Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 942 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 11 Październik 2008, 09:33
migottka napisał/a:
niestety nie dla mnei mimo ze fajna metoda anty
dlaczego? są jakieś przeciwwskazania?
ja też bym chciała spróbować z NR, ale nie ma mojej pani ginekolog, nie wiem co sie z nia stało, chyba wyjechała, a bardzo chciałam poznać jej opinie. A temu lekarzowi nie ufam za bardzo i wole z nim nie dyskutować, tylko rosze o recepte na tablety
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5175 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 11 Październik 2008, 11:36
no tak, ale szczerze mowiac, co Ci moze pani dr powiedziec? w sumie metoda jak kazda inna - te hormony jednej pasują, drugiej nie.
plus taki że nie musisz pamietac o antykoncepcji i nie straszne rewolucje zoladkowe i antybiotyki
ps. koniec 4 miesiaca - w tym czasie doła miałam 3 razy to chyba dobry wynik ?
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 1701 Skąd: warszawa
Wysłany: 11 Październik 2008, 15:09
hmm...dziwny argument, że to musza być akurat tabsy, no ale znasz siebie i swój organizm, wiec pewnie wiesz najlepiej
ja zaczełam trzecie opakowanie i jedyne minusy, to niestety spadek libido i te skurcze a la okresowe, ale to na szczescie sporadycznie, poza tym jestem zadowolona
Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 3238
Wysłany: 11 Październik 2008, 16:19
pyza napisał/a:
dziwny argument, że to musza być akurat tabsy, no ale znasz siebie i swój organizm, wiec pewnie wiesz najlepiej
wiesz pyza czy ja wiem czy dziwny, poprostu nie o wszytskim pisze aczkolwiek w moim przypadku musza byc to tabsy po to zeby w miare utrzymac staly poziom hormonow, w wiekszej dawce niz NR
Ale sie ostatnio strachu najadlam...ide ulica (wyjechalam teraz na troche do cieplego kraju) i czuje ze mi sie krazek przesuwa..znaczy tak jakby zbliza sie do wyjscia. Moglam to sprawdzic dopiero wieczorem (i powodem byl upal i spocenie, wszyscy wiemy gdzie..), ale co sie strachu najadlam. Niemniej krazek zatrzymal sie u wyjscia i teraz juz wiem ze on wypasc nie moze, bo jak, jesli est szerszy niz ujscie pochwy? a poza tym jakos tak sie zaparl i od pewnego momemu juz nie ruszyl.. to tyle z ostatnich wrazen krazkowych. Libido ciagle git, ale to moze tez przez pogode
Chyba też się zdecyduję... Przez to jak na początku opakowania zapomniałam jednej tabletki, a ostatnio byłam zmuszona wziąć węgiel leczniczy, to zaczynam mieć mega schizy i nie mam przez to ochoty na igraszki.
Tylko ta cena... moje pigułki kosztują 7zł z groszami...
_________________ "Szczęście polega na tym, całe szczęście, by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów." #########
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 1701 Skąd: warszawa
Wysłany: 1 Listopad 2008, 21:45
Cena nie jest zbytnio przystępna, to fakt, ale póżniejszy komfort to wynagradza
Ja mam tylko jedną obawę teraz. Otóż zakupiłam krążek półtora tygodnia temu, bo mi się termin odpisu kończył, a włożyłam dopiero dziś. Do tego czasu powinien leżeć w lodówce, ale że takowej nie posiadam narazie, to wisiał za oknem.. Myślicie, że coś mu przez ten czas mogło 'zaskodzić'? Chyba było dosyć zimno...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum