Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6584 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 7 Maj 2006, 18:12
mam takie pytanie chodzi o koszty poniesione za gości,
co jeśli przykładowo od pana młodego jest większośc gości a od panny młodej znacznie mniej,koszty powinny być po połowie czy raczej więszke koszty ponosi ten od którego będzie większość gości?(czyli pan młody)
mi wydaje się że powinny być po połowie bo to w sumie wspólny ślub
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3427 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 7 Maj 2006, 19:09
Według mnie nie ma żadnej regóły zazwyczaj obie strony wspólnie sie dogadują co do podziłału kosztów.
U nas było w miarę porownywalnie jeśli chodzi o ilośc gości, więc wszystko płacili rodzice po połowie. Ale bardzo czesto spotykałam sie też z sytuacją ze każda strona płaci za swoich gości, w sumie według mnie to dobre rozwiazanie i gdyby u nas wystąpiła wielka róznica to pewnie tez płaciliby kazdy za swoich.
_________________ ciesz się życiem takim jakie jest i jakie przychodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum