no widze ze słuzba zdrowia działa rewelacyjnie Jak tak mozna ludzi w balona robić
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3287 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 15 Czerwiec 2007, 22:16
Matko kieruj moja Paula też ma dziurkę a ma dopiero 2,5 roku. Kurka nie wiem jakim cudem, Myje zęby od malucha, starałam sie jej nigdy nie popuszczać i dupa i tak sie zrobiła. Załamka na maksa. Taki maluch nic sobie nie da w buzi zrobić przecież. Byliśmy u dentystki no i powiedziała żeby dmuchać, chuchać na ta dziurkę czyścic ją codziennie no i dopóki nie będzie ją bolało to zarazie nic nie będzie robić, aż ciut podrośnie.
oj Nofret, współczuję.. moi dwaj siostrzeńcy (od tej samej matki ) a totalnie różni. Kacper NIGDY nie był u dentysty, bo nie musi.. ma snieznobiale ząbki. Mikołaj miał już poważne przejścia u dentysty. raz go nawet uśpili i zreperowali wszystko.
powodzonka!
Wysłany: 26 Czerwiec 2007, 19:17
Rany - ręce mi opadają normalnie - Pauli robi sie kolejna dziurka w drugim ząbku - masakra.
No i moja teściowa stwierdziła dziś po raz kolejny zresztą , ze pewnie dlatego ze mleka nie pije. Matko kieruj no nie wytrzymam, to prawda ze nie pije no ale kroplówkami jej mleka nie będę podawca. Tyle razy próbowałam i nie chce żadnego, tylko z cycka piła, ale za to je serki, jogurty, twaróg. No nie mam na to większego wpływu.
Wyprowadziła mnie z równowagi normalnie.
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 30 Maj 2005 Posty: 2246 Skąd: Radom
Wysłany: 26 Czerwiec 2007, 21:54
Nofret ja też mleka nigdy nie piłam i nie będę piła i nigdy jej do tego nie zmusisz jeśli sama nie zechce, ale oczywiście moja mama poleciała do lekarza kiedyś kiedyś że co to będzie bo ja same sery i jogurty jem itp na co lekarka odpowiedziała całkiem spokojnym głosem że to bardzo dobrze że jem nabiał a to że nie pije mleka to nic strasznego i nic się nie dzieje.
A to że się małej ząbki psują to poprostu tak ma takie ząbki ale raczej nie od tego że nie pije mleka
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3287 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 26 Czerwiec 2007, 21:59
No właśnie ja wiem o tym doskonale - tylko moja teściowa nie może tego zrozumieć - i cały czas gadki o mleku uskutecznia - a to mnie na maksa drażni. dziś jej wprost powiedział ze nie ma racji, ze Paula dostaje odpowiednią ilość wapnia w innej postaci niż mleko, ale ona dalej swoje. Co prawda ja se tego do bani nie biorę - ale nerw mnie ciut szarpie.
Wysłany: 27 Czerwiec 2007, 06:59
heheheh no nam szczerze mowiąc to lata tak jak ola piszesz, z tym ze drazni ciut
a najzabawiniejsze jest to ze jest pielęgniarka i powinna wiedzić ze mleko to nie jest jedyne lekarstwo na wszystko - no ale kiedys tak było (bo fakt faktem to oprócz meleka innych sustytutów nie było )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum