Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwsze urodziny dziecka
Autor Wiadomość
Negocjator
Moderator

Wysłany: 6 Czerwiec 2006, 14:36   Pierwsze urodziny dziecka

tak się zastanawiam co by tu wykombinować na zbliżajacy sie roczek naszej córeczki :) może macie jakieś pomysły ? jak u was wyglądał ten dzień ? :?: :D

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 6 Czerwiec 2006, 14:45   

Teraz juz mam pewnośc ze to Ty jestes :wink: Nie sadziłam ze rzeczywiście tu do nas dołączysz :wink: Witaj kochanie :D

Dziewczyny przedstawiam wam mojego męża

:D :lol: :lol: :lol: :D
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

d(Rr)r 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 6 Czerwiec 2006, 16:38   

hehehe teraz juz iskierko nic nie ukryjesz :D

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 6 Czerwiec 2006, 17:19   

d(Rr)r napisał/a:

No własnie hehe :wink: nie ma ze boli niestety :lol:
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

em 
Oficjalny "Psycho Somek"
na słodko-kwaśno

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 6 Czerwiec 2006, 17:34   

cześć mężu Iskierki :)

na prezentach dla dieci się niestety nie znam, bo ja jakoś się dzieci boję...
Forever more

Negocjator
Moderator

Wysłany: 6 Czerwiec 2006, 17:49   

d(Rr)r napisał/a:

hehehe a co tu ukrywać 8) jak widziałem codziennie jak siedzi żonka i klika coś na tym forum :D hehehehe teraz trzeba będzie kupić drugi komputer :lol:

Dzieta napisał/a:
cześć mężu Iskierki :)

na prezentach dla dieci się niestety nie znam, bo ja jakoś się dzieci boję...

Witam witam :) nie chodzi nawet o prezenty jak o zoorganizowanie tego uroczystego dnia :)

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 7 Czerwiec 2006, 09:04   

Właśnie w ostatni weekend spędziliśmy w Warszawie na roczku synka mojego brata :)
Wszystko na luzie, bez super ubierania, zrobiliśmy grilla, był tort, a potem jeszcze kilka zdjęć, krótki film i po imprezie. Bez skrępowania.

Co do prezentu. Chcieliśmy kupic takie jeździdło fisher price gdzie dziecko odpycha sie nóżkami, można to rozłożyć i pchac na stojąco... Ale Mati jeszcze nie chodzi i ma kłopot z tym, wiec dostał 100 zł na rowerek-na przyszłość. Kilka ubranek, pociąg z drewnianych klockow :)

Natomiast roczek mojego synka był planowany duzo wcześniej :) Było przyjęcie, zrobiłam ciasto zjechała sie rodzinka - masa prezentów ubranek a dokładnie w godziie w jakiej sie urodził jest zarejestrowany na kamerze video, wtedy też ostatni raz go karmiłam. Teraz co rok o tej samej porze 23.35 nagrywamy Piotrusia :)
Kolejne urodziny mniej huczne ale tez w gronie rodzinnym :) bez chrzestnych - jedno w Londynie, drugie w Warszawie... nie zawsze da sie to pogodzić, ale na dziadków zawsze moge liczyć :)

Rosemary 
Junior Administrator

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 7 Czerwiec 2006, 10:11   

Wprawdzie nie roczek, ale chyba 3 miała moja kuzynka, kiedy jej rodzice zorganizowali niezapomniane urodziny :) Więc pozwólcie, że opowiem, może ktoś kiedyś korzysta z pomysłu ;)

Otóż zaproszni zostali znajomi rodziców z dziećmi oraz jej opiekunka (ponieważ dziecko się dobrze przy niej czuje i żeby jej nie przerażała spora ilość ludzi). Z jedzenia było mnóstwo ciast, galaretek, sałatki owocowe, pierniki, które Justynka sama robiła z mamą, co jej się strasznie podobało.

Oczywiście goście przynieśli prezenty, ale mniejsza o to jakie. Natomiast niespodzianką było, że rodzice tych wszystkich dzieci wzięli udział w przedstawieniu! Nie wiedzieli, że coś takiego się szykuje, więc było bardzo spontanicznie :) Ale dzieciaki bardzo się zaangażowały w oglądanie.
Przedstawienie się odbyło po zdmuchnięciu świeczek, rozpakowaniu prezentów, pobieganiu z rowieśnikami po domu :) rodzice po przyjściu dostali kartki z napisanym tekstem, podzielili się między sobą kto będzie grał jaką rolę (przedstawiano Czerwonego Kapturka) i później się zaprezentowali dzieciom :) rekwizyty były minimalne, jak maska wilka czy czerwony kapelusz oraz kij dla leśniczego, jednak to wcale nie przeszkadzało dzieciom. Jeden chłopak tak się przejął przedstawieniem, że gdy wilk chcial zjeść jego mamę, to się rzucił z pomocą żeby ją obronić :mrgreen:

Dzieciaki były bardzo zadowolone, a święto było nie tylko dla rodziców (niestety tak najczęściej bywa - dzieci sobie, rodzice sobie), ale to rodzice coś zrobili żeby się pobawić w ciekawy sposób z dziećmi.

Aha, no i było tylko wino, symbolicznie, żadnego innego alkoholu ;)

Słowem, ta impreza zapadła mi w pamięci i na pewno kiedyś wykorzystam niektóre pomysły. Ponieważ wiem, że czasami trudno jest coś wymyśleć dla malucha, żeby się dobrze bawił w swoje święto i żeby rodzice się nie nudzili.

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 10:29   

Nie wiem czy to tylko tradycja u mnie w rodzinie, czy taka ogolna, ale kulminacja wieczoru jest zabawa: dziecko wybiera przyszlosc.
Polega to na tym ze ukladasz w krag pare rzeczy typu:
instrument
ksiazka
pieniadze
kieliszek
papier
dlugopis
lyzeczke
kalkulator
slownik
leki itp

i wszystko co tylko ci sie kojarzy z przyszlymi cechami charakteru czy zawodem. Kazda rzecz przedstawia cos innego: i tak instrument-dziecko bedzie muzykalne, dlugopis= humanista, kalkulator=matematyk itd. itp. W ten krag wsadza sie dziecko i daje sie mu/jej wybrac pare rzeczy. No i tak mozna spekulowac co dane kombinacje oznaczaja. Jest to strasznie fajne i jest kupe smiechu.
Ja wybralam papier, dlugopis= nauka, potem instrument= gram na pianinie no i ... :oops: oczywiscie kase

Polecam ta zabawe!

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 15 Czerwiec 2006, 10:13   

Kikker - super, chociaż zabawa tymczasowo lepsza dla rodziców ;) Ale przy późniejszych opowieściach, czy oglądaniu nakręconego filmu - kiedy dziecko już podrośnie, tez dla niego ;)
Rosemary - super pomysł, jednak sie zastanawiam, czy roczne dziecko coś juz by zrozumiało z takiego przedstawienia ;) <ale nie bijcie, ja z małymi dziećmi nie mam kontaktu, dlatego jeśli by zrozumiało, to po prostu mi powiedzcie. ;) >
Myślę, że bez względu na to, co będzie na uroczystości, dobrze by było zrobić z tego film ;) Nawet jeśli roczny dzieciaczek nie będzie zachwycony swoją uroczystością, kiedy troche podrośnie z przyjemnością poogląda siebie ;)

Odpowiedz do tematu