Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
NuvaRing
Autor Wiadomość
pyza 
Ten stan trzeba juz leczyć

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 16 Wrzesień 2008, 13:29   

NR nie równa się NPR ;)

Lissa 
Pierwszy Raz

Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 09:33   

A ja mam takie małe pytanko :) założyłam krążek w pierwszym dniu okresu i czy teraz to krwawienie ustanie czy będzie trwało normalna ilość dni? :roll:

Magduś 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 13:11   

Raczej normalną ilość dni, na pewno nie ustanie, później w czasie przerwy krwawienie będzie krótsze i bardziej skąpe.

ulenka 
Oficjalny "Psycho Somek"
~insatiable

Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 14:33   

tak naprawdę reakcja organizmu może być różna, tak jak przy każdych hormonach. może teraz ustać krwawienie, a równie dobrze mogą wystąpić plamienia przez cały cykl.
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there

pyza 
Ten stan trzeba juz leczyć

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 15:07   

Ula mądrze prawi.

Mi np. okres ustał zaraz po włożeniu NR, choć wiązało się to też pewnie z faktem, ze ogólnie miałam w tym czasie problem z menstruacją. Ale teraz wszystko się ustabilizowało.

Magduś 
Gaduła

Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 15:18   

Ja i moje kumpele miałyśmy normalnie okres przy pierwszym op. tabletek, więc chyba pochopnie wyciągnęłam wnioski. Dzięki, że mnie poprawiłyście. ;)
Ostatnio zmieniony przez Magduś 18 Wrzesień 2008, 16:23, w całości zmieniany 1 raz  

ulenka 
Oficjalny "Psycho Somek"
~insatiable

Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 15:38   

a ja już zaczynam czwarty cykl z NR :]
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there

naily 
Pierwszy Raz

Wysłany: 21 Wrzesień 2008, 19:43   

pyza napisał/a:
Ula mądrze prawi.

Mi np. okres ustał zaraz po włożeniu NR, choć wiązało się to też pewnie z faktem, ze ogólnie miałam w tym czasie problem z menstruacją. Ale teraz wszystko się ustabilizowało.

No to i tak lepiej mialas, mi okres po wlozeniu pierwszego krazka ustal dopiero po miesiacu, a jeszcze przez 2 miesiace mialam plamienia. teraz juz ok, ale poczatki byly takie sobie

[ Dodano: 21 Wrzesień 2008, 21:31 ]
pyza napisał/a:
Naily, musisz mi wybaczyć, bo może bede niesprawiedliwa, ale Twoje gwarancje niewiele dla mnie znaczą. Nie ufam osobie, która pisze tylko na jeden temat (NR), nieustannie wychwalając 'swój' produkt (nawet jeśli tak naprawde nie ma sie do czego w tym produkcie przyczepić)

Wiem oczywiście, że sa bardzo niewielkie szanse na wypadnięcie krązka. Ale co schiza, to schiza. Na szczęście już powoli przechodzi.

No i slusznie robisz ze nie ufasz. ja wlasciwie zaczelam pisac na tym forum tylko ze wzgledu na schizy co do krazka :) zeby sie upewnic co inni mowia, czy im tez sluzy, jak mi, czy to taka sciema bo po jakims czasie cos sie dzieje.

A tym ze nie wypadnie to Cie az za dobrze rozumiem, bo sama na poczatku nabawilam sie infekcji,tak sobie paluchy pchalam sprawdzajac czy tam ciagle jest. Wiec widzisz, schizy i mnie dotyczyly,ale chcialam przestrzec... pozdrawiam.

kasik25 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 21 Wrzesień 2008, 20:45   

dla tych co jeszcze nie sa pewen jak to sei zaklada- filmik instruktazowy

http://www.youtube.com/watch?v=eA-KbuxXGvo

[ Dodano: 21 Wrzesień 2008, 20:51 ]
ps Naily... a moze twoja infekcja byla wynikiem efektu ubocznego?

Cytat:
IMPORTANT SAFETY INFORMATION

The use of combination oral contraceptives is associated with increased risks of several serious side effects, including blood clots, which may lead to stroke or heart attack. NuvaRing® is not for women with a history of these conditions. The risk of getting blood clots may be greater with the type of progestin in NuvaRing® than with some other progestins in certain low-dose birth control pills. It is unknown if the risk of blood clots is different with NuvaRing® use than with the use of certain birth control pills. Cigarette smoking increases the risk of serious cardiovascular side effects, especially in women over 35; women who use combination hormonal contraceptives are strongly advised not to smoke. NuvaRing® is not for women with certain cancers or those who may be pregnant. NuvaRing® does not protect against HIV infection and other sexually transmitted diseases. The most common side effects reported by NuvaRing® users are: vaginal infections and irritation, vaginal secretion, headache, weight gain, and nausea.

naily 
Pierwszy Raz

Wysłany: 21 Wrzesień 2008, 21:28   

Mogla byc efektem ubocznym, ale juz sie wiecej nie powtorzyla, a bede miala za tydzien 9 krazek. Moja doktor mi mowila ze jedna z pacjentek musala wyjac bo jej sie papralo i miala jakies uplawy i obrzek. widac nie dla kazdego. ja poki co gut.

Odpowiedz do tematu