Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak i kiedy zakończyć karmienie piersią
Autor Wiadomość
Laurka
Pierwszy Raz

Wysłany: 22 Wrzesień 2005, 12:24   Jak i kiedy zakończyć karmienie piersią

cóż, wieczorem nie pija za dużo, nawet mamy już nawyk siadania na nocniczek przed spaniem i myciem ząbków, tyle że wstyd się przyznać ale w nocy jeszcze cyca pociąga, więc to pewnie przez ten dostęp do płynów, co tu zrobić? to gorsze niż odzwyczajanie od smoczka, chociaż problem w tym że moja córka nigdy nie chciała takich zamienników, ani butli ani smoka, tylko pierś

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 22 Wrzesień 2005, 14:16   

to niech sobie ciumka jak lubi, ale wtedy licz sie z pieluchami bo dzieci przez sen często siusiają... :) a tym bardziej jak Twoja córcia pije :) i to nie wstyd!! To piekne ze jeszcze karmisz :)

Laurka
Pierwszy Raz

Wysłany: 23 Wrzesień 2005, 10:21   

tylko Reniko ja już bym chciała ją odstawić, dzienne karmienia udało sie jakoś sposobem wyeliminować już dawno temu, dość długo już też zasypia bez cyca, co przyprawiało mnie o największy w sumie ból głowy, bo bez się nie dawało :wink: ale te nocki już też mi górą wychodzą, bo ja już trzeci rok nie śpię :lol: w każdym razie z przerwami... a nie mam widzisz serca żeby słuchac jak moje dziecko płacze, nie umiem dać się wypłakać, nawet teraz, kiedy już nie jest oseskiem

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 23 Wrzesień 2005, 10:24   

miejmy nadzieje ze sama przestanie :)
może smoczek? - ale to juz duża dziewczynka, szkoda zeby sie przyzwyczaiła... hmmm moze butla z wodą i glukozą?

a może poprostu nie spij w nocy w domu.... ze dwa trzy dni
niech mąż sie pomęczy, albo może babcia???

mała popłacze napewno, ale jak sie dogadasz z mamą albo teściową to musi sie udac!

------------------------------------------------------
Laurka i ja zaczęłyśmy o tym rozmawiac przy okazji pieluchowego pożegnania... wklejam w takim razie nasze posty tutaj :)

Laurka
Pierwszy Raz

Wysłany: 23 Wrzesień 2005, 10:33   

dziękuję Reniko, właśnie o tym myślałam, ale mnie ubiegłaś :D
smoczek nie i nie, jak ją już "chowałam" bez smoka to trochę głupio teraz zaczynać :wink: zresztą ona smoczek raczej gryzła a nie ssała, więc się go w ogóle pozbyliśmy, butelkę też traktuje raczej jako jakiś odskocznik od kubeczka, stąd wiem że piś z niej potrafi, tylko nie chce, a już w czasie snu to wcale, próba włożenia butli do buzi zawsze się kończyła prawie histerią niestety, więc butelka też odpada...

z tymi nocami to jest tak, że jak się wybudzi, to zrozumie jak jej powiem że cycuś pusty, ale jak się nie wybudzi to od razu wyje :roll:
trochę to zapętlone, ale cóż... mam nadzieję że samo jej przejdzie, aczkolwiek zaprotestuję pewnie jeśli taki stan rzeczy będzie się niebezpiecznie przedłużał

o nocowaniu poza domem już negocjuję z moją mamą, może sobie w końcu z mężem jakies pożądne wychodne zrobimy :D

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 23 Wrzesień 2005, 10:38   

tylko musiałabys spróbowac kilka nocy...
bo ja zobaczy ze jestes w domu bedzie płakała...
myśle ze to powinno sie udac, wyjedzcie gdzies z mężem na weekend... akurat mała pobedzie z dziadkami a wy sie odstersujecie
przygotuj mame na najgorsze, niestety w tym wieku dzieci nieźle umieją manipulowac, ale nie wolno sie dac i trzeba byc konsekwentnym
powodzenia!

Laurka
Pierwszy Raz

Wysłany: 23 Wrzesień 2005, 10:40   

wiem że może byc trzudno... powiem Ci że moi znajomi tak zrobili ze swoją też już wtedy dużą córeczką, wyjechali na tydzień- tu akurat była inna sytuacja bo dziecko piło i z piersi i z butelki, mama tęskniła za nią jak smok, tato też, ale stwierdzili że wytrzymają ten tydzień, dziecko u babci spało jak zabite bo wiedziało że mamy nie ma w domu... wracają po tygodniu a mała z grubej rury - o mama, daj cyca... ręce im opadły

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 23 Wrzesień 2005, 10:44   

ale warto spróbowac :)
poza tym widac ze mała moze potrzebuje wiecej tulenia, czułości moze dlatego cyca ciągnie... sama nie wiem :roll: niesądzę aby Twoja córcia miała mało miłości, ale dzieci są naprawde dziwne czasami... :lol:

Laurka
Pierwszy Raz

Wysłany: 23 Wrzesień 2005, 11:17   

na brak czułości chyba nie może narzekać, bo na razie jestem z nią w domu i gniotki, ściskania, tulenia i piszczenia ma czasami w nadmiarze bo aż ucieka :D ale masz rację, dzieci bywają dziwne :wink:

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 23 Wrzesień 2005, 11:24   

załuż sobie suwaczek z jej wiekiem :)

wejdz do linkowni tam znajdziesz instrukcje

Odpowiedz do tematu