Hej, znalazłam coś świetnego co akurat mogę polecić na katar dla dzieci. Środek to otrivin extra care i naprawdę jak dla mojego maleństwa jest super. Delikatnie się go dawkuje bo bez aerozolu tylko taki psikacz jest. No i najważniejsze to pomaga na nosek, a ztym to już różnie bywało.
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
otrivin zdaje sie ze jest ogólnie dostępny - jednak najlepsza jest sol fizjologiczna i duzo dmuchania aby pozbyc sie wydzieliny, u nas był kłopot z dmuchaniem skonczyło sie zapaleniem zatok sitowych
Kurcze u nas tez mała ma juz katar półtora tygodnia. Na poczatku podawałam Nasivin soft i nic nie pomógł, sól fizjologiczna towarzyszy nam przez cały czas ale nie widze zadnych efektów wiec juz nie wiem
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
jeśli katar robi się nie przezroczysty tylko zielonawy albo żółtawy to już znak że infekcja jest poważniejsza i nie obejdzie się bez lekarza (
A z tym Otrivinem to z tego co wiem to dla maluchów jest ten co jest odpowiednikiem Sterimaru, Marimeru i innych takich preparatów zawierających sól morską. Natomiast Otrivin z ksylo... (nie pamiętam dokładnie) jest dla starszych dzieci i dorosłych i już działa jakoś z substancją czynną a nie tylko nos oczyszcza.
BTW - te preparaty z solą morską są chyba ogólnie nawet lepsze niż z solą fizjologiczną
własciwie to przezroczysty tylko starszliwie gesty moze racja i jutro udam sie do lekarza tyle ze ta lekarka kaze tylko zakraplac nos jak zwykle Chciałam ominąć lekarza ze wzgledu na to ze z osrodka tylko przyniesiemy jakies dodatkowe choróbsko a poza katarem nic jej nie dolega wiecej
KOBIETA - aha!
No to spróbuj z tym otrivinem. Ja używałam tych środków i małej rzeczywiście się poprawiało. Tam jest tylko sól morska i vitamina b i naprawdę nie ma z tym problemu. Natomiast jeżeli się bedzie utrzymywał to idź do lekarza i walcz o swoje! Niech cię nie odsyłą do domu z kropelkami tylko da fachowa poradę jakąś!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum