Wysłany: 1 Październik 2006, 22:05 Bezbolesne pójście do żłobka
Moja córka ma 1.5 roczku niedługo będzie musiała pójśc do żłobka. Nie wiem jak to zrobić żeby to było jak najmniej dla niej stresujące. Czy którejs mamy dziecko chodzi do żłobka? Jak tam jest? Opiszcie proszę
Kurcze mam ten sam problem Wiktoria tez bedzie musiała najprawdopodobniej isc do złobka I tez sie zastanawiam jak to bedzie Na pewno przywykne ale poczatkowo bedzie mi bardzo ciezko Juz teraz na sama mysl robi mi sie przykro Kurcze nie wiem jak to bedzie Musimy to jeszcze bardzo dobrze wszystko przedyskutowac i dopiero wówczas podjąć ostateczną decyzje
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
dziewczyny jeżeli tylko macie taką możliwość to spróbujcie uniknąć posyłania dziecka do żłobka
Takiej odpowiedzi sie spodziewałam własnie i dlatego główkuje co tu zrobic zeby tego nie robic
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
Nie no wiadomo, że jak nie ma wyjścia to tragedii nie będzie, zresztą wiemy jakie są realia i opiekunka kosztuje dużo, a też nie mamy gwarancji jak się będzie dzieckiem zajmowała.
Ja się po prostu na zajęciach z psychologii i pedagogiki dowiedziałam, że dziecko musi iść do przedszkola, a nie powinno iść do żłobka.
Ale rzeczywistość jest taka, że często nie da się tego uniknąć i dzieciom krzywda się nie dzieje.
Krzywda nie, ale serce boli na sama mysl,ze trzeba je tam gdzies w obcych rekach zostawic Ja tez jestem zdania ze taki maluch powinien byc jak najdłuzej przy mamie tylko jezeli sytuacja finansowa zmusza, róznie sie w zyciu dzieje......
KOBIETA - aha!
Rozumiem iskierko mimo, że jeszcze nie mam dziecka, to doskonale Cię rozumiem. To jest taki wiek, że dziecko jeszcze potrzebuje kontaktu tylko z jedną osobą. Co innego przedszkolak, on już potrzebuje swojej małej społeczności i innych ludzi.
Iskierko jak się nie uda nic innego zorganizować to na pewno będzie Ci przykro i wiem, że to marne pocieszenie, ale jak nie ma wyjścia to trzeba się po prostu pogodzić z sytuacją i skupić na wyborze żłobka.
Kurcze, ja jeszcze nie mam maluszka, ale już zaczynam się zastanawiać jak to będzie. Nie stać nas na to żebym zrezygnowała z pracy (no chyba że mnie wywalą). Zatem po macierzyńskim i może kawałku urlopu pewnie będę musiała wrócić do pracy. Niestety 'babcie' też pracują i ja nie wiem jak my rozwiążemy ten problem. Nie wiem, jak to będzie, i powiem Wam, że naprawdę się tego bardzo boję.
Gabi dla Ciebie to nie czas na zmartwienia :smt018 Teraz masz sie cieszyc i dbac o siebie Martwic bedziesz sie pózniej Póki co usmiech prosze
KOBIETA - aha!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum