Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
WYMIOTY, BIEGUNKA, ZAPOMNIANA TABLETA - co zrobić... Cz II
Autor Wiadomość
Magduś 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 17 Sierpień 2008, 20:01   

W skrócie - wszystko jest ok.

chiarusia 
Pierwszy Raz

Wysłany: 17 Sierpień 2008, 20:03   

no i co z tą miesiączką? jeśli dostae krwawienia z odstawienia to jest ok?

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 17 Sierpień 2008, 20:06   

Wszystko jest ok, żeby tabletka się nie wchłonęła potrzebna jest silna biegunka.
Krwawienie na pewno dostaniesz, nie masz powodów do niepokoju.

chiarusia 
Pierwszy Raz

Wysłany: 17 Sierpień 2008, 20:10   

przepraszam, że tak ględzę, ale mam jeszcze tylko ostatnie pytanie: czyli jesli dostanę miesiączke to pomimo, że kochałam sie dopiero przy 17 tabletce to będzie śwaidczyć , że nie jestem w ciąży? gdzieś czytałam, że do zapłodnienia może dojśc po kilku dniach od stosunku dlatego zastanawiam sie czy nawet jesli dostane krwawienie z odtswienia to moge jednak być w ciązy?

z góry dzieki za pomoc
obiecuje juz wiecej nie męczyc

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 17 Sierpień 2008, 20:24   

Do zapłodnienia może dojść kilka dni po stosunku jeżeli plemniki mają sprzyjające środowisko, żeby przeżyć, a jak się bierze tabletki to nie mają.
Poza tym wszystko jest ok.
Co do krwawienia to nie jest to prawdziwa miesiączka, więc zdania są podzielone czy wystąpienie go wyklucza ciążę (ale to w przypadku gdy jest powód do niepokoju, w Twoim nie ma), tak samo jak nie wystąpienie nie oznacza od razu ciąży.

Rosemary 
Junior Administrator

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 17 Sierpień 2008, 22:07   

chiarusia, zrób test i już :) bo mała mi dobrze gada - na dwoje babka wróżyła z tym krwawieniem w przerwie.

chiarusia 
Pierwszy Raz

Wysłany: 18 Sierpień 2008, 06:44   

ale Mała mi twierdzi, że luźny stolec nie zaszkodził tabletce...... to już sama nie wiem, a Ty co sądzisz Rosemary? czy luźny (bardzo chociaz nie woda) stolec w 3 godz po przyjęciu tabletki mógł spowodować jej nie wchłonięcie?

Magduś 
Gaduła

Wysłany: 18 Sierpień 2008, 07:58   

Chiarusia, ale Ty się nie przejmuj, byłaś zabezpieczona! Masz wątpliwości co do 6 tabl (a ona i tak się wchłonęła), a Ty kochałaś się dopiero 17 dnia, więc to i tak nie ma znaczenia!

Rosemary miała na myśli raczej to, że jeśli byś miała jakieś wątpliwości, to lepiej zrobić test, bo krwawienie nie zawsze musi oznaczać brak ciąży.

Rosemary 
Junior Administrator

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 18 Sierpień 2008, 09:34   

Jeju, nie o to mi chodziło. Magduś ma rację.

Magduś napisał/a:
Masz wątpliwości co do 6 tabl (a ona i tak się wchłonęła), a Ty kochałaś się dopiero 17 dnia, więc to i tak nie ma znaczenia!

chiarusia 
Pierwszy Raz

Wysłany: 19 Sierpień 2008, 06:42   

witam ponownie, mam jeszcze takie pytanie - pewnie pomyślicie, że to glupie, ale cóż, gdy się tyle czyta o biegunce to można w któryms momencie zgłupiec. A ja wole dmuchac na zimne, dlatego zwracam sie do was o rade.

Przed wzięciem tabletki byłam w toalecie - bylo , że się tak wyrażę normalnie. Potem wziełam tabletkę i gdzieś po ok. 2,5 godz. coś mi zawirowało w brzuchu i zaczęłam puszczać (przepraszam za obrazowość:)) gazy. Jeden z nich był "mokry", ale nie zrobiła kupy. Czy to mogło jakoś wpłynąc na wchlonięcie tabletki? to była 19 tabletka?
proszę pomóżcie, bo chociaż wydaje mi sie, że znam odpowiedź to po przeczytaniu tych wszystkich postów naprawdę możnma zgłupieć. dlatego jak któraś z was mi powie co myśli to będę spokojniejsza.

z góry dzięki i przepraszam za obrazowość

Odpowiedz do tematu