Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2967 Skąd: Bywater
Wysłany: 2 Październik 2008, 16:28
Taaaaaaaaaaaaaaaaaaak zdrowych ludziach
A ty Emilcia, co cie tak porazilo??? To ze bzdura? Eeeeeeee nie tak delikatnie...
Czy masz cukrzyce?
Kto jak kto, ale ja wiem ze cukrzycy to normalni ludzie...
wybaczcie cukrzycy i cukrzyczki, chodzilo mi o zdrowych/chorych
Juz OK?
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3287 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Dzisiaj 9:30
Minął już prawie miesiąc odkąd zaczełam walke z pauliną i jej niechęcia do warzyw
Codzinnie dawałam jej do spróbowania coś nowego, oczywiście to była walka, bo ona dosłownie czasami miała odruch wymiotny. No ale jakoś małymi kroczkami mam nadzieje, ze coś zdziłałamy.
Niepopuszczam jej, nawet jak jej nie smakuje to musi spróbować, jak widzę ze nic z tego nie bedzie (np pomidor) no to już kolejnego dnia nie wmuszma na siłe, ale jak widzę ze nie jest tak źle to za kilka dni powtórka
I tak:
marchewka z jabłkiem - spoko
buraczki - spoko
ogórek (surowy, kiszony, konserwowy) - spoko.
surówka z pekinki z marchwką i jabłkeim - średnio
pomidor - cofa ją
kalafior - jako tako
warzywa gotowane z zupy - spoko
no i to tyle narazie Nie są to oszołamijące ilości ale od czegoś trzeba zacząć
Pani dr powiedziłała, że gdyby jadła ogórka surowego, kiszonego, buraczki, marchewkę, kapustę kiszoną, cebulke to by było dobrze - tylko mówimy o regularnym jedzeniu. No zobaczymy narazie walka trwa
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3287 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Dzisiaj 9:56
n
alizz napisał/a:
jak ją cofa na pomidora, to nie ma co wmuszać.
no dokładnie o pomidorku zapominamy na jakiś czas - a tak jak mówisz wszystko sie zmienia i kto wie moze na wiosne jej posmakuje. Ja np groszek zaczęłam jeść dopiero z rok temu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum