Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6368 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 17 Sierpień 2008, 20:11
jeśli wezmę w pierwszym dniu krwawienia|(1 dzień przerwy)to muszę się dodatkowo zabepieczać przez 7 dni?
wolałabym raczej tak,bo ostanio nie robiłam przerwy,więc to chyba mogło by być za długo
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6368 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 17 Sierpień 2008, 20:53
no właśnie teraz czytam i nie wiem jak robić bo piszą,żeby wziąść w 1 dniu po zakończeniu przyjmowania poprzednich tabletek
ja bym wolała wziąść tabletkę w 1 dniu plamienia,bo tak bez przerwy to byłby już 2 miesiąc i myślę czy to nie będzie za długo,jak myślisz ?
Hmm jeżeli nie piszą nic, ze można pierwszego dnia krwawienia to może nie ryzykować Chociaż na pierwszej stronie tego topiku obie metody są podane jako równoważne.
A jak znosisz to łączenie opakowań?
Ciężka sprawa
Wg ulotki lepiej nie robić przerwy w ogóle, ale to już będzie Twoje trzecie opakowanie.
Z drugiej strony niektóre źródła mówią, że 1szego dnia krwawienia zawsze jest ok.
Może Rose być coś powiedziała
Wysłany: 17 Sierpień 2008, 21:56
nie,wzielam 1 opakowanie,jestem na 9 tabletce bez przerwy więc bylo by to 2 opakowanie bez przerwy,boję się też o plamienia,bo na yasmin je mialam na te na ktore chce zmienic kiedyś nie i myślę jak będzie pewniej
no wlasnie Rose,jak myślisz
Jak zmieniałam z yasmin na mercilon, to wzięłam w pierwszym dniu krwawienia Myślę, że możesz zrobić tak samo i na przykład dodatkowo się zabezpieczać przez tydzień, tak na wszelki wypadek.
Ale w sumie to Ci nie gwarantuje braku plamień (ze zmianami różnie bywa), więc też możesz wziąć bez przerwy - do 3 opakowań łączenia przecież są możliwe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum