Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Chrzest
Autor Wiadomość
SunFlower 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 12:13   

Nofret napisał/a:
Ja uważam ze to dobry pomysł. Moja Paula dostała własnie łańcuszek z medalikiem od chrzestnej i złote kolczyki od chrzestnego. Wszystko to prezenty na wyrost ale uważam ze bardzo fajna pamiątka.

no pewnie. przynajmniej będzie miało dziecko pamiątkę :) .
ja dostałam na komunię złote kolczyki i łańcuszek z medalikiem (który mi kiedys ukradli :smt089 te #$^$&&^%*^% jedne :smt093 ) i były dla mnie/są baaardzo cenną pamiątką !

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 13:02   

GabiRaf napisał/a:
O kurcze, my też mamy chrzciny 25 czerwca, R. będzie chrzestnym. Iskierko, może to ta sama uroczystość ;)

Oj chyba nie bo nasza mała ma 9 miesiecy wiec do dwóch latek troszku jej brak :wink:
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

GabiRaf 
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 14:22   

Kurcze iskierko, a już myślałam ;)
A tak poważnie, to rzeczywiście taki prezent 'na wyrost' wydaje mi się najbardziej odpowiedni. Tylko R. musi sie skontaktować z chrzestną, żeby nie kupili tego samego :D
Nofretku, a na ten albumik, to za późno ( o jakieś 1,5 roku ;) ) ale pomysł niezły, dzięki :)

[/url]

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 15 Czerwiec 2006, 10:07   

Przy chrzcie całkowicie popieram prezenty na wyrost. Ja od np. od mojej ŚP babci dostałam na chrzest taki złoty wisiorek w kształcie łezki z jakiś czerwonym kamyczkiem, czy tam szkiełkiem (trochę wtedy inne czasy były, bo to jeszcze komuna), a na komunię do kompletu (też od babci)zołty łańcuszek, idealnie pasujący do tej łezki ;)
Można pomyśleć o czymś oryginalniejszym - tzn jakiś medalik np. ze zdjęciami chrzestnych i maluszka w środku ;) A na zewnątrz inicjały, data itp. wygrawerować. Na niego rodzice chrzestni mogliby się nawet złożyć. Nawet jeśli dziewczynka nie będzie tego medalika nosić, to cudowna pamiątka.
Przy osiemnastce jestem wrogiem wręczania wyłącznie prezentu tego typu, jednak na chrzest jest wg. mnie idealny. :D

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 29 Czerwiec 2006, 14:42   

Juz na szczescie mamy te impreze z głowy :) Sama bieganina, mała nam odegrala koncert w kosciele :? :roll: Potem tylko nalewanie, roznoszenie, przynoszenie brudnych talerzy, i znowu nakładanie jedzenia, roznoszenie, krojenie ciasta, zimna płyta, roznoszenie, mycie naczyn itd itd..... :? masakra :roll: Nastepna impreza czyli komunia w knajpie :) Zdecydowanie knajpa :) Wiem wygodna jestem ale takie bieganie to nie dla mnie :wink: Dochodziłam do siebie przez dwa dni 8) I bardzo bardzo sie ciesze ze to juz za mna :wink:

Aha na dokładke mała jest teraz chora :( Mam nadzieje ze szybko jej minie :?
A oto nasza gwiazdka :D

Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

d(Rr)r 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 29 Czerwiec 2006, 15:28   

jaka gustowna młoda dama ;) :P

SunFlower 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 29 Czerwiec 2006, 20:07   

no przynajmniej macie to już z głowy :) .
Mała - cudna :D .

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 1 Lipiec 2006, 07:26   

Wiktoria dziekuje za komplementy :wink: :D
KOBIETA - aha!

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 11 Sierpień 2006, 10:06   

Dziewczyny - jakby ktos szukał prezentu na chrzciny lub poprostu dla małej dzidzi to polecam taki album http://www.allegro.pl/ite...polecam_ss.html jest śliczny.

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 11 Sierpień 2006, 10:10   

śliczny,bardzo mi się podobają takie zdjęcia

niebawem narodzi się mój chrześniak lub chrześniaczka to będzie jak znalazł :D

Odpowiedz do tematu