Pomogła: 1 raz Wiek: 28 Dołączyła: 19 Lis 2006 Posty: 447 Skąd: z tamtąd
Wysłany: 2 Wrzesień 2008, 18:57
Ja nie kupowałam żadnej zasypki, mam linomag i mysle ze to wystarczy. Moja kumpelka u swojego maluszka wcale nie stosowała i nie stosuje zadnej zasypki i jakoś maluszkowi nic złego sie z tego powodu nie dzieje
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2967 Skąd: Bywater
Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 18:44
zasypek sie juz nie uzywa, lepiej wlasnie bardzo tlusta mascia, wrecz czysta wazelina
a co do mycia dziecka najlepsza jest 100% oliwka z soi, pare kropel do wody i nic wiecej
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
ja niczym nie smaruje przy przewijaniu, tylko oliwką po kąpieli. Ale uzywam chusteczek z nivea bo mała ma po nich super pupcie. Na poczatku mialam dzidziusie i strasznie sie odparzyła, mimo roznych masci.
Ogolnie uzywam tylko płynu do kąpieli albo zelu do mycia i kremu do twarzy, wszystko z nivea. A nakupowałam tego tyle, wszystko lezy
a mi Pani w aptece poradziła narazie nic nie kupowac.
Piotrek był i jest alergikiem, wiec wymagał specjalnych mazideł
Moze sie okazać ze drugie tez bedzie miało skóre atopową a to wymaga produktów do tego przeznaczonych, a kupic mozna wszystko w kazdej chwili.
Kupiłam dzis linomag i sudokrem - bo to na 100% sie przyda... reszta poczeka
ja sudocremu nie uzywam
jak tak czytam jak wszystkie mamy tak packają pupy tym swoim pociechom to zastanawiam sie dlaczego moja ma taka sliczną pupe jesli niczym jej nie smaruje. Dla mnie podstawa to dobre chusteczki i to wszystko. Tym bardziej ze przezylam upały i mała nie ma zadnych odparzen.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum