Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 12:13
Nofret napisał/a:
Ja uważam ze to dobry pomysł. Moja Paula dostała własnie łańcuszek z medalikiem od chrzestnej i złote kolczyki od chrzestnego. Wszystko to prezenty na wyrost ale uważam ze bardzo fajna pamiątka.
no pewnie. przynajmniej będzie miało dziecko pamiątkę .
ja dostałam na komunię złote kolczyki i łańcuszek z medalikiem (który mi kiedys ukradli :smt089 te #$^$&&^%*^% jedne :smt093 ) i były dla mnie/są baaardzo cenną pamiątką !
O kurcze, my też mamy chrzciny 25 czerwca, R. będzie chrzestnym. Iskierko, może to ta sama uroczystość
Oj chyba nie bo nasza mała ma 9 miesiecy wiec do dwóch latek troszku jej brak
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
Kurcze iskierko, a już myślałam
A tak poważnie, to rzeczywiście taki prezent 'na wyrost' wydaje mi się najbardziej odpowiedni. Tylko R. musi sie skontaktować z chrzestną, żeby nie kupili tego samego Nofretku, a na ten albumik, to za późno ( o jakieś 1,5 roku ) ale pomysł niezły, dzięki
Przy chrzcie całkowicie popieram prezenty na wyrost. Ja od np. od mojej ŚP babci dostałam na chrzest taki złoty wisiorek w kształcie łezki z jakiś czerwonym kamyczkiem, czy tam szkiełkiem (trochę wtedy inne czasy były, bo to jeszcze komuna), a na komunię do kompletu (też od babci)zołty łańcuszek, idealnie pasujący do tej łezki
Można pomyśleć o czymś oryginalniejszym - tzn jakiś medalik np. ze zdjęciami chrzestnych i maluszka w środku A na zewnątrz inicjały, data itp. wygrawerować. Na niego rodzice chrzestni mogliby się nawet złożyć. Nawet jeśli dziewczynka nie będzie tego medalika nosić, to cudowna pamiątka.
Przy osiemnastce jestem wrogiem wręczania wyłącznie prezentu tego typu, jednak na chrzest jest wg. mnie idealny.
Juz na szczescie mamy te impreze z głowy Sama bieganina, mała nam odegrala koncert w kosciele Potem tylko nalewanie, roznoszenie, przynoszenie brudnych talerzy, i znowu nakładanie jedzenia, roznoszenie, krojenie ciasta, zimna płyta, roznoszenie, mycie naczyn itd itd..... masakra Nastepna impreza czyli komunia w knajpie Zdecydowanie knajpa Wiem wygodna jestem ale takie bieganie to nie dla mnie Dochodziłam do siebie przez dwa dni I bardzo bardzo sie ciesze ze to juz za mna
Aha na dokładke mała jest teraz chora Mam nadzieje ze szybko jej minie
A oto nasza gwiazdka
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
KOBIETA - aha!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum