Wylądowaliśmy na ostrym dyżurze!
Zapalenie zatok sitowych, wenflon antybiotyk i czopek na zbicie gorączki.
Na następny dzien miał ściąganą rope 2 cm w strzykawce. Fatalnie sie czuł dwa dni. Opuchlizna była groźnia, tzw obrzęk. Niestety mogło dojść do wypchnęcia oka...
Zinacef dostawał i do tego inhalacje i sól fizjologiczna do nosa
Bylismy tydzien.... jest lepiej OB miał 60 teraz 26 i wyniki w miare choc płytki krwi max powinny byc 440 chyba a młody miał 750.... mamy isc do hematologa.
Teraz do niedzieli Zinacef w tabletkach i w poniedziałek kontrola... jeszcze troszke ropki ma....
Prawdopodobnie z kataru, lekarze nie przewidzieli ze sie tak rozwinie. Młody powinien był dostać lek przeciwzapalny ale nie dostal... nie zawsze mozna skutki przewidziec
Teraz jak bedzie miał gestniejący katar od razu antybiotyk.... niestety dmuchamy na zimne.
Druga sprawa ze moze jakies dziecko ma tą bakterie ale samo nie choruje a zaraza inne dzieci... tak bywa...
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3340 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 14 Październik 2005, 11:25
*renika* napisał/a:
Prawdopodobnie z kataru, lekarze nie przewidzieli ze sie tak rozwinie. Młody powinien był dostać lek przeciwzapalny ale nie dostal... nie zawsze mozna skutki przewidziec.....
Witam moja Paula też ma straszny katar juz prawie dwa tygodnie lekarz daje cały czas nowe krople i nic. Czy to był tatki zwykły katar?
Wiedziałam że katar może być groźny ale, że aż tak. Trochę mnie to zaniepokoiło.
Pozdrawiam i życze zdrowia.
zwykły ale zrobił się gesty i zółty-ropny jak sie domyślam
idz z dzieckiem do Otolaryngologa lub laryngologa
2 tyg katar to za długo, nie ma zartów
ja teraz jak tylko zobacze ze ma lekki katar lece do przychodni
ps. to ze u nas tab było nie znaczy ze u Twojej dzidzi tez mam nadzieje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum