Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Yasmin (30 mikrogramów EE i 3 mg drospirenon)- część 2
Autor Wiadomość
Margarette
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 7 Marzec 2005, 17:53   

Ja również zażywam swoje o 21 .Rzeczywiscie to najlepsza pora po klade sie spac ok 23 wiec przesypiam skutki uboczne,nie grozi mi zapominalstwo bo wiem ze mam ja wziac po ulubionym filmie, nic nie jest przeszkodą jak chce sobie rano dluzej pospac...a imprezka??? żadna przeszkoda .

hella 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 7 Marzec 2005, 20:37   

Ja biorę kole 16, jak z pracy wychodzę, wiem, że na pewno wtedy nie zapomnę, bo do torebki chowam tel, wyciągam kluczyki, a stamtąd tabletki sie szczerzą :D nijak nie da się zapomniec, a w łikend tez nie mam problemów z pamięcią:)
kiedyś brałam rano, tj koło 9, ale ot nie jest godzina dla mnie, szczególnie jak mam wolne, to wtedy jeszcze jestem w słodkim niebycie:)
Późny wieczór zdecydowanie odpada, bo wiadomo, róznie bywa, w pt albo sob- piwko, drink, duzo się dzieje, ludzi wuchta dookoła często, więc raczej z przypomnieniem sobie o tabl. byłoby krucho (przynajmniej przez dwa dni w tyg.).
przez kilka lat brania tabletek doszłam, ze dla mnie najlepszą porą sa okolice popołudniowe :)

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 10 Marzec 2005, 16:15   

ja biorę 11:45
dużo imprezujemy wieczorkami, a do 18:00 tabletki już zdążą się wchłonąć.. Niby to jest tak, że alkohol nie zmniejsza działania pigułek jeśli się nie zwymiotuje albo nie ma się biegunki.. no ale ja mam opory przed łykaniem jej w trakcie imprezy.. :lol:

Olivka80
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 11 Marzec 2005, 21:33   

Ja brałam o 22:00 .

bonnie_blue 
Tu już tylko odwyk może pomóc
Wróżka Jeżynka

Wysłany: 12 Marzec 2005, 07:06   

Ja biore od 5.30 do 6.30.
Bo moj krolik wczesnie wstaje, wiec ja mu daje jesc, biore pigule i ide spac dalej. Z tymi godzinami to chodzi o to, zeby wybrac jedna pore dnia. Np. wczesny ranek, albo pozny wieczor. tak mi powiedziala gin.papa

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 12 Marzec 2005, 10:38   

mi gin powiedzial, że nie ma znaczenia czy rano czy wieczorem czy w południe.. ważne żeby to była ta sama godzina w ciągu caego cyklu

bonnie_blue 
Tu już tylko odwyk może pomóc
Wróżka Jeżynka

Wysłany: 12 Marzec 2005, 12:12   

mi tez tak powiedziala. Ale to nie ma znaczenia czy wezme o 5.30 czy o 6.00. Najwazniejsze jest aby organizm dostal raz na 24h okreslona ilosc hormonow.

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 12 Marzec 2005, 20:52   

wiem, wiem...
ja tylko chyba źle zrozumiałam Twoja przedostatnią wypowiedź.
zrozumiałam że najlepiej brać tabletki albo wcześnie rano albo późnym wieczorem.. a moim zdaniem to nie ma znaczenia...
poprostu nie doczytałam posta, sorki :D

Szczypiorek
Pierwszy Raz

Wysłany: 13 Marzec 2005, 14:25   

To ja mam teraz takie pytanko. Jak to jest?? Zawsze brałam tabletki o 7.30 i następne opakowanie (tzn. od pierwszej tabletki nastepnego opakowania) biore o godzinie 22. W sumie to jest wiecej niż 12 godzin, czyli jakbym sie spoznila o 12 godzin pierwszego dnia i czy powinnam się dodatkowo zabezpieczać czy nie??

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 13 Marzec 2005, 14:36   

Szczypiorku do 12 godzin da sie przezyc :) po 12 trzeba sie zabezpieczać!
poczytaj topik o zapomnieniu pigułki

Odpowiedz do tematu