Pomogła: 5 razy Wiek: 28 Dołączyła: 03 Sie 2005 Posty: 3159
Wysłany: 9 Październik 2008, 22:49
to chyba dziala na zasadzie takiej ze rodzice staja sie twoimi zyrantami...
ulenka ale jesli Twoj ma stala prace to przeciez on moze wciasc kredyt na siebie a bedziecie go splacac razem.... jako dodatkowe zabezpieczenie mozecie spisac umowe w ktorej zapiszecie prawa do nabytej nieruchomosci ( jak bedzie chciala to ci kiedys o tym szerzej napisze )
_________________ I used to be a Snow White but I drifted
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5032 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 10 Październik 2008, 18:15
kasik25 napisał/a:
ulenka ale jesli Twoj ma stala prace to przeciez on moze wciasc kredyt na siebie
tylko że on ma umowę o dzieło i nie zapowiada się, żeby z tym zawodem mogło być inaczej rzadko zatrudnia się dziennikarza na umowę o pracę, bo po co?
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Wysłany: 10 Październik 2008, 20:36
hmmm teraz bedzie jeszcze trudniej z kredytami ze wzgledu na ogolnoswiatowy kryzys finansowy... ale moze to i dobrze... poczekacie troche az ceny mieszkan zostana nieco skorygowane i wtedy kupicie...
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5032 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 10 Październik 2008, 20:46
nie no w ciagu najblizszych nie wiem, 3 lat, nie planujemy.
tak po prostu - zaczelam o tym myslec.
akurat coś w tym temacie wiem... radzę nie czekać do lutego, tylko zacząć trochę wcześniej. jako, że ceny mieszkań tak podrożały, co raz to mniej osób stać na kredyt, mieszkania do wynajęcia rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. znam kilku pośredników, którzy nic nie mają w ofercie (kawalerki) ;-(( no i jest klops ;-((
dopiero teraz przeczytalam: mysle ze dam sobie rade, bede szukac raczej pokoju w mieszkaniu studenckim, no a poza tym to piąty raz
Wysłany: 11 Październik 2008, 23:06
mała mi napisał/a:
Ze względu na ten kryzys to kredyt podobno będzie można dostać mając już 30% wartości inwestycji.
Wydaje mi sie, ze teraz bedzie coraz ciezej... chcoiazby z tego wzgledu ze banki juz sobie tak nie pozyczaja pieniedzy... i cala ta sytuacja najbardziej uderzy po kieszeni ludzi z niskimi i srednimi dochodami... bo nie dosc ze beda musieli wlozyc wiecej wkladu wlasnego to jeszcze beda musieli poniesc wysoki koszt oprocentowania... czasy latwo dostepnych kredytow o niskim oprocentowaniu skonczyly sie, niestety... i nie wiem jak dlugo to potrwa ale jedno jest pewne, cala sytuacja szybko sie nie zmieni
Wysłany: 14 Październik 2008, 19:51
Z rozmów z moją rodziną wynika, że
po pierwsze - owszem, kredyty drożeją, i trudno je zdobyć, ale ceny mieszkań spadają, i właśnie dlatego muszą spaść na tyle nisko, żeby ludzi było STAĆ na te 30% wkładu własnego. A teraż podaż przewyższa popyt, więc to powinno lecieć. To mój ojciec
po drugie - jest kryzys w bankowości, bo jest (coś tam upadło, a że to jest współzależne to sytuacja jest jaka jest). banki nie chcą więc udzielać tak łatwo kredytów, bo je na to nie stać, jak mówi kasik. ALE jak to w gospodarce zawsze bywa, to się wszystko niebawem ustabilizuje, i znowu będzie nadzieja na otrzymanie kredytu. To moja Sis, bankowiec od lat wielu, w tym sporo w kredytach
Tłumaczy mi właśnie bankowość.
Bo ja się jakoś strasznie tym ostatnio martwię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum