Wysłany: 31 Lipiec 2007, 14:12 7 HARRY POTTER SPOILER
No dziewczyny, jak przeczytacie to zglaszajcie sie tutaj, bo nie moge wytrzymac, tak juz chcialabym z kims o tym pogadac --> jak dla mnie to ta Rowling ma niezly leb, tak wymyslic, zeby wszyscy byli zadowoleni...
Hehe mogę spokojnie zaglądac do tego topiku because I hate Harry Poter
Przeczytałam kilkanaście stron I części i mnie odrzuciło,widziałam wszystkie filmy bo nas namiętnie na to zabierali w jakies wolne dni szkolne i nic.
Ale to nie zmienia faktu,że intryguje mnie niezmiernie co miliony ludzi w tym widzą?
Chyba jestem najbardziej zadowolona ze Snape'a, jakos tak sie rozczarowalam jak po szostej czesci wynikalo, ze on jest po prostu zly, i mialam za zle Rowling, ze zrobila z niego taka plaska postac, a tutaj prosze, jak ladnie rozwiazane: strasznie sie wzruszylam na tym rozdziale, jak zaczelam plakac, to skonczylam dopiero jak Harry sie obudzil nagi we mgle
wlasnie znalazlam to miejsce, zeby skomentowac ostatnia czesc...
No coz, podoba mi sie rehabilitacja Snape'a, jestem zła na smierc Fred'a, Lupin'a i Tonks....biedny mały Teddy:(
Heh, wiadomo było, ze Ginny skonczy jako Pani Potter a Hermione dolaczy do Weasley'ow....:) W pewnym momencie tez myslalam, ze juz po Harry'm - ale i tak jego smierc nie bylaby takim ciosem dla mnie jak smierc Sirius'a w piatej czesci:( Z tym nie moglam sie dlugo po przeczytaniu pogodzic.
hmm, mam nadzieje, ze Rowling moze jednak dopisze jakies czesci z zycia doroslego Harry'ego - Potter wersja dla dorosłych fanów...
Ok, mam nadzieje, ze Wam tez podobaly sie wszystkie czesci tak jak mnie.
Pozdrawiam,
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5175 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 15 Wrzesień 2007, 17:20
Ja czytałam z zapartym tchem!
Rowling ma mózg, naprawdę! Ciekawa jestem, czy to wszystko miała obmyślone już od początku, całą historię, a wszystkie kolejne części były tylko ubieraniem w szczegóły.
Totalne poplątanie, taki kryminał się z tego zrobił, czysto sensacyjna powieść jak dla mnie.
I - NIE DLA DZIECI!
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Wczoraj skończyłam, bo nareszcie dorwałam wersję papierową. Bardzo mi się podobało. Trzymało w napięciu praktycznie do końca. Zginęło kilka ważnych postaci, ale cóż nie moglo być zbyt cukierkowo. Mi osobiście szkoda było Dobbego (zgredek chyba).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum