Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3340 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 07:08
często sie zmienia zdanie już w przymierzalni. Ja nawet nie dopuszczałam opcji, że moja suknia będzie bez żadnych romiączek, szelek (no bo na czym to by sie miało trzymać ) itp i co miałam gorset bez ramiączek, szelek i takich tam - poprostu w takim kroju było mi najlepiej. Myśle że z kolorem moze byc podobnie.
jezeli o mnie chodzi to raz ze po prostu bardziej mi sie podobaja ecru dwa ze mam bardzo jasna karnacje i chociaz na codzien nosze biale sukienki to w ten dzien wolalabym sobie dobrac cos bardziej pasujacego, a trzeci to taki ze bialy kolor sukni slubnej, tak jak i welon, symbolizuja czystosc, a to juz po ptokach. dla mnie to wazne
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6369 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 08:56
imbir,moja sis jest blondi i ma jasną karnację i właśnie w ecri ona gineła jakoś
myślę jak Nofret,że w przymierzalni zdania się zmienią
no rozumiem,że gdybym miała już dziecko z przyszłym mężem to w białej nie wypada raczej,
ale w innym wypadku to czemu nie?
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 27 Gru 2005 Posty: 3786 Skąd: warszawa
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 09:28
imbir napisał/a:
jezeli o mnie chodzi to raz ze po prostu bardziej mi sie podobaja ecru dwa ze mam bardzo jasna karnacje i chociaz na codzien nosze biale sukienki to w ten dzien wolalabym sobie dobrac cos bardziej pasujacego, a trzeci to taki ze bialy kolor sukni slubnej, tak jak i welon, symbolizuja czystosc, a to juz po ptokach. dla mnie to wazne
mam to samo zdanie, szczególne co do ostatniego punktu.
_________________ Gdy się miało szczęście, które się nie trafia:
czyjeś ciało i ziemię całą,
a zostanie tylko fotografia,
to - to jest bardzo mało...
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 30 Maj 2005 Posty: 2255 Skąd: Radom
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 10:25
hmmm nie jest to takie proste...Sa dziewczyny tak jak alizz czy imbir dla których symboliczna "czystość" jest bardzo ważna i należy to uszanować, każdy oczywiście ma swoje poglądy i swój gust. Ja osobiście nie wyobrażam sobie siebie w innej sukni niż białej i taką tęż właśnie szyję Moja bratowa np. miała już rocznego synka gdy brali ślub, ubrała się w śneżnobiałą piękną suknię, bielutki welon i poprostu miała gdzieś komentarze Stwierdziła że od dziecka o tym marzyła a Pan Bóg jej wybaczy i rzeczywiście wyglądała świetnie.
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
mam to samo zdanie, szczególne co do ostatniego punktu.
hi5 alizz
ja tylko chcialam zaznaczyc ze pisze za siebie --> daleko mi od ustalania jakichs ogolnych regul.
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 07 Sty 2006 Posty: 5119 Skąd: z głębi duszy...
Wysłany: 29 Wrzesień 2008, 16:59
Oleczkaa napisał/a:
hmmm nie jest to takie proste...Sa dziewczyny tak jak alizz czy imbir dla których symboliczna "czystość" jest bardzo ważna
dla mnie bzdurą jest łączenia koloru sukienki i kategoryczne mówienie NIE białej sukience TYLKO ze względu na symbol czystości, jeśli się tej czystości nie dochowuje...
bez sensu.
alizz napisał/a:
a trzeci to taki ze bialy kolor sukni slubnej, tak jak i welon, symbolizuja czystosc, a to juz po ptokach. dla mnie to wazne
jaki sens w tłumaczeniu, że w białej sukni nie pójdę, bo to symbol czystości, jeśli na co dzień, mam gdzieś ten symbol, wartość i tak, czy owak sypiam z mężczyzną...
..to dlaczego skoro tak przywiązują niektóre z nas wagę do symboli (koloru sukienki) mają gdzieś w zasadzie czystość przed ślubem?
rozumiem stwierdzenie - nie pasuje mi biel do karnacji. ok. ale po co powoływać sie na czystość, gdy postępuje się wbrew niej na co dzień?
jakaś sprzeczność.
_________________ Kropla Miłości warta jest więcej niż ocean rozumu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum