I nie daj sobie wmówić, ze jest inaczej, bo czesto za wypisywanie tych drogich tabletek lekarze maja profity ( np. "szkolenia" w jakimś egzotycznym kraju), podczas gdy te tansze tabletki sa tak samo dobre (skuteczne i w ogóle)
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 23 Kwi 2005 Posty: 1775 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29 Kwiecień 2005, 06:44
No dziek ize mi powiedzialyscie ... w srode ide po tabletki i wlasnie nie wiem jak mam rozmawiac o ich cenie... ale skoro wszystkie dzialaja tak samo to nie bede mila juz obawy ze te tansze dzialaja gorzej:)
nie maja tego samego skladu,ale oba to srodki tylko progestagenne,stad lekarze czesto przed wzieciem depo polecaja branie przez 3 miesiace przez cerazette,aby zobaczyc jak kobieta w ogole toleruje antykoncepcje jednoskladnikowa.jest duze prawdopodobienstwo,ze jesli jest dobrze z cerazetka,z depo bedzie podobnie.pewnosci jednak nie ma.
Jeszcze chcialam nawiazac do roznicy miedzy tanszymi a drozszymi pigulkami! Mi pani ginekolog powiedziala zebym nie schodzila na te nizsze polki z tabletkami bo skoro moge kupowac te drozsze to zebym nie zmieniala !Ale nie wiem dlaczego tak powiedziala???
Najprawdopodobniej własnie tymi profitami często sugeruja się lekarze wypisując młodym dziewczynom proszki. Bo jak wytłumaczyć to, ze kiedy weszły jeaninne większośc dziewczyn je dostawała, ba nawet tym, które już brały inne tabsy proponowano jeanine. A w gabinetach roiło się od ulotek, kalendarzyków z jeanine itd. itp.....
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2966 Skąd: Bywater
Wysłany: 25 Czerwiec 2005, 09:40
gabinety sa sponsorowane przez takie firmy jak Shering, wiec sa mobilizowane do przepisywanie najnowszych osiagniec nauki-czytaj drozszych/nie zawsze lepszych pigulek.
Taka jest niestety rzeczywistosc!
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Ano niestety tak własnie jest.
Moim zdaniem sam sponsoring przez firmy farmaceutyczne nie jest zły, ale lekarze zamiast przepisywać później wszystkim dziewczynom ten sam preparat powinni je badac i wtedy kiedy stwierdzą, ze rzeczywiście dla tej czy innej dane nowe proszki będą odpowiednie to niech przepisują. Wtedy byłoby to wporządku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum