Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Ubranie Panny Młodej
Autor Wiadomość
migottka 
Oficjalny "Psycho Somek"
PoLtErGeIsT

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 28 Wrzesień 2008, 10:24   

ja bardziej sie widze w bezu, ecru niz w snieznobialej bieli :)

live for the moments that take your breath away..

rosel 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 28 Wrzesień 2008, 22:36   

Emilcia napisał/a:
ale dlaczego dziewczyny biała kategorycznie nie :chytry: ?

no właśnie <myśli> ?

Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz, dlaczego
L.Tołstoj

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 07:08   

często sie zmienia zdanie już w przymierzalni. Ja nawet nie dopuszczałam opcji, że moja suknia będzie bez żadnych romiączek, szelek (no bo na czym to by sie miało trzymać ;) ) itp ;) i co miałam gorset bez ramiączek, szelek i takich tam - poprostu w takim kroju było mi najlepiej. Myśle że z kolorem moze byc podobnie.

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 07:47   

jezeli o mnie chodzi to raz ze po prostu bardziej mi sie podobaja ecru :) dwa ze mam bardzo jasna karnacje i chociaz na codzien nosze biale sukienki to w ten dzien wolalabym sobie dobrac cos bardziej pasujacego, a trzeci to taki ze bialy kolor sukni slubnej, tak jak i welon, symbolizuja czystosc, a to juz po ptokach. dla mnie to wazne

People, what's with all the evil misery?

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 08:56   

imbir,moja sis jest blondi i ma jasną karnację i właśnie w ecri ona gineła jakoś
myślę jak Nofret,że w przymierzalni zdania się zmienią ;) :jezor:
no rozumiem,że gdybym miała już dziecko z przyszłym mężem to w białej nie wypada raczej,
ale w innym wypadku to czemu nie?

alizz 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 09:28   

imbir napisał/a:
jezeli o mnie chodzi to raz ze po prostu bardziej mi sie podobaja ecru :) dwa ze mam bardzo jasna karnacje i chociaz na codzien nosze biale sukienki to w ten dzien wolalabym sobie dobrac cos bardziej pasujacego, a trzeci to taki ze bialy kolor sukni slubnej, tak jak i welon, symbolizuja czystosc, a to juz po ptokach. dla mnie to wazne

mam to samo zdanie, szczególne co do ostatniego punktu.
to - to jest bardzo mało...

Oleczkaa 
Moderator

Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 10:25   

hmmm nie jest to takie proste...Sa dziewczyny tak jak alizz czy imbir dla których symboliczna "czystość" jest bardzo ważna i należy to uszanować, każdy oczywiście ma swoje poglądy i swój gust. Ja osobiście nie wyobrażam sobie siebie w innej sukni niż białej i taką tęż właśnie szyję ;) Moja bratowa np. miała już rocznego synka gdy brali ślub, ubrała się w śneżnobiałą piękną suknię, bielutki welon i poprostu miała gdzieś komentarze ;) Stwierdziła że od dziecka o tym marzyła a Pan Bóg jej wybaczy ;) i rzeczywiście wyglądała świetnie.

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 10:39   

Dla mnie symbol też był ważny, ale gdzieś tam w środku chciałam w bieli iść :roll: Ale na szczęście dla mnie się okazało, że w ecru wyglądam zwyczajnie źle ;)

Szczerze mówiąc prędzej zrozumiem pójście do ślubu w bieli i w welonie mimo braku dziewictwa niż np. paradowanie do USC w takim samym stroju.

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 15:49   

alizz napisał/a:
imbir napisał/a:

mam to samo zdanie, szczególne co do ostatniego punktu.

hi5 alizz :)

ja tylko chcialam zaznaczyc ze pisze za siebie --> daleko mi od ustalania jakichs ogolnych regul.

People, what's with all the evil misery?

opuncja 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 16:59   

Oleczkaa napisał/a:
hmmm nie jest to takie proste...Sa dziewczyny tak jak alizz czy imbir dla których symboliczna "czystość" jest bardzo ważna

dla mnie bzdurą jest łączenia koloru sukienki i kategoryczne mówienie NIE białej sukience TYLKO ze względu na symbol czystości, jeśli się tej czystości nie dochowuje...
bez sensu.
alizz napisał/a:
a trzeci to taki ze bialy kolor sukni slubnej, tak jak i welon, symbolizuja czystosc, a to juz po ptokach. dla mnie to wazne

jaki sens w tłumaczeniu, że w białej sukni nie pójdę, bo to symbol czystości, jeśli na co dzień, mam gdzieś ten symbol, wartość i tak, czy owak sypiam z mężczyzną...
..to dlaczego skoro tak przywiązują niektóre z nas wagę do symboli (koloru sukienki) mają gdzieś w zasadzie czystość przed ślubem?

rozumiem stwierdzenie - nie pasuje mi biel do karnacji. ok. ale po co powoływać sie na czystość, gdy postępuje się wbrew niej na co dzień?
jakaś sprzeczność.

Odpowiedz do tematu