Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Kącik porad
Autor Wiadomość
nomu
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 27 Grudzień 2005, 18:10   

A ja potrzebuje rady doświadczonych, bywających na ślubach :P Moja kuzynka wychodzi za mąż, razem z rodzicami dostaliśmy zaproszenie, jednak nic nie pisze o osobie towarzyszącej dla mnie. Nie iwem jak to jest, czym się młodzi kierują w wypisywaniu zaproszeń, no ale tak sobie myśle skoro jacyś nieznajomi ludzie ze strony mojego ojca wysylaja mi zaproszenie z osoba towarzyszaca a mnie wogole nie znaja a tu wlasna kuzyna nie to co to znaczy? Mam się zappytajć jej o to? Tak mi jakoś głupio, będzie to wyglądało jakbym chciaął swojego chłopaka wprosić na to weselisko.

d(Rr)r 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 27 Grudzień 2005, 18:49   

to jako czesto bywajaca moge Ci odp.
widocznie wesele jest skromne i jesli nie zarposili Cie z osoba to nie mozesz nikogo wziac .

milusza 
Moderator

Wysłany: 27 Grudzień 2005, 21:01   

ja też uważam , ze Twoj chłopak nie został zaproszony nie przez pomyłkę...być może własnie zaplanowano skromną ilość gosci i z kogos trzeba było zrezygnować...Ja rownież ostatnio zostałam zaproszona na wesele bez osoby towarzyszącej, bo u nas w rodzinie jest taki zwyczaj, ze TAKIE zaproszenia daje się po ukończeniu lat 18 :roll:

nomu
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 27 Grudzień 2005, 22:05   

Ja bym własnie zrozumiała, że nibt przed tą 18, ale ja już będe miala 20 lat! Stara dupa zemnie z facetem jestemponad 2 lata i kuzynka o tym wie i go zna. A ślub jest na ponad 50 osób... to nie iwem czy aż taki skromny..ale ja sie nie znam :P

SunFlower 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 27 Grudzień 2005, 23:06   

na 50 osób - to jest właśnie skromny ślub! tak mi się przynajmniej wydaje.
ja ostatnio byłam na weselu gdzie było 170 osób i w praktyce wcale nie wydawało mi się ich aż tak wiele.

Kate 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Wysłany: 27 Grudzień 2005, 23:22   

a ja nigdy nie byłam na weselu :( kurde.. tylko czekam az ktos mi sie (c)hajtnie w rodzinie [smilie=zeby.gif]
Chcialabym sie pobawic przy biesiadnych klimatach...

Nomu... moze wlasnie chca, by to wesele bylo tylko dla naprawde najblizszych im osob.. zeby czuli sie naturalnie, luźno.. a moze tez chodzi o finanse, bo gdyby kazdego mieli zaprosic z osoba towarzyszaca, to koszt wzrósłby 2 krotnie..

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 28 Grudzień 2005, 09:49   

ja byłam na kilkunastu chyba weselach i czasem zdarza się też tak, że para młoda zaprasza gości TYLKO do swojego pokolenia- np. ja zostalam jeszcze zaproszona- jako kuzynka, ale dzieci mojej drugiej kuzynki juz nie zostaly zaproszone.. dla mnie to tez taka mala perwa. niemilo troche, jakby ktos mnie zaprosil na slub a moich dzieci juz nie :?

em 
Oficjalny "Psycho Somek"
na słodko-kwaśno

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 28 Grudzień 2005, 10:31   

butt3rfly napisał/a:
a ja nigdy nie byłam na weselu :( kurde.. tylko czekam az ktos mi sie (c)hajtnie w rodzinie [smilie=zeby.gif]
Chcialabym sie pobawic przy biesiadnych klimatach...

Ja też! Nigdy na weselu nie bylam, bo mam malutką rodzinkę, poza tym moi znajomi najczęściej robią coś w stylu kolacji dla rodzinki i później kolacji dla znajomych:)
Forever more

milusza 
Moderator

Wysłany: 28 Grudzień 2005, 10:38   

ja mam wielka rodzine (babcia -9-cioro rodzeństwa, dziadek 5) i zdecydowana większość jest ze wsi...Weselicho mam co troche, typowa biesiadna atmosfera (muzyka również :? ) i 150 osob w remizie musi być :lol:

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 28 Grudzień 2005, 19:35   

i tak podobno góralskie wesela to są dopiero wesela :D
trwają kilka dni i tam to się wódki leje.. wiem z opowieści znajomego. niektóre wesela trwały tydzień :!: nie wyobrażam sobie :shock:

Odpowiedz do tematu