Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Kosztorys ślubny :)
Autor Wiadomość
*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 10 Kwiecień 2005, 13:34   

widocznie ja z takimi sie nie umiem obchodzić..

szczerze mówiąc pierścionek Mimiru jak na mój dziwny dotąd gust w tej sprawie wydaje sie ładny skromny :)

mysz
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 10 Kwiecień 2005, 22:15   

jak dla mnie ok :) w moim guscie, taki skromny... no i z bialego zlota jak najbardziej ok :) sama kiedys sobie podobny wybralam :) no.. tylko ,ze ja na niego jeszcze troche poczekam :) ))

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 15 Kwiecień 2005, 21:04   

a jaka sukienka dla świadkowej Panny Młodej?

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 16 Kwiecień 2005, 11:58   

na pewno skromna ;) żeby nie przyćmić gwiazdy tego dnia.... tak na poważnie to nie mam pojęcia... :?

Magi
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 21 Kwiecień 2005, 09:13   

Nie-biała sukienka w dzisiejszych czasach to nie problem - ja miałam oliwkową ze złotem np. Obrączki też wybraliśmy sobie najprostrze, bo takie właśnie nam się podobały, zaproszenia kupiłam w sklepie i sama wypisywałam, kamerzystą na "etacie" był wujek, zdjęcia w kościele robił inny wujek (no na szczęście tak się zdarzyło, że jest fotografikiem:)) a na weselu to pstrykała mama z teściową i znajomi. Pozowanych sobie nie robiliśmy bo stwierdziliśmy, że to TAKIE sztuczne... Dużym wydatkiem jest kapela na wesele, sukienka, buty, garnitur i mnie dodatkowo troche kosztowały formalności w kościele, bo chciałam mieć w innym niż ten , do którego należę..

Poza tym - najważniejsze jest żeby cieszyć się tym pięknym dniem i nie dać go sobie zepsuć żadnym drobiazgiem.
Tego dnia to TY jesteś królową a reszta niech się dostosuje!!! :)

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 21 Kwiecień 2005, 09:39   

Wiecie co u mnie to z tym ślubem się chyba opóźni... Kasy nie mamy na to kompletnie, rodziców nie chce o finansowanie tego prosić. Za rok szymon konczy studia i idzie do pracy, może wtedy do tego wrócimy...

Tylko troche mi smutno, co jakiś film oglądam to się pobierają, teraz okazało się, że mam u mojej koleżanki ze studiów trzymać kwiatki koło ołtarza (druchna czy co?) w przyszłym roku w wakacje... :(
A ja nawet się jeszcze nie zaręczyłąm... Moja mama była już rok po ślubie jak była w moim wieku :?
A my ze sobą już 6 lat jesteśmy, ile można....

Magi
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 21 Kwiecień 2005, 12:14   

no to na dobry początek powinniście zorganizować zaręczyny. Po zaręczynach też jest pięknie i wyjątkowo... a mały pierścioneczek na palcu napawa ogromną dumą i optymizmem... no i oczywiście od razu wydaje Ci się, że wszyscy widzą, że jesteś taka wyjątkowa, bo jesteś zaręczona.. ach pamiętam to jak dziś... czułam się cudownie:)

bonnie_blue 
Moderator
Wróżka Jeżynka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 23 Maj 2005, 20:32   

No wlasnie. Moim zdaniem zareczyny powinny trwac rok przynajmniej.
O ile nie dwa. Bo to jest fakjne (tak mi sie wydaje).Dlatego za rok zaczne molestowac tego mojego, ze ma sie oswiadczyc :D
Moja siostra miala wesele za chyba 20 tysiecy, ale nie jestem pewna. Z tym, ze miala je zaraz po wejsciu do Uni (wtedy wszystko podrozalo). Licze ze wszystkim (np. seria zabiegow dla mnie [swiadka] u kosmetyczki, dekoratorzy sali,sukienka, makijaz dla Eli, mamy, mnie i Nocnika, fryzjerka (i zabiegi przed weselem), tipsy itd, itp). Tzn. moi rodzice zaplacili 20 tysiecy, bo ile rodzice szwagra to ja nie wiem.
Na prezent slubny dostali polowe domu (my mieszkamy w mieszkaniu, a moi rodzice kupili dom i im dali polowe).
Wesele bylo na dwa dni, 100 osob.

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 23 Maj 2005, 21:05   

a propos zaręczyn - badania psychologiczne pokazują, że najlepiej do roku i nie więcej, ale też niewiele mniej bo potem cośtam - nie pamiętam już co, bo jak się tego uczyłam to było 1,5 roku temu :)

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 23 Maj 2005, 21:08   

Zareczylismy sie na wielkanoc a slub byl 1 sierpnia. Szybciutko i milutko :)

Odpowiedz do tematu