Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 30 Maj 2005 Posty: 2255 Skąd: Radom
Wysłany: 17 Luty 2007, 12:51 Organizacja ślubu i wesela
Muszę się wam pochwalić, zaliczka na salę wpłacona ślub 18.10.2008 było bardzo trudno o termin chcieliśmy wrzesień ale w promieniu 50 km od Radomia nigdzie nie było już wolnego terminu, zszokowałam się że musimy na tyle czasu przed rezerwować salę, okazało się że tam gdzie mamy mieć wesele terminy są zarezerwowane już na luty 2009 Wyobrażacie sobie w każdym razie sala załatwiona tu jest link to ich strony www.maximahotel.pl to jest jakieś 15km od Radomia, daleko ale cóż trudno się mówi. Kamerzysta załatwiony dzisiaj lecimy po płytkę od zespołu no i może zahaczymy o Kościół jak kancelaria będzie otwarta.
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
Wysłany: 17 Luty 2007, 20:51 Re: Organizacja ślubu i wesela
Oleczkaa napisał/a:
okazało się że tam gdzie mamy mieć wesele terminy są zarezerwowane już na luty 2009
szok!
my mielismy farta- zarówno kamerzysta i zespół mieli luke na 2 czerwca to sie nazywa miec szczescie. z sala i kucharka- no problem, bo moja Mama ma wtyki była nauczycielka- wiec wesele bedzie w szkole i do tego internat przyszkolny gratis
Ola! a ile płacicie za zespół??? (jak moge wiedziec)
uwaga! uwaga! we wtorek zaczynam buszowanie po salonach sukien
Wysłany: 18 Luty 2007, 20:27
Oleczko bradzo ladny hotel Na pewno oprawa bedzie fantastyczna
Oj milo wspominam ten czas przygotowan- chetnie bym jeszcze do niego wrocila. Moze kiedys sobie zorganizujemy jakas rocznice z pompaw tym samym miejscu tak mi sie marzy- lacznie z odnowieniem przysiag malzenskich
_________________ I used to be a Snow White but I drifted
Wysłany: 18 Luty 2007, 22:22
heh pamiętam jak organizowaliśmy na 50-cio lecie małżeństwa moich dziadków przyjęcie, było odnowienie przysięgi w kościele i w uroczystość nadania medali w USC fajnie było zobaczyć Dziadków przy ołtarzu mówiących sobie " tak"
A tak apropo moich przygotowań to jutro idziemy do kościoła zapytać co i jak
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
Wysłany: 22 Luty 2007, 12:57
W Kościele termin zaklepany, ksiadz zapisal sobie wszystko i kazal sie zgłosi pare miesiecy przed ślubem. Narazie zarezerwowaliśmy na godz 19:15 ale jest też godz 17 wolna. Iteraz niewiem co robic, 19:15 to niby pozno, do sali weselnej jest ok 15 km wiec z moich obliczen wynika ze wesele zaczelo by sie o 21 i do 6 rano powiedzmy to jest ok 9 h jezeli zdecydujemy sie na 17tą to wesele zacznie sie ok 19 i wesele bedzie trwało dłużej. Niewiem czy zmienić godzinę, czy ludzie wytrzymają od 17 do 6 rano? Czy zostac przy 19:15?
Oleczko ja myśle, ze 17 będzie lepsza. Zanim to wszystko się zacznie to pewnie bedzie koło 22. Pewnie, że ludzie wytrzymają...kiedyś wesela trwały 3 dni i ludzie zyli
Ola, my tez mamy o 17.00. to jest chyba najlepsza pora, na bank lepsza od 19:00. raz bylam na slubie o 15:00 i powiem ci ze zabawa potem byla jak najbardziej przednia, dlugo sie goscie bawili
bylam dzis w kilku salonach olsztynskich. sprawa wyglada tak: na zamowienie sprowadzaja suknie z kolekcji polskiej lub francuskiej, czeka sie praktycznie 3 miesiace (takze jak u mnie to na STYK). ceny w granicach 3-4 tysiace..
wiec..
jade jutro do Płocka.. moja siostra tam szyla suknie 7 lat temu. zaplacila 1100 zł. bylo tak ze Ania weszla do salonu, kobieta juz ją zmierzyla i powiedziala w czym jej bedzie najlepiej. w 100 % sie sprawdzilo. Ma bardzo dobre oko.
znajoma Mamy teraz zamowila tam suknie za niecale 2000 tys.
juz sie nie moge doczekac przymierzania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum