Pomogła: 1 raz Wiek: 28 Dołączyła: 19 Lis 2006 Posty: 447 Skąd: z tamtąd
Wysłany: 27 Wrzesień 2008, 17:12
Mojemu Maciusiowi wykrościło strasznie buzię i teraz nie wiem od czego smarowałam go ostatnio kremem nivea może to od tego kremu? moze powinnam iść z nim do lekarza
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5027 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 27 Wrzesień 2008, 19:17
podobno trądzik u niemowląt to normalne ja miałam
czytałam w książce jakiejś że się zdarza i nic z tym nie robić.
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Pomogła: 1 raz Wiek: 28 Dołączyła: 19 Lis 2006 Posty: 447 Skąd: z tamtąd
Wysłany: 1 Październik 2008, 20:17
Przemywam małemu buzię ciepłą przegotowaną wodą i krostki znikają jak reęką odjął
Niestety męczą go teraz kolki, zwłaszcza w nocy nie jem nic co mogło by go wzdymać, pediatra przepisał nam kropelki bobotic ale my kupiliśmy też jakąś herbatkę koperkową na wzdęcia dla noworodków ale mój maluszek niechętnie ją pije
Co najgorsze, to Maciuś od dziś ma strasznie zawalony glutami nosek, gluty nie są wodniste tylko takie gęstawe jak kisiel. Staram sie mu je odciagac z noska ale boje sie żeby mu nie spływały do gardła w nocy (podobno przez te spływające gluty taki maluszek może się nabawic zapalenia oskrzeli) Nie wiem co mam robić, czy iśc z nim znowu do lekarza, praktycznie w niedziele skończyłam tygodniową kurację na infekcję gardełka i noska, poprostu chyba przedobrzyłam ze spacerkami i teraz mam tego taki efekt
Mierzę małemu temperaturę ale goraczki nie ma, tylko słysze jak mu te gluty oddychac przez nosek nie pozwalają
Zakraplam mu co jakiś czas do noska sól morską ale nie wiem czy to mu pomoże
mojej na kolki pomogł tylko infacol, a wyprobowałam jeszcze herbatki koperkowe, espumisan i esputican, wiec polecam.
z resztą Ci nie pomogę bo katarku nie miała, ale wydaje mi sie ze to nie wina spacerkow, no chyba ze był nieodpowiednio ubrany.Moj lekarz nawet zaleca spacery jak jest katar, oczywiscie jesli nie jest bardzo wietrznie, bo wtedy to lepiej nawet ze zdrowym nie wychodzic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum