Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Objawy niepożądane?
Autor Wiadomość
Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 29 Sierpień 2008, 17:08   

zależy w którym etapie :) krew też krzepnie zanim pojawi się strup

będę trzymać się waszej wersji,tej bardziej optymistycznej ;)
no to cytuje

Cytat:
Najbardziej zauważalną zmianą w ciele dojrzewającej dziewczyny jest pojawienie się miesiączki - występującego regularnie krwawienia z dróg rodnych. Organizm pozbywa się w ten sposób przygotowanej wyściółki macicy - jeśli nie dojdzie do zapłodnienia. Krew może zawierać śluzowate skrzepy, jej wydzielaniu może towarzyszyć ból w dole brzucha.

Cytat:

Menstruacja wygląda jak krew, ale tak naprawdę jest to mieszanina krwi, tkanki i wody.

Często ma kolor jasnoczerwony, ale czasami, na przykład gdy przez całą noc nie wstawałaś, krew może być nieco ciemniejsza. Z tego samego powodu miesiączki mogą być czasami brązowe, brązowoczerwone lub rdzawe. Wszystkie te odcienie są naturalne.

Krew nie płynie tak, jakby płynęła z nacięcia lub z rany. Wypływa w ciągu kilku kolejnych dni. Czasami możesz poczuć, jak się sączy, następnie nic się nie dzieje przez kilka godzin, po czym znów zaczyna się sączenie. Ponieważ zawsze nosisz wtedy podpaskę lub tampon, najprawdopodobniej nie będziesz nawet świadoma tego, co się dzieje. W sumie całkowita ilość krwi menstruacyjnej, która się wysącza, to zaledwie półtorej filiżanki, więc nie musisz się martwić, że utracisz zbyt dużo krwi podczas miesiączki. Krwawienie trwa od 3 do 7 dni.

Czasami we krwi miesiączkowej pojawiają się niewielkie grudki lub skrzepy. Jest to normalne.
-także nie ma co się martwić chyba :) ale jednak są to skrzepy,tylko nie wiadomo jaka ilość tych skrzepów to norma,hmm :)

naily 
Pierwszy Raz

Wysłany: 30 Sierpień 2008, 10:53   

pyza napisał/a:
Mnie wydęło brzuch jak zazwyczaj podczas okresy, mam krążek drugi tydzień.
Mam nadzieje, że się 'odmie', bo troche mnie to męczy.

Jesli jeszcze Ci to nie minelo to sie nie przejmuj..niestety przez pierwszy miesiac takie rzeczy sie zdarzaja poki organizm sie przyzwyczai. Mi minelo wszystko zle wraz z zalozeniem grugiego krazka. A po 3 miesiacu nie mialam juz zadnych sladow "czegos obcego w sobie".

Ale mnie nastraszylyscie z tym udarem i zakrzepica.lece na badania!

Odpowiedz do tematu