Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2967 Skąd: Bywater
Wysłany: 8 Wrzesień 2005, 15:18 CO jesz na śniadanie?
Ja jem wysokobłonnikowe płatki
i patrzcie czego się dowiedziałam:
RMF:
Na piękną sylwetkę najlepsze płatki z mlekiem
Płatki z mlekiem są najlepsze na śniadanie dla pań, które dbają o linię – twierdzą amerykańscy naukowcy. Kobiety, które jedzą na śniadanie płatki są szczuplejsze niż te, które jedzą kanapkę, czy wcale nie jedzą śniadań.
Co takiego jest w płatkach, że pomagają kobietom utrzymać linię, na to pytanie naukowcy nie są w stanie odpowiedzieć. Przypuszczają jednak, że znaczną rolę odgrywają witaminy, minerały i błonnik zawarte w płatkach. Nie potrafią też wytłumaczyć, dlaczego płatki pomagają w walce z kilogramami wyłącznie paniom. W przypadku panów ani płatki, ani żaden inny zestaw śniadaniowy nie mają wpływu na wagę.
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Czyli nigdy nie bede chuda :smt089
Mam skaze bialkowa i nie moge jesc bialka za bardzo. moja skaza objawia sie tym, ze jak zjem posilek bialkowy to wymiotuje
nie moge jesc platkow z mlekiem albo owsianka bo po takim posilku czasami musialam wyjsc z autobusu zeby to zwrocic w jakis krzaczkach. Jak nie zjem kanapki albo czegos takiego to niestety :smt078
Wysłany: 9 Wrzesień 2005, 06:48
Ja na śniadanie piję tylko kawę rozpuszczalną z mlekiem, czasem x 2 I nie mam problemów z nadwagą Niestety należę do tych kobiet, które zawsze muszą liczyć kalorie na talerzu I to dzięki ciągłemu uważaniu na to co i ile zjem, nie dzięki niejedzeniu śniadań, wyglądam jak wyglądam
Nie no niejedzenie sniadan nie jest sposobem na dobra linie, wiadomo
Mi sie rano niezbyt chce jesc, ale sie przymuszam na ogol. Dwie kromki chleba z maslem, pomidorem sola i pieprzem, jami Czasami jeszcze jogurt danone activia, no i herbata
Wysłany: 11 Wrzesień 2005, 17:35
Ja zazwyczaj jem na śniadanie 2 kromki chleba (położone jedna na druga...tak szybciej się wcina ) z masłem, wędliną i żółtym serem...popijam to herbatą - wiem, że nie jest najzdrowsza, ale jak nie nią to czym ? sokiem owocowym?- nie chce zaczynać dnia od biegunki !
a ja jadłam często płatki z mlekaiem, ale sie poschizowałam, że tabletek anty nie można brać razem z mlekiem (biore je o 7 rano) i juz nie jem płatków...ehhh
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum