no a mój synek miał kolki przez pierwszy roczek życia i nie wiedzieć czemu, jak zaczął chodzić to mu to mineło, a tak przy okazji to on zaczął najpierw chodzić potem samodzielnie sadać i wstawać, wszystko na odwrót... jakoś inaczej
a kolki to były od godz 17 do 2-3 w nocy i tak prawie codziennie, niezależnie od tego co jadłam ja a potem on sam, żadne kropelki, wody koperkowe, i inne leki, tylko masaż brzuszka lekko zmniejszał te kolki, żadne ciepłe okłady, kąpiele, taki mój synek był, a teraz śmiga na rowerze sam przed domem i nie słucha mamy taki mały diabełek
Ech, moja mała też miewa czasem... Za kilka dni idę na kontrolę do pediatry i ciekawe co podpowie. Na razie ograniczam się do noszenia małej pionowo po jedzeniu aż się jej porządnie odbije i masażu. Podałam jej też raz rozcieńczoną herbatkę koperkową i spała dużo lepiej. Może spróbuję jakichś kropelek jakby było źle.
Na szczęście nie zdarza jej się to codziennie Uff.
greenmiau.. zamiast wody koperkowej daj esputicon, bezpieczniejszy.. chyba ze herbatka jest dla noworodków...
espputicon daje sie przed jedzeniem, ciepłe okłady duzo dają masaz brzuszka - zgonanie nózek na brzuszek, i koniecznie musi sobie dziecko "beknąć" po jedzeniu, to jeden z głównych powodów kolek..
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3427 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 15 Grudzień 2005, 15:27
Moja Paula też miała kolki, coś strasznego, na nią żadne wymienione wyżej krople czy herbatki nie działały.
Początkowo działała suszarka do włosów. Gorąco polecam. Kładliśmy Paule na pleckach Marek trzymał suszarkę skierowaną na brzuszek a ja delikatniutko masowałam, i Paula sie uspokajała i często zasypiała. Przez miesiąc spaliśmy z suszarką w nogach, żeby wrazie co była pod reką. .Czasami uspokajała sie na sam dźwięk suszarki ale naszej na inne nie ragowała.
Potem i na suszarke przestała reagować i wtedy dostałam krople Sabsimplex w Polsce niedostepne, ale Pani z apteki przywiozła z Niemiec, i po tygodniu kolka znikneła. Bardzo polecam te kropelki.
_________________ ciesz się życiem takim jakie jest i jakie przychodzi
Pomogła: 1 raz Wiek: 28 Dołączyła: 19 Lis 2006 Posty: 461 Skąd: z tamtąd
Wysłany: 6 Sierpień 2008, 21:26
moja kumpela kupila jakas herbatke koperkowa na kolke firmy hipp, niby tam jest że od miesiąca mozna ja podawac ale ona podawała ją wcześniej i chyba troche pomagała, bo w sumie to sie juz pozniej nie dopytywalam jaki byl rezultat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum