Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 07 Sty 2006 Posty: 9321 Skąd: z głębi duszy...
Wysłany: 24 Grudzień 2008, 20:07
u mnie się nie pije w wigilię
czyli, cytuję roselka
poza tym - śledzie, śledzie w śmietanie, karp smażony i inne rybki również smażone, barszcz czerwony z krokietami, kluski z makiem, racuchy, kompot z suszu mniam:D uwielbiam kapustkę postną z grzybami i czasem grochem i tyle dziś jadłam
Wysłany: 25 Grudzień 2008, 12:49
ejjj a u nas jest 'biały' barszcz z kapustą (ale nie kapuśniak!) i grzybami. ma brązowy kolor chyba od wiejskiego, ręcznie wyrabianego oleju i jest przepyszny (i mega ciężkostrawny ).
taki barszcz robiły moje babcie i nie wyobrażam sobie żadnej innej zupy na stole wigilijnym .
_________________ Testuję produkty Alpro soya
"Albo go kocha albo się uparła.
Na dobre, na niedobre i na litość boską."
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 07 Sty 2006 Posty: 9321 Skąd: z głębi duszy...
Wysłany: 25 Grudzień 2008, 20:52
a dziś u Mojego jadłam pierwszy raz w życiu:
-> śledzie z rodzynkami, cebulką w takim sosie (chyba z koncentratu) - cud miód po prostu!!!
-> rybę po grecku - na gorąco
pyszności !!!
Wysłany: 25 Grudzień 2008, 22:52
opuncja napisał/a:
a dziś u Mojego jadłam pierwszy raz w życiu:
-> śledzie z rodzynkami, cebulką w takim sosie (chyba z koncentratu) - cud miód po prostu!!!
-> rybę po grecku - na gorąco
pyszności !!!
nigdy wczesniej nie jadlas ryby po grecku na cieplo? ja szczerze moowiac tylko taka lubie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum