Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Katar, infekcje
Autor Wiadomość
muniamunia
Pierwszy Raz

Wysłany: 16 Październik 2006, 17:47   Katar, infekcje

Hej, znalazłam coś świetnego co akurat mogę polecić na katar dla dzieci. Środek to otrivin extra care i naprawdę jak dla mojego maleństwa jest super. Delikatnie się go dawkuje bo bez aerozolu tylko taki psikacz jest. No i najważniejsze to pomaga na nosek, a ztym to już różnie bywało.

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 16 Październik 2006, 18:34   

A on na recepte jest?
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 17 Październik 2006, 10:23   

otrivin zdaje sie ze jest ogólnie dostępny - jednak najlepsza jest sol fizjologiczna i duzo dmuchania aby pozbyc sie wydzieliny, u nas był kłopot z dmuchaniem skonczyło sie zapaleniem zatok sitowych

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 17 Październik 2006, 10:27   

Kurcze u nas tez mała ma juz katar półtora tygodnia. Na poczatku podawałam Nasivin soft i nic nie pomógł, sól fizjologiczna towarzyszy nam przez cały czas ale nie widze zadnych efektów wiec juz nie wiem :(
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 17 Październik 2006, 10:50   

to za długo
a ma zółty ten katar, czy taki lejący sie przezroczysty?

jak zółty - natychmiast do lekarza
przezroczysty - moze alergia

swoją drogą półtora tyg jednak pokusiłabym sie o opinie lekarza

di
Pierwszy Raz

Wysłany: 17 Październik 2006, 11:21   

jeśli katar robi się nie przezroczysty tylko zielonawy albo żółtawy to już znak że infekcja jest poważniejsza i nie obejdzie się bez lekarza :( (

A z tym Otrivinem to z tego co wiem to dla maluchów jest ten co jest odpowiednikiem Sterimaru, Marimeru i innych takich preparatów zawierających sól morską. Natomiast Otrivin z ksylo... (nie pamiętam dokładnie) jest dla starszych dzieci i dorosłych i już działa jakoś z substancją czynną a nie tylko nos oczyszcza.

BTW - te preparaty z solą morską są chyba ogólnie nawet lepsze niż z solą fizjologiczną

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 17 Październik 2006, 11:38   

własciwie to przezroczysty tylko starszliwie gesty :? moze racja i jutro udam sie do lekarza :!: tyle ze ta lekarka kaze tylko zakraplac nos jak zwykle :? Chciałam ominąć lekarza ze wzgledu na to ze z osrodka tylko przyniesiemy jakies dodatkowe choróbsko :( a poza katarem nic jej nie dolega wiecej :!:
KOBIETA - aha!

absoLUTKA
Pierwszy Raz

Wysłany: 17 Październik 2006, 12:51   

No to spróbuj z tym otrivinem. Ja używałam tych środków i małej rzeczywiście się poprawiało. Tam jest tylko sól morska i vitamina b i naprawdę nie ma z tym problemu. Natomiast jeżeli się bedzie utrzymywał to idź do lekarza i walcz o swoje! Niech cię nie odsyłą do domu z kropelkami tylko da fachowa poradę jakąś!

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 17 Październik 2006, 18:16   

Sterimar,Marimer to preparaty nawilżające,na katar one nic raczej nie pomogą

Xylometazolin jest zarówno dla dorosłych jak i dla maluchów(są dwie wersje)
Otrivin,Nasivin-często chwalone

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 17 Październik 2006, 20:06   

U nas nasivin nie pomagał jednak juz od roku stosuje oxalin i jest bardzo dobry. Ale jak widać kazdemu pasuje cos innego.

Odpowiedz do tematu