Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
ŚLUB CYWILNY
Autor Wiadomość
Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 14 Kwiecień 2006, 09:35   ŚLUB CYWILNY

Nech no ktoś się ulituje i opowie mi jak wygląda ślub cywilny :?
Do swojeg nie będę na żadnym chyba (no nie szykuje się żaden, same kościelne) a chciałabym wiedzieć co tam się po kolei dzieje :!:

pyza 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 14 Kwiecień 2006, 11:14   

Ja moge tylko opowiedzieć, jak to wyglada od strony gościa.
Najpierw zostaliśmy (goście) zaproszeni do salki, tzw. poczekalni, bo jeszcze trwał ślub kogoś innnego. Narzeczeni w tym czasie zostali poproszeni do osobnego pokoju, żeby dopełnić jakichś formalności. Potem zaprowadzono nas do sali głownej, gdzie z przodu siedzieli państwo młodzi i świadkowie, a z tyłu tłoczyli sie goście. Pan sędzia najpierw chwilę przemawiał, a potem nastąpiło składanie przysięgi. Po przysiędze, państwo młodzi i świadkowie podpisywali się na dokumentach, a na koniec ustawiła się wielka kolejka do składania życzeń. Potem przeszliśmy do salki obok, gdzie był szampan (trzeba było załatwiać do samemu). Przez okres całej urtoczystości przygrywał ichni pan na organkach, i to przygrywał same przeboje typu "Wielka miłość" (niezły kicz ;) )
Ślub odbywał się w Gorzowie Wielkopolskim.

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 4 Maj 2006, 08:50   

No dokładnie jak napisała pyza z tą róznicą ze nasz slub odbywał sie w Dąbrowie Górniczej i nie przygrywał pan na organkach tylko cały zespól :) i nie grali kiczu tylko jakąs taka dziwna muzykę ale mnie sie podobało :D Poza tym niewiele pamietam bo byłam lekko zestresowana :wink: Cały czas trzesły mi sie rece i marzyłam o tym aby juz było po wszystkim :roll: za to mój Adrian przez calutki czas miał takiego banana na buzi ze normalnie szok :shock: ale to chyba tez był objaw jakiegos tam jego wewnetrznego zdenerwowania :roll: Cała impreza trwała az 20 minut (chociaz dla mnie to były wieki) :lol: Ogólnie było wyjątkowo :P
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

greenmiau 
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 5 Maj 2006, 09:14   

A można ubrać co się chce, na przykład kimono?

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 5 Maj 2006, 11:45   

Mozna :) mozesz przyjsc nawet w "kalesonach" jezeli masz ochote :D To juz od Ciebie zależy w czym chcesz wystąpić
:) Haha ale z tymi kalesonami to byłoby show :wink:
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 5 Maj 2006, 11:46   

Myśle ze tak, ja widziałalm nowożeńców ubranych tak normalnie dziny i sweterk.

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 23 Maj 2006, 11:27   

o to super, bo ja nie chce jakichś sukni kupować, tylko cos skromnego :)

Oleczkaa 
Moderator

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 23 Maj 2006, 11:38   

a kiedy ślub Mimiru?

landrynka1732 
Za późno na leczenie

Wysłany: 23 Maj 2006, 21:30   

o kurcze mamy być ze SKarbem świadkami na ślubie dobrych znajomych miśka na szczęście tylko na cywilnym :D
i zastanawiam się już nad prezentem nie wiem co może się przydać takiemu młodemu małżeństwu :P

pyza 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 24 Maj 2006, 13:11   

landrynka1732 napisał/a:
zastanawiam się już nad prezentem nie wiem co może się przydać takiemu młodemu małżeństwu :P

Ja na Waszym miejscu zapytałabym po prostu tych znajomych, co chcieliby dostać, czego by potrzebowali. Bo niespodzianki sa fajne, ale nie gdy okazują się 5-tym z kolei mikserem, czy trzecim ekspresem do kawy ; )

Odpowiedz do tematu