Na takim skromnym slubie i weselu (z nieskomna suknia, z 2 metrowym trenem) nie czulabym sie jak pajac. Ale juz na 100 osobowym gdzie para jak dwie foczki musi robic "wystepy" to czulabym sie pajac do potegi
mi jest obojetne czy bede miala slub z moim miskiem czy nie nie musze miec papierku na ktorym bedzie napisane ze jestem jego zona wystarczy ze bedziemy razem i ze bede wiedziala ze to ten juz do konca
jak najbardziej ZA
teraz jest możliwość brania ślubów konkordatowych, więc problem najpierw cywilny potem kościelny się rozwiązuje, bo oba mamy naraz
i taki chcę wziąść
a to że nie chcę hucznego weseliska to juz inna bajka
jak dla mnie, uroczystośc w kościele, potem kolacja w restauracji: para młoda, rodzice z obu stron, rodzeństwo, świadkowie i koniec
Ja jestem tylko po ślubie cywilnym. Nie starczyło nam cierpliwości na załatwianie ślubu kościelnego:( Oboje nie mamy bierzmowania i to był kłopot. Ale za jakiś czas planujemy ślub kościelny, lecz tylko my i świadkowie, bo tak naprawdę to ma być nasza przysięga składana przed Panem Bogiem, a nie szopka dla rodziny i znajomych. Jeśli zaś chodzi o wesele, to tak się zastanawiam nad tym, czemu to akurat para młoda ma wyprawiać wesele dla gości. A może tak w ramach prezentu ślubnego zamiast 100 żelazek, znajomi i rodzina złożyliby się na przyjęcie? Co o tym myślicie?? Na darmową wyżere to każdy się skusi, bez różnicy czy Was lubi czy nie, a zafundować Wam wesele to już co innego.
Wysłany: 9 Wrzesień 2005, 11:22
Ja uwazam, ze to bardzo dobry pomysl!!! mnie tez nie bawi wyprawianie jakiejś biby dla rodzinki i cala ta szopka, tak jak mówisz. Jak chcą niech zrobią, a żelazko mogę kupić sobie sama
_________________ Останусь теплом на губах,
Останусь пламенем в глазах,
Я для тебя останусь - светом
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum