj 2008, 09:04
hmm nigdy o tym nie słyszałam, mnie tylko zastanawia jak to sobie tam umiescic, nie wiem czy ja jestem za mało wygimnastykowana, ale czasem sprawia mi trudnosc aplikacja tamponu, a co dopiero z takim gumowym czyms
Hmmm...jesli faktycznie nie mozesz sobie poradzic z tamponem to moze byc problem bo wlasnie tak samo sie aplikuje Nuvaring...w sumie sama nie wiem jak go wyciagne ale mysle ,ze moj luby w razie wypadku mi w tym pomoze
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5177 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 18:45
Dostałam receptę na NuvaRing!
Na moje hormonalne huśtawki których wynikiem jest łojotok czyli opryszczenie plus tłuste włosy, "pomóc" mogą tylko hormony (jajniki mam zdrowe). Powiedziałam Gin, że nie chcę tabsów bo źle się czułam a nie chce mi się eksperymentować no i doradziła tę alternatywę jako metodę o mniejszej dawce hormonów...
Na razie się zastanawiam
Bo tak sobie myślę, a jak ja mam infekcje pochwy czasem, to co zrobić jak trzeba zaaplikować lacto / globulkę ?
We will see. Podobno za sztukę ok 45 zł.
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
hmm...moglas od razu spytac gin czy to nie zaszkodzi...:/ na ulotce jest napisane ,ze trzeba sie skonatktowac z lekarzem gdy przyjmujesz inne leki...ale jest napisane rowniez ,ze srodki przeciwgrzybiczne nie uposledzaja dzialania NuvaRing:) ale ogolnie ja polecam ...fajne metoda antykoncepcji
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5177 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 21:59
rozumiem że stosujesz jak w porównaniu z pigułkami (brałaś?) ?
są oczywiście różne opinie, co pocieszające dla mnie: niektóre babeczki mówią, że libido wyższe niż przy tabsach.
spytam jutro jak nie zapomnę bo idę do niej na szczepienie.
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Nie bralam tabletek nigdy wczesniej bo ponoc "nie jest mi to wskazane" wlasnie przez ilosc hormonow w nich zawartych.Jesli moge porownac z sytuacja gdzie wczesniej sie nic nie bralo to libiodo jest takie samo - mysle ,ze to kwestia podswiadomosci ,ze jest wieksza swoboda...robisz to kiedy chcesz i nie sie niczym martwisz bo to jest zabezbieczenie w 97,9%(o ile dobrze pamietam) czyli tyle samo co zastrzyk:) btw. mojego brata kobietka spoznila sie z tabletka o 3 h i teraz jest w 5 miesiacu ciazy:)
dla mnie to najlepszy sposob na zabezpieczenie-POLECAM! zwlaszcza zapominalskim;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum